Tak, jak jste si možná všimli, tak jsem začal hrát tuhle skvělou hru. Jednou takhle večer jsem neměl co pařit. Chtěl jsem se taky trochu bát, nejdřív jsem si chtěl opět nainstalovat Suffering, ale nakonec jsem si řekl, že bych radši zkusil něco nového. Nejdříve jsem zkusil první díl. Možná se divíte, protože 1.díl oficiálně na PC nevyšel, tahle verze je kopií z Playstationu a řekl bych, že jsem celkem rád, že se to povedlo šikovným chlapíkům převést na PC. Jediný, co vás možná může odradit je grafika a taky problémy s tím, musel jsem si hodně pohrát v nastavení, než se mi podařilo hru rozjet, aby byla hratelná, nakonec se to podařilo. No, grafika vypadá i na vysoké detaily jako Alone in the Dark 3 – tohle mi to hodně připomíná a pokud jste to hráli, tak nemusím více říkat, co si o grafice myslím :). Ale pozor, neznamená to, že se kvůli grafice nebudete bát, naopak zase videa vypadají skvěle, hra samotná už tolik ne. Hra začíná opravdu skvěle, malá nehoda, dcerka se vám ztratí, no a vy se jí pokusíte najít – stále někam utíká, utíkáte za ní, najednou přechod do husté tmy, zapalujete světlici, první mrtvola – nějaké potvory a najednou se probudím v nějaké kavárně s nějakou příjemnou slečnou. A to je všechno, dál už si to zkuste sami.

Hra se mi sice zalíbila, ale řekl jsem si, že to není pořád ono, chtěl bych zkusit přeci jenom ještě něco jiného, tak jsem se rozhodl, že nejdříve si zahraju druhý díl :).

Silent Hill 2
S patáliemi s češtinou a instalací jsem se konečně dočkal menu tohohle parádního hororového hitu. Tahle hra mě teprve zaujala! Láska na první pohled, tuhle hru musím dojet do konce, tohle jsem hledal :). Takže konečně jsem našel něco, u čeho bych se mohl bát. Nejdříve mě zaujali předváděcí videa z E3 v sekci videa a hlavně hudba. Rychle nastavit grafiku a ovládání a jdeme na to. Perfektní začátek, krásný pohled na jezero, což nevydrží, pak už vás čeká jen samé depresivní prostředí a hlavně zatracená mlha :). Hrajete za chlápka, který přijel za svojí manželkou, která mu napsala dopis. Asi si říkáte – a toho se jako mám bát? No ne, ale je tu háček, vaše manželka je už pár let mrtvá :). Vaše touha se opět setkat s manželkou je tak silná, že nějaké přemýšlení nad tím, že to je blbost, není na místě. Ovládání mi rychle vlezlo do krve, akorát mi vadí poněkud špatný ovládání se zbraněmi a kamera někdy blbne tak, že ani nevidíte někde svojí postavu. Začátek je dobře provedený, sejdete dolů k jezeru – strašidelná mlha se valí všude kolem vás, první setkání s podivnou dívkou na hřbitově a jdeme do města – uvidíte zvláštní postavu, jdete za tím. Najednou zjistíte, že to není zrovinka člověk, začne to po vás jít, rychle vytrhnete klacík z plotu a umlátíte to, uf, co to bylo. Nakonec zjistíte, že těhle potvor je tu fakt dost. Takže kromě hledání se musíte starat i o tyhle kreatury. Hra je dobře provedená, lokace jsou opravdu strašidelné, v hotelu to vypadá opravdu dobře a bez baterky byste si asi nadělali do kalhot, kromě kreatur vás ale čeká ve městě i pár lidiček, kteří jsou více než divní. Při procházení lokací, nejen zabíjíte kreatury, ale řešíte i různé zajímavé hádanky – hádanky se dokonce mění podle toho, jakou máte obtížnost. Grafika je dobrá, sice na dnešní poměry už nic moc, ale stačí – zachycuje perfektně atmošku. Zvuky jsou také více než podařené a o hudbě se ještě zmíním. Tuhle hru hlavně hrajte v noci, to má 2x větší atmosféru. Jediný, co se moc nepovedlo, je inventář, nelze používat myš a ovládání inventáře je pro zarytýho PCčkáře hrůza, proč? Protože hra je předělávka z konzolí, sice perfektně zvládnutá, ale některé věci jsou holt špatně předělané. V inventáři, jak jsem napsal, nejde používat myš. Přitom by to bylo možné, protože myš v některých místech hry můžete používat, ale v inventáři – to ne :). Ale časem se na to dá zvyknout. Pokud se chcete bát, tak si tenhle hit od Konami sežeňte, snad nebudete zklamaní. Mě to velmi dobře překvapilo a těším se na to, co mě čeká dál. Jo a btw, série Silent Hill už má 4 díly. A co je na téhle hře hlavně super – hudba! Na hudbu už jsem narazil při poslechu soundtracků v Last.fm playeru. Skoro každá 7. písnička byla ze Silent Hillu od Akira Yamaoky. Doporučuju si poslechnout.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x