IMDb: http://imdb.com/title/tt0118670/
Info:

Název filmu: Teror/Under Pressure/Bad Day on the Block

Žánr filmu: Thriller
Premiéra: 1997
Délka filmu: 1 hodina, 28 minut
Natočeno: USA
Hrají: Charlie Sheen, Mare Winningham, David Andrews, Noah Fleiss, Dawnn Lewis, Chelsea Russo, John Ratzenberger, Keone Young, Reggie Jackson, David Hewlett…
Scénář: Betsy Giffen Nowrasteh
Režie: Craig R. Baxley

V jednom domě se odehraje boj s drogovými překupníky, naneštěstí dům i s nádobíčkem vzplane a vznikne veliký požár. Zatímco niggaz si v pohodě odjedou z místa činu. Na scéně se ihned objevují hasiči, mezi ně patří i hasič Lyle Wilder, který se jako neskromný hrdina vrhne do ohně, aby zachránil malou holčičku, ale maminku dítěte se už zachránit nepovede, ale ve skutečnosti není vše tak, jak to vypadá. V Los Angeles zrovna tuto dobu vládne vysoká vlna veder a sousedům Lylea zrovna nejde lednička a vedro dokáže Lylea akorát rozčílit. Přátelství s jeho sousedy není zrovna na dobré úrovni. Když odjede Reese – soused, do práce už vypukne hádka kvůli špatně zaparkovanému autu. Poté se zaplete do hádky s dětmi a jejich matkou kvůli plýtvání vodou s výhružkou, že děti potřebují disciplínu. I když se zdá Lyle jako hrdinný hasič, není tomu tak. Opustila ho manželka i s dítětem. Dítě nesmí navštěvovat. Všechno kvůli tomu, že syna mlátil, kvůli tomu, aby si z něho vybudoval syna podle obrazu svého. Jeho agresivita se pomalu zvyšuje a život ho už děsně štve. Lyle si odejde lehnout a zrovna v tuhle dobu si sousedovic děti hrají s letadýlkem, které nešťastnou náhodou vlítne Lyleovi do okna. Průšvih jako blázen. Děti z Lylea mají strach. A teď se projeví jeho pravé já, sousedy, hlavně matku dětí, vyděsí natolik, že k nim zajde i policie. Lyle je pravý psychopat a strašně ho štve šťastný život jeho sousedů. Je prostě nemocný na hlavu a to nikdo vůbec netuší. A už vůbec nikdo netuší, jaké věci se začnou dít. Reese se vyleká a ihned se vydá na cestu za rodinou. V tom také přijde omylem do bytu Lylea opravář. Lyle už velmi rozčílený si s ním velmi sprostě popovídá a je to tu. Opraváři se stane nešťastná nehoda. Na scéně se objevuje policie. Lyle jako pořádný bastard navede stopu spíše na jeho sousedy, že oni jsou ti zlí. A že Reese mlátí synka. V tu chvíli se na scéně objevuje Reese…..

K tomuto filmu jsem se dostal náhodou, při sledování publicistického pořadu Na vlastní oči na TV Nova mě zaujala upoutávka na film po tom. A řekl jsem si, tak proč to neskouknout a udělal jsem velmi dobře. Film je žánru thriller a pro mě jeden opravdu dobrý thriller. Prostě takovéhle filmy můžu. Charlie Sheen v roli Lylea byl perfektní, úplně jsem mu věřil, jaký je to psychopat, zahrál tu roli skvěle. Film netrpí nudou, jsou zde zajímavé dialogy a scény. Je to příběh o člověku, kterému se zhroutila rodina a on kvůli tomu trpí komplexy a závidí šťastné rodině sousedů. Film mě celkem příjemně překvapil. A koukám, že se i na té bedně dá najít pěkný film, takže asi budu sledovat program častěji :). A omlouvám se, že nemám screeny, koukal jsem se na film v TV a na netu jsem obrázky nenašel. Tak a moje hodnocení? Dávám velice slušných 7. Protože se mi film celkem líbil.

Hodnocení: 7/10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x