(UPDATE 15.08.08 – tak tenhle obrázek se mi povedl xD)

Oficiální stránka: http://abc.go.com/primetime/lost/
Fan stránky: http://www.lost-tv.com/
http://www.lost-media.com/
http://www.lost.cz/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?187968#
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0411008/

Info:
Název dílu: Lost SO1Ep6/House of the Rising Sun – Dům vycházejícího slunce
podrobné infohttp://lost.cz/epizoda.asp?id=106
Žánr:
Drama/Thriller/Mysteriózní/Dobrodružný
Premiéra: 2004
Délka dílu:
42 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Naveen Andrews, Emilie de Ravin, Matthew Fox, Jorge Garcia, Josh Holloway, Daniel Dae Kim, Yoon-jin Kim, Evangeline Lilly, Dominic Monaghan, Terry O’Quinn, Malcolm David Kelley, Maggie Grace, Michelle Rodriguez…

Režie:
Jeffrey Lieber, J.J. Abrams, Damon Lindelof, Stephen Williams, Jack Bender, Kevin Hooks, Greg Yaitanes, Yoshiaki Iwasaki, Marita Grabiak

4 8 15 16 23 42

Hned na začátku se odehraje další šok, došlo k málem další oběti. Korejský muž Jin znenadání napadne černocha Michaela a málem ho zabije, což se pokusil i utopením. Na poslední chvíli se ovšem do toho vloží Sawyer a Sayid. Dojde k dohadování, co se vlastně stalo, jazykové nedorozumění má nakonec za příčinu to, že Jin je připoután pouty ke troskám a to ještě na pořádném pařáku. Což trefně okomentuje Hurley. A už by nám mělo být jasné, koho se bude týkat tento díl ve flashbacku, ano jsou to korejští manželé Jin a Sun Kwonovy. Podíváme se hlavně do duše Sun, jejich láska začala ukázkově a bohužel také smutně. Jin pracoval jako čišník a aby získal úctu a povolení o ruku Sun, tak se s otcem Sun dal dohromady a Sun řekl, že bude makat jako šroub :), aby si pak mohli šťastně žít svůj život někde jinde. Bohužel, jak to tak bývá , šťastná láska začíná upadat. Jin skoro není doma a když, tak je nevrlý a vzteklý. Jednou se dokonce vrátí z práce a Sun zjistí, že zřejmě dělá i jiné ne zrovna legální věci pro otce. Sun se rozhodne Jina opustit a také se kvůli tomu tajně učí anglicky, ale nakonec to dopadne tak, že tu sílu ho opustit nenajde. Ale zpět na ostrov a do přítomnosti, zatímco se na pláži stal tento incident, skupinka ve složení – Jack, Kate, Charlie a John se vydá na průzkum jeskyně, kterou objevil Jack a také hlavně pro vodu. Cestou se stane ale to, že Charlie hamtne do včelího hnízda a kvůli jeho zbrklosti napadnou včely i ostatní. Schytají pár bodnutí a v jeskyni objeví další šok v podobě Adama a Evy v poněkud mrtvolném stavu. Jacka napadne, že by se mohli všichni nastěhovat do jeskyně, protože dostávání vody pro ostatní by byla velmi namáhavá práce, Jack a Kate to odcházejí říci ostatním, zatímco Charlie a John zůstávají spolu, John zjistí, že Charlie je narkoman a snaží se mu pomoci, Charlie nakonec pod tíhou toho, že za to získá kytaru dá zbylé drogy Johnovi (to, co s tím udělá, už se nedovíme). S nápadem se nastěhovat do jeskyně nesouhlasí všichni, a tak se pomalu to tady začíná dělit na dva tábory, lidé, kteří zůstanou na pláži a ti, co se nastěhují do jeskyně. Do jeskyně odchází tedy Jack, Kwonovy, Hurley a další. Pak nás čeká, hlavně tedy Michaela překvapení, že Sun umí anglicky (a také poprvé slyšíme český dabing Sun :). Vysvětlí mu o co vlastně šlo. Incident se stal kvůli hodinkám, které patří rodině Sun a Jin si myslel, že je Michael ukradl, sympatický Michael odchází Sunovi odstranit pouta s ne zrovna příjemnou metodou a dá mu lehkou lekci, pochybuju, že mu Jin rozuměl, ale možná trochu ano a snad se už to vyrovnalo, každopádně nepřátelé jsou pořád, Jin se nesmí přiblížit k Michaelovi a ani k jeho synovi. Na konec nás čeká zase jedna scéna s hudbou a emocemi :).

Tak opět se mi podařilo předběhnout B@rY$e, opravdu v tom není žádný boj, kdo dřív, ale asi to opět nečekal, ne vůbec v tom není mínění tě naštvat nebo něco :D. No, s Lost je to divné, jeden díl nic moc a další celkem dobrý a máme tu opět tento případ, kdy se mi tento díl opravdu celkem líbil, no na 9 to není, ale ani na 7. Opravdu jsem z toho zmatený, v tomto díle se flashback povedl, i když Jin provádí takové věci, tak je mi jeho postava stejně sympatická, možná to také je tím, že mi jeho postava vyšla i v testu na lost.cz – které postavě se nejvíce podobáte :). Líbily se mi lehké erotické prvky, u kterých jsem se i pousmál, hlavně tedy narážky na Kate, Charlie – narážka na žihadla ;). A poté, kdy se Kate při ohnutí zeptala Jacka, na co myslí, Jack z toho šibalsky vycouval, prase :D. Také jsem si poprvé všiml toho, že se na začátku objevilo to, co se stalo minule – samozřejmě ve stručnosti, jako je to např. u PB. Možná to tady bylo už minule a já si toho nevšiml :). Ale vůbec se mi tento díl vesměs líbil, takže slušná 8, jen doufám, že se to zase příště nepo****.

Hodnocení: 8/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Ani nvm z jakého důvodu, ale také jsem se tu jako v případě PB snažil psát, co nejdetailnější popis epizod a jedná se tedy o velké spoilování, opět vám zaručuji, že při případných novějších recenzí tohoto seriálu přejdeme na formát, na jaký jste zvyklí.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x