Oficiální stránka: http://www.fox.com/prisonbreak/
Oficiální fan blog: LINK
Fan cz stránka: http://www.prison-break.cz/
ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?221060
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0455275/

Info:
Název dílu: Prison Break SO1Ep1/Pilot – Pilotní díl

Žánr:
Drama/Thriller/Krimi/Dobrodružný
Premiéra: 2005
Délka dílu:
43 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Dominic Purcell,
Wentworth Miller, Robin Tunney, Amaury Nolasco, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Paul Adelstein, Stacy Keach, Peter Stormare, Rockmond Dunbar, Muse Watson, Frank Grillo…
Režie:
Paul Scheuring, Bobby Roth, Dwight H. Little, Robert Mandel, Brett Ratner, Brad Turner, Michael W. Watkins

Mé jméno je Michael Scofield, jsem vzdělaný a zajištěný muž. Tak proč udělám takový čin, že přepadnu banku a bez žádných dohadů se dobrovolně dostanu do vězení, stupeň 1 – Fox River. Je to velmi jednoduché, musel jsem to udělat, protože vím, že můj bratr, který je zde ve vězení se mnou, je nevinný a čeká ho trest nejvyšší a já mu musím pomoct a je mi jedno, jak to ohrozí mou kariéru, musím ho zachránit, přeci je to můj bratr – Lincoln Burrows. Opravdu mi tady něco smrdí, ale mám plán, vím jak se z toho dostat, moje odpověď je mé tělo, ale vypadá to, že to nebude tak jednoduché. Musel jsem to udělat, je to osud? Možná, ale budu bojovat až do konce.

Paráda, hned první má slova, konečně po dlouhé době pořádný seriál, který se mi opravdu zalíbil a taky je to velmi dobrý seriál, po 24ce další zahraniční seriál, který je zatraceně dobrý. Prison Break je kult a může i snad jako jediný konkurovat dalšímu hitu dnešní doby a to Lostu – mimochodem info také brzy. Nejdřív přiznám, že jsem se dostal k PB (Prison Break), když jsem si přečetl v sobotu o něm v novinách na konci článku o hitu Lost, a tak jsem si řekl, Lost budu mít každý týden na TV, ale proč čekat takovou dobu, když si můžu zkrátit čekání jiným seriálem a tím se stává PB. Řeknu, že první díl na mně zanechal velmi pozitivní dojmy, doporučuji si project fan cz servery, jsou skvěle provedeny a také (raději po shlédnutí) si přečíst i info o epizodě, takže když zapomenete, co se stalo v minulém dílu, tak vám to na stránce http://www.prison-break.cz připomenou. Už první minuty mě dostaly, nechybí kapka humoru, hlavně, když Michael vypovídá u soudu, to je fakt skvělý xD. Dále nechybějí pěkný ženský, např. obhájkyně Michaela, doktorka Sára nebo přítelkyně spoluvězně Michaela, Sucreho. Zatím mi dává seriál jen spoustu otázek a děj je fakt zamotaný, ale je to začátek a skvěle provedený začátek. Prostě ta myšlenka filmu je geniální. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu. Samí skvělí herci a hrátky s origami. Bomba, no uvidíme, jak to bude s kvalitou dále, ale zatím 9.

Hodnocení: 9/10

(UPDATE 11.08.08 – Postupem času, jak si můžete všimnout, jsem se stal velkým fandou tohoto seriálu a chtěl bych uvést na pravou míru několik věcí. Můj názor se postupem času na seriál změnil, ale o tomto si přečtěte v nějakém tématu se spojitostí se seriálem. Hlavně bych chtěl uvést na pravou míru pozdější hodně podrobné popisy dílů.)

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Dostal jsem jeden dotaz na e-mail a napadlo mě vlastně, že jsem to ani neujasnil. V recenzích PB se snažím o důkladný popis epizody (neplatí to od začátku, tím myšleno první epizody), protože server www.prison-break.cz potřeboval doplnění popisů epizod, snažím se prostě pomoci a ujal jsem se toho, že jsem pár popisů doplnil. V současnosti (rok 2008) už tak recenze dělat nebudu, protože si už stránka tvoří své popisy sama a na druhou stranu u starších popisů ani nejsem uvedený :), dále ani nevím jestli vůbec zbytek recenzí doplním, takže nějak od poloviny druhé sezóny budu dělat recenze takové, na jaké jste zvyklí třeba z recenzí na seriál HIMYM. A hlavně půjde o dojem z epizod a ne o detailní popis dílů, to platí vlastně i u budoucích recenzí dalších seriálů. Proto se jedná o velké spoilování, doufám, že to pochopíte a popř. popisy nečtete. Rozhodně vám nechci pokazit zážitek ze seriálu. Díky za pochopení.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x