IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0437179/
Info:
Název filmu:
Nevidím zlo/See no evil
Žánr filmu:
Horor
Premiéra:
2006
Délka filmu:
1 hodina, 25 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Glen Jacobs, Christina Vidal, Michael J. Pagan, Steven Vidler, Samantha Noble, Penny McNamee, Craig Horner, Tiffany Lamb, Luke Pegler, Sam Cotton…

Scénář: Dan Madigan

Režie: Gregory Dark

Po překvapení u filmu Saw jsem dnes skoukl další horor, sice poněkud méně kvalitní než je Saw, ale stále celkem dobrý. Se Saw má tak možná společné to, že to je zase taková hra o život :). Filmek mi opět připomínal několikero filmů a říkal jsem si, že mě to asi nijak zvlášť nepřekvapí. Ale vezmeme to od začátku. Film začíná příjezdem dvou policistů do divného domu, kvůli tomu, že si soused policistům stěžoval na děsný hluk v sousedovém bytě. Policisté tedy vešli dovnitř a ihned zjistili, že to nebyla zrovna moc nejchytřejší volba, děsivé malby na zdi, krvavé stopy na zdi a strašná stále se opakující melodie z nějakého magnetofonu, jdou dál a čeká je překvapení…na zemi sedí žena, která není tak úplně v pořádku, když se na ní jeden z policistů lépe podívá, zjistí, že má pryč oči, v tom se objeví na scéně psychopatický vrah Kane a jednoho policistu bez milosti zabije a druhému usekne ruku, ovšem on ho vzápětí střelí do hlavy s nadějí, že je mrtvý a také to tak vypadalo, policista zavolal posily a přežil.

Nyní se přesuneme do současnosti…tedy o 4 roky dopředu. Policista už je sice v pořádku, ale se smrí svého parťáka se stále nemůže smířit. Nyní dělá v nápravném zařízení a dnes ho bude čekat cesta na jakou nikdy nezapomene, z nápravného zařízení pojede i parta kluků a parta holek z nápravného zařízení na práci v jednom hotelu, který bude sloužit jako útočiště pro bezdomovce z ulice. Že z toho nejsou zrovna nadšení, toho si všimnete už na začátku jejich cesty v autobusu. Zde musím upozornit na představování hlavních hrdinů do děje, tedy hlavně hrdinů z nápravného zařízení, kde se kamera zastaví v určitých chvílích u jejich tváří, chvíli se zastaví čas a ukáže se vám, jak se hrdinové jmenují a za co jsou v nápravném zařízení. Jako můžeme to vidět v několika filmech, ale mně se to prostě líbí :D. Film je plný hlášek typu f*ck, shit…znáte to, ale tady se to hodí a za druhé to tak nějak k lidem z nápravného zářízení patří :D. Když dorazí do toho ošklivého hotelu uklízet, tak je jasné, že nebude to jenom tak. V hotelu řádí psychopatický vrah a hádejte, kdo to je. Samozřejmě, údajně mrtvý, svalnatý a vyšinutý vrah s řetězy a sekerou a s milující zálibou vyrvávat lidem oči – Kane, policistův známý. Asi už víte, co nás bude čekat, ano postupné zabíjení účastníků hotelového úklidu. Musím říct, že film mě nijak extra nepřekvapil a na rozdíl od jiných filmů (zmiňme opět Saw ) vůbec za celou dobu nevyděsil. Taky mě mrzí, že ta pravá zábava, brutální styly vražed začínají až nějak od 55. minuty, a k délce filmu 85 minut to není zrovna brzy, kdyby film byl trochu více dotaženější, delší a držel by se v duchu brutality od 55. minuty už tak od 30ti minut, hned by bylo hodnocení vyšší. Od tohoto filmu prostě nesmíte toho moc očekávat, pokud nebudete, tak se vám může i zalíbit. Prostě třeba, proč Kane dělá ty vraždy jsem tušil, snad nevadí, když vám to napíši, proč je takový. Je to všechno kvůli matce a jeho dětství, byl zavírán v kleci, nucen se zbavovat všech hříchů a matka pro něj byla bohem, která sama dělala, že uctívá boha, přitom sama byla spíše posedlá zlým bohem, takže za své činy Kane vlastně nemůže :). Litujte ho. Dlouho jsem váhal, jak tento film ocením. Ale musím uznat, že mě film vcelku bavil a pár opravdu pěkných momentů zde najdete, pokud máte rádi horory, tak je to jasná volba. Ale pokud jste na ty kvalitní, tak bych se spíše poohlédl jinam, třeba Saw (pokolikáté se o tomto filmu zmiňuji?). Herci mi vůbec nic neřekli, připadá mi, že jako u Saw jsou to neznámí herci, nvm nestudoval jsem jejich profily, ale musím uznat, že se své role zhostili dobře, hlavně tedy Kane. Takže filmu dávám velice slušnou 7.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x