Oficiální stránka: http://www.fox.com/prisonbreak/
Oficiální fan blog: LINK
Fan cz stránka: http://www.prison-break.cz/
ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?221060
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0455275/

Info:
Název dílu: Prison Break SO1Ep2/Allen –
Allen
Žánr:
Drama/Thriller/Krimi/Dobrodružný
Premiéra: 2005
Délka dílu:
44 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Dominic Purcell,
Wentworth Miller, Robin Tunney, Amaury Nolasco, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Paul Adelstein, Stacy Keach, Peter Stormare, Rockmond Dunbar, Muse Watson, Frank Grillo…
Režie:
Paul Scheuring, Bobby Roth, Dwight H. Little, Robert Mandel, Brett Ratner, Brad Turner, Michael W. Watkins

Našemu hrdinovi se začínají komplikovat plány, Michael se dozví, že ve vězení je to rozdělené na dva tábory a je v tom hodně rasismu, takže se to zde dělí na dva tábory – bílí a černí. Najednou začne nečekaná razie kvůli drogám. Michael se cítí v pohodě. Bohužel jeho přítel Sucre má něco u sebe. Na scéně se objeví nůž, který vlastní Sucre, Michael se ho bude snažit krýt, ale nic platné – Sucre je chudák přesunut na samotku a s tím vzniknou i jeho problémy s přítelkyní, které nesmí zavolat a to ho značně znepokojuje, Michael by jistě rád pomohl, ale má důležitější věci. V kapli objasňuje Michael bratrovi své plány. Poté se Michael setká s mezi vězni známým T-Bagem a jeho přítelem (hehe), nabídne mu pomoc, ale Michael odmítne, tak ho T-Bag vyžene s výhružkou. Mezitím se Veronika snaží nalézt další věci o případu svého bývalého přítele, dostane jednu věc, která jí trochu pomůže v přesvědčení. Poté T-Bag načapá Michaela na jeho místě s věcí, kterou Michael získal. A dostane ji od něj. Poté se bývalí společníci Abruzziho donutí trochu se hnout z místa a musí dostat nějaké nové informace o Fibonaccim. Stále se připravují věci na akci mezi černými a bílými a Michael se snaží u T-Baga najít jeho věc, ale je přistižen, a tak naznačí, že se k němu přidá. Ale uvidí to jeden černoch, který mimochodem také shání pro Michaela jednu věc a vysvětlí si to po svém. A také mu to vysvětlí a vykašle se na něj. Michael zažívá složitou situaci. A pak je to tady, otevřou se cely a bitva může začít. Michael se nechce k nikomu přidat a podaří se mu získat věc, co mu vzal T-Bag. Ale bohužel to odnese i někdo blízký T-Bagovi a ten hází vinu na něj. Michael zažívá složitou situaci ale má to, co chtěl a C-Note (černoch, po kterém chce taky jednu věc) mu dá to, co chtěl. Plán na ošetřovně mu sice vyjde, ale bachař Bellick Michaela nesnáší, a tak ho nechá napospas Abruzzimu. A pak….

Bomba, tak takovýhle odvaz jsem nečekal, Prison Break mě nepřestává překvapovat, to je snad lepší než 24ka. Chtěl jsem dát 10, ale nakonec jsem si to rozmyslel. Každopádně je to super díl. Lepší, jak pilotní. Opět nové postavy, události, otázky. Perfektní spád, atmosféra, ta správná niggaz music, akce, napětí. Tenhle seriál má snad vše. Konečně jsem také viděl jeho začáteční titulky (před nimi se ještě dozvíte, co se stalo v minulém díle). Vážně super díl a konec mě fakt odzbrojil. Opravdu jsem rád, že jsem na tenhle seriál narazil a nemůžu se dočkat vždycky dalších dílů, doporučuju!

Hodnocení: 9/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Dostal jsem jeden dotaz na e-mail a napadlo mě vlastně, že jsem to ani neujasnil. V recenzích PB se snažím o důkladný popis epizody (neplatí to od začátku, tím myšleno první epizody), protože server www.prison-break.cz potřeboval doplnění popisů epizod, snažím se prostě pomoci a ujal jsem se toho, že jsem pár popisů doplnil. V současnosti (rok 2008) už tak recenze dělat nebudu, protože si už stránka tvoří své popisy sama a na druhou stranu u starších popisů ani nejsem uvedený :), dále ani nevím jestli vůbec zbytek recenzí doplním, takže nějak od poloviny druhé sezóny budu dělat recenze takové, na jaké jste zvyklí třeba z recenzí na seriál HIMYM. A hlavně půjde o dojem z epizod a ne o detailní popis dílů, to platí vlastně i u budoucích recenzí dalších seriálů. Proto se jedná o velké spoilování, doufám, že to pochopíte a popř. popisy nečtete. Rozhodně vám nechci pokazit zážitek ze seriálu. Díky za pochopení.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x