Oficiální stránka: http://abc.go.com/primetime/lost/
Fan stránky: http://www.lost-tv.com/
http://www.lost-media.com/
http://www.lost.cz/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?187968#
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0411008/

Info:
Název dílu: Lost SO1Ep7/The Moth – Můra
podrobné infohttp://lost.cz/epizoda.asp?id=107
Žánr:
Drama/Thriller/Mysteriózní/Dobrodružný
Premiéra: 2004
Délka dílu:
42 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Naveen Andrews, Emilie de Ravin, Matthew Fox, Jorge Garcia, Josh Holloway, Daniel Dae Kim, Yoon-jin Kim, Evangeline Lilly, Dominic Monaghan, Terry O’Quinn, Malcolm David Kelley, Maggie Grace, Michelle Rodriguez…

Režie:
Jeffrey Lieber, J.J. Abrams, Damon Lindelof, Stephen Williams, Jack Bender, Kevin Hooks, Greg Yaitanes, Yoshiaki Iwasaki, Marita Grabiak

4 8 15 16 23 42

Začneme tím, že tentokrát se něco dozvíme o postavě Charlieho, který prožívá absťák, svou drogu dal Lockovi. A poslední dobou už to vážně nezvládá, přichází za lovcem Lockem, který si s ním i trochu pohraje při lovení kance, Charlie se odhodlá k tomu, že Locka požádá o svou drogu, Locke zklamán jeho rozhodnutím mu řekne, že pokud ho požádá třikrát, drogu mu odevzdá. Charlie se zamyslí a poníženě odejde. Poté pohlédneme blíže do jeho minulosti a proč se z něj také stal feťák. Jak možná víte, Charlie není ve světě showbyznysu neznámou osobou. Zjistíte šokující informaci, že Charlie je nábožensky založený. Charlie zažívá se svým bratrem vzestup jejich kapely DriveShaft. Na začátku je Charlie velmi spokojen, ale poté se vystoupení a osud kapely horší, Charlie chce z toho divokého kolotoče pryč. Ale bohužel se nechá přesvědčit a propadne do toho ještě více. Hádky se horší, až to dovede k rozpadu kapely. Charlie se tedy stává drogově závislý a když chce opět začít s DriveShaftem, tak už není nikde zájem. Na ostrově se Sayid snaží, aby zachytil známý signál ve francouzštině. Část lidí už se plně soustřeďuje na přestěhování se do jeskyně, kde se stane nečekaná událost, kterou odnese Jack a Charlie. Charlie se z toho dostane dobře, bohužel Jack zůstává pohřben pod sutinami v opravdu malé dutině. Charlie má stále problémy s absťákem, Lock mu něco ukáže, to, co se nachází v názvu tohoto dílu. Zajímavým způsobem mu popíše, jak to chodí v životě můry :). Charlie utíká říct ostatním, co se stalo Jackovi. Ale většina se soustřeďuje na realizaci Sayidova plánu. Sawyer zatají Kate, co se Jackovi stalo. A Charlie se ukáže jako velký hrdina, dostane se k Jackovi, ale prozatím vyhrabaný tunel se zavalí a zůstávají tam uvězněni oba. Kate se dozví, co se stalo Jackovi a rychle běží na pomoc. Charliemu se podaří zahlédnout můru a s ní i cestu ke svobodě. Poté se ještě stane ta věc, že naposled Charlie poprosí Locka o drogu, Locke mu ji dá a Charlie se opět ukáže jako hrdina a drogu hodí do ohně, Locke je nadšen. Málem bych zapomněl na to, že Sayida při zachycování signálu někdo praští po palici :). A co příště? To se teprve uvidí.

Tak tentokráte opět po kratší době přináším recenzi na poslední chvíli :), ale to už tak někdy bývá. Lost, Ztraceni, jednou celkem dobře a podruhé zase celkem špatně. Jsou to jen mé názory, ale jsem překvapen tím, že sice opět Lost polevil, ale kupodivu je tento díl povedený, prostě se mi líbil. A proto dávám osmičku a očekávám, že už to s Lost nebude jako na kolotoči. A konečně se dočkáme předání nějaké té devítky.

Hodnocení: 8/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Ani nvm z jakého důvodu, ale také jsem se tu jako v případě PB snažil psát, co nejdetailnější popis epizod a jedná se tedy o velké spoilování, opět vám zaručuji, že při případných novějších recenzí tohoto seriálu přejdeme na formát, na jaký jste zvyklí.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x