Už to je více jak měsíc, co jsem se dočkal hry, kterou jsem se rozhodl zakoupit po zklamání s WoW, došla mi pozdě a pořád jsem se do ni nějak nemohl dostat, po přeinstalaci PC k tomu konečně došlo a já objevil kvality této hry.

Co se skrývalo v této nabušené krabičce 🙂

Plakát visí poblíž Pepíčka, soundtrack už znám celkem dobře a ten nápad s klíčem, který vám umožní přístup do tohoto skvělého světa je velmi pěkně zpracovaný. A Guild Wars Manuscripts si čtu po večerech, když je čas v posteli. Balení hry bylo pro mě velkým překvapením, neboť jsem čekal jen hru a klíč, nic více, nejdřív jsem si dokonce myslel, že se Xzone spletli a poslali mi speciální edici hry za stejnou cenu, neboť tolik věcí jsem nečekal. Poslední dobou dokonce hraju GW více často než WoW a krajina se mi zdá tak nějak hezčí :). Bohužel je škoda, že zatím nemám s kým hrát, což je v této hře celkem problém. To ve WoW je to lepší :). Dostal jsem se do toho také díky zkoušce GW: NightFall.

GW: NightFall dojmy

Nejdříve jsem se chtěl po přeinstalaci Windows vrhnout plně do světa GW, mou chybou jsem se dostal na můj starý účet s 10 hodinovou zkouškou a pořád jsem si to neuvědomoval a bál jsem se, že mám nějak po přístupu do hry či co :D. Ale měl jsem přístup do NigtFall eventu, takže jsem si udělal postavu – Mesmera a vrhl se do hry. NightFall mě uchvátil a řekl jsem si, musím to začít hrát, protože NightFall mě přesvědčil dostatečně, že to je dobrá hra, docela dost přemýšlím o koupi NightFall, chtěl bych speciální edici, která ještě není na Xzone k dispozici, ale jako ty věcičky, co tam jsou obsaženy, stojí za to. Snad nevadí, že nejdříve si koupím NightFall a až potom Factions – pokud budu o hru pořád stát. Nvm no, ale radši teď stojím o NightFall, po Factions nějak netoužím. Uchvátila mě ta krajina a ten začátek, když jsem se dostal do první vesnice nalezl jsem na problém, že jsem se nemohl dostat dál, naštěstí se tam objevil nějaký Čech, se kterým jsem se dostal dál. Splnil jsem pár questů a užíval si tu skvělou krajinu, než jsem si stihl nahrabat 3. level, tak bohužel event skončil. Až teprve druhý den jsem zjistil, že se přihlašuju na starý účet. A touto chvílí jsem konečně začal pořádně hrát GW. Z čehož rozhodně nemá radost filletzz.

Po úspěšném přihlášení jsem začal tam, kde jsem minule skončil, s mou bojovnicí na 3. levelu kráskou Rayne, miluju pohled na zadek, když putujeme světem… a zase se dostáváme jinam, ehm :D. Fakt bombovej zadeček, škoda toho nic moc spodního prádla :). Nic se nezměnilo až na to, že z bývalé cz guildy (už si ani nepamatuji název) jsem byl vyhozen. No nic, začínáme tedy od znovu, začal jsem pořádně prohledávat okolí a to důkladně, jak jsem taky už jednou psal, jsem takový blázen, že prostě pro mě nesmí být žádný kout skrytý + žádný nepřítel živý, teprve na 7. levelu jsem zjistil možnost, cestování pomocí jednoduchého kliknutí na mapce. Je pravda, že se pořád ještě rozkoukávám, ale už pomalu chápu principy hry a fígl falešného MMORPG, o kterém jsem měl možnost číst v hafo recenzí. A tak jsem si tak poklidně, sám plnil questy a dostal jsem se až na 8. level. Zjistil jsem, že se ve hře nachází celkem slušný počet Čechů a také pár dobrých lidí, s jedním se mi velmi dobře spolupracovalo, nvm, odkud byl, ale psal divně anglicky 🙂 – udělali jsme spolu quest Across the wall (pokud si dobře pamatuju), na který je potřeba dvou lidí. Užíval jsem si také krásy grafiky a té perfektní krajiny. A jednou se mi povedlo ve městě najít někoho, který nabízel přihlášení do cz guildy, tak jsem si řekl, co to nezkusit, byl to Toky 🙂 a dostal jsem se už do mé v pořadí 3. guildy, ve které nějaký ten čas zůstanu :D, škoda, že je tam málo lidí, ale Toky slíbil, že se o to postará, také slíbil, že se postará o aktualizaci naší guildy – Czech Heroes of The Apocalypse, takže tady je i možnost najít hráče na putování krásami světa GW a také jsou tam fajn lidi, zatím tedy, co jsem měl možnost s nimi pár slov prohodit :D.

Jaký to byl pro mě obrovský šok, kdy jsem se po splnění všech questů (doufám :D) dostal k možnosti změny, která mě šokovala, úplně se změnila krajina atd. Dostal jsem se na 9. level a docela jsem přišel i o strach z toho, že nebudu mít později s kým hrát, protože mi ve městě pořád chodili invity. Ale nejdřív si musím project krajinu a zjistit co a jak, nabral jsem si partu, ale složenou z PC ovládaných postav, venku jsem zjistil, že zmizely někam staré lokace a průzkum krajiny dopadl na 3 hodiny, také jsem zjistil, že je tady dost už tužších potvor, na které už fakt sám nestačím. Taky jsem hodněkrát umřel :). Ještě musím pochválit skvělou hudbu od Jeremy Soulea, která se snad nikdy neoposlouchá. Ale bavil jsem se a doufám, že se budu bavit i nadále. Snad jsem na nic nezapomněl.

A ještě pár obrázků 🙂

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x