Oficiální stránka: http://abc.go.com/primetime/lost/
Fan stránky: http://www.lost-tv.com/
http://www.lost-media.com/
http://www.lost.cz/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?187968#
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0411008/

Info:
Název dílu: Lost SO1Ep5/White Rabbit – Bílý králík
podrobné infohttp://lost.cz/epizoda.asp?id=105
Žánr:
Drama/Thriller/Mysteriózní/Dobrodružný
Premiéra: 2004
Délka dílu:
42 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Naveen Andrews, Emilie de Ravin, Matthew Fox, Jorge Garcia, Josh Holloway, Daniel Dae Kim, Yoon-jin Kim, Evangeline Lilly, Dominic Monaghan, Terry O’Quinn, Malcolm David Kelley, Maggie Grace, Michelle Rodriguez…

Režie:
Jeffrey Lieber, J.J. Abrams, Damon Lindelof, Stephen Williams, Jack Bender, Kevin Hooks, Greg Yaitanes, Yoshiaki Iwasaki, Marita Grabiak

4 8 15 16 23 42

Nezačneme zrovna z vesela. Přichází další oběť tohoto ostrova, Jack se toho zúčastní, opravdu velmi zmateně zasáhne a zjistí, že se už Boone snaží zachránit ženu, která se nesmyslně vydala snad vykoupat, Boonea zachrání, ale ženu se mu zachránit nepodaří. Boone je z toho nešťastný a všechno vyčítá právě Jackovi. Ale nebude jediný, který Jackovi bude ztěžovat život, většině vadí, že si pořád hraje na vůdce, ale jen on sám ví, jak to doopravdy je. Přicházejí další problémy, problémy s jídlem jsou snad vyřešeny, horší to je s pitnou vodou. A právě také Jacka se bude trochu více týkat tento díl, ano správně, postavou flashbacku se stává Jack. Dozvíme se o jeho dětství a dozvíme se o jeho vlastnostech a touhy pomáhat. A také toho více zjistíme o jeho otci, který zemřel v Austrálii a to byl i důvod jeho letu, nebo-li chtěl odvést rakev zpět do USA. Zpět do přítomnosti, obětavý lovec Locke se vydává hledat pitnou vodu. Také se stane to, že se ztratí poslední zbytky pitné vody – z ní je obviněn samozřejmě Sawyer, ale čeká všechny asi překvapení a zase se prokáže Sawyer jako slušňák, když nabídl i svou láhev Kwonovým :). Zažijeme jemně erotickou scénu mezi Kate a Sawyerem. Zatímco Locke hledá zdroj pitné vody, Jacka stále pronásleduje přelud nějakého muže v obleku, Jack se až slepě honí za ním, aby zjistil, že to je někdo podobný otci, Jackovi se stane i kvůli honění se za přeludem nehoda, Locke se ale do této situace zapojí a zachrání ho. V noci objeví zbytky letadla s rakví, ve které nikdo není, to Jacka hodně naštve, také se mu podaří najít zdroj pitné vody, Jack se vydává to oznámit ostatním. Všichni zjistí, že ten, co si chtěl hrát na hrdinu byl Boone. Problém s pitnou vodou je alespoň načas vyřešen.

Tentokráte vám zase přináším recenzi na poslední chvíli :), ale prostě kvůli přeinstalaci to tak muselo stejně dopadnout. Po minulé celkem slušné vzpruze se alespoň pro mě jeví tento díl zase jako slabší. Dokonce jsem i chvílema obracel pozornost na zapnuté GW: NightFall. Stále nedokážu zjistit, v čem tkví ta chyba. Stále čekám prostě na něco lepšího, dočkám se vůbec? Tento díl byl pro mě nikterak zajímavý, zasmál jsem se u dialogu mezi Jackem a Johnem o tom, jak Jack něco honí a tak, vyznělo to komicky, mohlo to být přeloženo jinak, nj, kdo v tom nevidí žádné dvojsmysly je v pohodě :). Ještě jak to suše říkali. Ani flashback nebyl nějak extra zajímavý. Opět si neodpustím narážku na Prison Break, Lost na PB už ztratil šanci a alespoň pro mě zůstane na druhém místě. Ale recenze budu přinášet doufám stále, i kdybych si to znechutil hodně :). A jsem zvědav, jak to dopadne dneska na Nově – po deváté, nezapomeňte se dívat ;). A hodnocení? Váhal jsem mezi 6 a 7, ale naštěstí kvůli pár scénám (fight s rakví :D) dávám 7. Příště už nebudu tak shovívavý.

Hodnocení: 7/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Ani nvm z jakého důvodu, ale také jsem se tu jako v případě PB snažil psát, co nejdetailnější popis epizod a jedná se tedy o velké spoilování, opět vám zaručuji, že při případných novějších recenzí tohoto seriálu přejdeme na formát, na jaký jste zvyklí.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x