Nové NHLko mělo i za příčinu, že jsem kvůli němu musel přeinstalovat PC, ale to už je zapomenuto a já jsem nepoučitelný, ale tentokrát (zatím) jsem neprovedl nic zlého, takže všechno konečně jede, jak má. Povedlo se mi rozchodit NHL 07 a dokonce i v Xfiru. Mým prvním hokejovým počinem na PC vůbec bylo NHL 2000, kvůli demu jsem si také musel rychle sehnat fullku, pak jsem si sehnal i 2001, dlouhou dobu jsem vynechal, abych si zase před nedávnem pořídil 06 – snad víte, nabízel jsem z toho hodně reportů o hokejových zápasech :). A teď je tu 07, na kterou jsem se hlavně těšil kvůli tomu, že ji zase máme v mateřštině, tentokrát konečně i s českým dabingem, o který se postaraly esa Petr Vichnar a Robert Záruba, ti u toho prostě museli být, bez nich si už nedokážu představit nějaké mistrovství světa :). EA Sports má velkou výhodu, jsem sice rád, že pravidelně v období září vychází nový ročník nejlepšího hokeje na PC, ale nejlepšího – určitě by tomu tak nemuselo být, kdyby mělo v této oblasti EA Sports konkurenci, která prostě chybí a je to vidět i na výsledku, že mi připadá, že na to EA Sports se*ou, protože to, co nám provedli letos, je opravdu drzost. Menu velmi podobné minulému a když jsem pustil svůj první zápas na zkoušku, tak to jsem si říkal, lol – to si dělají srandu – vždyť to je to samé jako 06 a v podstatě je to i pravda, změny jsou opravdu, ale opravdu minimální. Grafika zůstala stejná jako u 06, za což jsou hráči jistě naštvaní, čekal jsem taky nějaký pokrok a překopanou grafiku a čekal jsem nárust hw nároků a v dnešní době módní next-gen grafiku. Bohužel. Ale na druhou stranu jsem ale rád, že mi šlape hra bez problémů na vysoké detaily. Opravdu náhodou jsem si všiml, že při volbě týmu – zvolil jsem si Dallas Stars a při projíždění dresů jsem narazil na možnost hrát v dresech z kdo ví, jak starého ročníku. Neotálel jsem a trochu jsem si pohrál s nastavením – hlavně tedy u pravidel hry, nejradši mám hokej se vším všudy a také reálné 20ti minutové třetiny, hlavně si musíte přenastavit ovládání, protože to přednastavené je hrůza. Ale i tak, si budete muset na to ovládání zvyknout, hlavně to přepínaní mezi hráči mi vadí. Určitě hodně vás potěší přítomnost Tipsport extraligy, kterou jsem rozjel za HC Rabat Kladno :). Dále jsem taky hned musel rozjet turnaj, samozřejmě s našema borcema a už jsem odehrál dva zápasy. Tak a teď vám tady popíšu pár věcí, na které jsem narazil a takový celkový prozatímní dojem ze hry.

Všimnul jsem si záběrů na nějaké dva chlápky, které vyčnívají z publika, jak skvěle fandí :). Také jsem si všiml, že je na tom lépe fyzika puku. Ale obtížnost – asi brzo přejdu na nejvyšší a ještě si to upravím, protože i na střední padají góly nad míru a hodně z voleje. A soupeř je pořád takový tupý. Holt tady se nikdy nedočkám nějakého reálného výsledku, třeba 1:0 :). Jinak ale holt je to hokej a i tak mě baví. Jinak opravdu si připadám jako kdybych hrál 06ku, ale s přítomností českého komentáře a českou extraligou. A právě kvůli těmto věcem mě to zatím baví více než 06. Zatím ještě těžko soudit, ale uvidíme, jak se povede novému ročníku v multiplayerových klání.

Hlavní otázkou je jistě čeština a hlavně dabing, který musím pochválit, ale i zkritizovat. Určitě se neodepře velká práce na předabování, náš jazyk patří mezi ty nejsložitější a rozhodně bych to nechtěl namlouvat. Přidává to hodně na atmosféře, když se na vás z repráků šinou hlášky typu: a kotouč má Jaromír Jágr, pozornost kamer si jistě zaslouží Jiří Šlégr atd. a hlavně se mi líbí doprovodné hlášky Petra Vichnara :). Prostě je to příjemné a dědovi by se to jistě hodně líbilo, je to jako, kdybyste se dívali na nějaký zápas na telce. Ale k tomu to má i tak daleko :). Určitě budete při počátcích dabingem znechuceni, dabing je tak nějak nahrán potichu a je poněkud zabugovaný, stalo se mi, že třeba na začátku, kdy hráči přichází na led tak se neozve z reproduktorů ani hláska nebo někdy jsou věty z repráků absolutně mimo mísu, třeba, že vedeme o 2 branky, že se odmrštila flaška z branky brankáře, přitom se ani nehla atd., ale dá se na to zvyknout a já si na to zvykl hodně brzo, buďte rádi, že tady ten dabing vůbec je společně s extraligou. Takže téměř nulové změny, nepodařený dabing, ale pořád je to v jádru dobrý (a také jediný) hokej s extraligou, kde vám zazní hlasy Petra Vichnara a Roberta Záruby :). S hodnocením bych tedy nechodil nijak vysoko a jestli to zase bude příště to samé, tak už jim to nikdo nesežere. A já bych už mohl mít nové PC, takže bych si taky chtěl užít nějaké grafické orgie :). Taky jsi ještě musím znovu sehnat golf a docela mám i zájem o NBA 07 :), sport nesnáším jest pravda, ale na PC se nějaký ten sport hrát dá 😀 a hokej patří mezi můj oblíbený. Tak někdy u reportů ze zápasů na shledanou. Tady je ještě pár screenů a info z prvních zápasů v turnaji, příště přinesu info z extraligy.

Odehrané zápasy:
Česká republika – Finsko – 17:11
Česká republika – Kazachstán – 17:6 (na začátku ale rychle vyrovnali a měli navrch 🙂

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x