Žánr: sci-fi
Scénář: Tsutomu Nihei
Překlad do češtiny: Kronoss
Typ série: onevolume
Počet stran: 38

Nejprve musím poděkovat MeGaBiTovi, díky němuž jsem se dozvěděl více o manze jako takové a dnes po přečtení z jeho už zaběhlých recenzí na další mangu, jsem se až díky této recenze konečně donutil kliknout na odkaz mangacesky.wz.cz a myslím si, že jsem udělal velmi dobře. A začínám se o mangu už docela zajímat a velmi mě to zaujalo. Ono je to velmi stylově provedené a zajímavé. Takže jsem se musel vrhnout do čtení nějaké té mangy. Ještě mi bude chvíli trvat než pochopím věci z manga slovníku – http://mangacesky.wz.cz/index.php?page=slovnik. A taky bude chvíli trvat než objevím skvělou mangu a mého oblíbeného autora :). Takže jsem neváhal a podle výběru dle detailů se mi nějakým podivným způsobem zalíbil název Noise, stáhnul jsem první část a vrhl se do čtení.

Tato první část mangy Noise s názvem Vyvolání démona vypráví o policistce z budoucnosti – Susony Musubi, net-chaotickém kultu, ztracených dětech, síťových implantátech. A tahle má první manga mě velice zaujala stylem kresby a depresívního prostředí. Protože některé lokace uvedené v Noise jsou vskutku skvělé. 1.část vás zavede do vskutku zajímavého děje, kde se Susony vydala na vyšetřování vražd malých dětí. Brutalita na některých snímcích je vskutku hrozná, ale dá se i hovořit o umění. Opravdu tento styl kresby mi vyhovuje a myslím si, že jsem si Noise jako svou první mangu vybral dobře. Děj je zde teprve nastíněn a těším se velmi moc, jak se bude vyvíjet dál a taky vzhledem k tomu, že je to má první manga, tak dávám nejvyšší hodnocení, ale je to i samozřejmě s ohledem na příběh a tak. Takže jasná 5.

Hodnocení: 5/5

Pozn.: U mangy zavádím toto hodnocení – 5-nejlepší, 1-nejhorší, je to lepší než 1-10. Alespoň mají mangy možnost dostat vysoké hodnocení :). (Pozn. 2008.: tento způsob netrval dlouho)

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x