Link: http://memory.loc.gov/ammem/edhtml/edmvhm.html
Přímý link: http://memory.loc.gov/cgi-bin/query/r?ammem/papr:@filreq(@field(NUMBER+@band(edmp+0282))+@field(COLLID+edison))

Název filmu: Palace of Electricity
Rok:
1900
Žánr:
Edisonovky
Délka filmu: 59 sekund
Natočeno: Francie
Režie: Thomas A. Edison

Člověk by nevěřil, co všechno se dá na internetu najít :). Díky radě od MeGaBiTa (prosím tě, jak jsi na ten link přišel? 🙂 jsem se dozvěděl o těchto krátkých filmech původem od známého vynálezce Edisona. Zavedl jsem kvůli tomu nový žánr recenzovaných filmů Edisonovky, takže občas tady třeba naleznete další takovéhle recenze :D. Film spadá do, jestli se to dá nazvat filmem :), Edison Motion Pictures, koho to zaujalo, ať klikne na link.

Jako pro někoho jsou to možná nesmysly, ale mě to třeba zaujalo, se podívejte na rok, kdy se to točilo, i když tady jde pro někoho hloupé objetí náměstí v Paříži s krátkým záběrem, kde uvidíte Eifellovkou. Tak mě to celkem zaujalo, se mi zalíbili ti lidé chodící okolo kamery a divící se tomu :). A ta Paříž, to je paráda.

Tohle se hodnotí opravdu těžce, udělám to stejně jako u mangy – teda 1-nejhorší, 5-nejlepší. Takže vzhledem k tomu, že je to moje první “Edisonovka” uděluji 3 :D. Protože stejně je to jenom to objetí náměstí :D. Ale je to velice slušné hodnocení, které stejně nemá tady smysl.

Hodnocení: 3/5

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x