Žánr: ANIME (horor, detektivka, drama, mysteriózní)
Scénář: Tsugumi Ohba & Takeshi Obata
Režie:
Tetsuo Araki
Rok:
2006
Délka: 23 minut
Země: Japonsko

iMDB: http://imdb.com/title/tt0877057/
Anime info (cz titulky): http://www.otakuland.info/anime/742-death-note/
O Death Note: http://en.wikipedia.org/wiki/Death_Note

Znalci mangy Death Note by měli jistě zpozornět. Na světě je už anime Death Note, pokud vím, tak aktuálně už je 7. díl. Death Note je inspirován stejnojmennou mangou, kterou mimochodem taky recenzuji. Vznikl dokonce i film (ne anime), který rozhodně skouknu a těším se, jen doufám, že najdu cz titule :). Ale tady se budeme bavit o tomto anime. Byl jsem potěšen, pokud jste četli mangu – tak budete jako doma, prostě víte všechno, jak bude – vůbec to, ale anime neubližuje, že víte co se děje, ba naopak můžete si všímat detailů atd. Prostě převedený díl 1. shotu (Nuda) v 1. volume do animované podoby + samozřejmě několik věcí navíc, které jsme v manze neviděli. A povedlo se.

Ve zkratce příběh. Light Yagami (z mangy vám bude spíše sedět Yagami Raito) je výborný student, možná nejlepší v celém Japonsku ;), který jednoho dne najde Zápisník smrti. Díky tomu se bude snažit zbavit Svět od násilí a stát se “bohem”. Bližeji cituji příběh z mangy – “Je tu bůh, říkejme mu Ryuuku, který se v říši andělů smrti příšerně nudí. Ve světě lidí upustil svůj Zápisník smrti a vrhá se “pro něj”, aby zjistil co s ním je. Yagami Raito – 17ti-letý student si všimne z okna školy nějakého zápisníku – ouha, co myslíte, že to je. Zjistí, že patří Andělu smrti a velice ho zaujme. Je bohužel v angličtině, ale Raito ho doma vyluští a zjistí pravdu – ten, jehož jméno bude zapsáno v tomto zápisníku – zemře! Dokonce můžete i udat příčinu smrti. Navštíví ho Ryuuku a poví mu více. Také ho překvapí, že mu ho nechá. Raito se nad tím začíná pořádně rozmýšlet a je rozhodnut – že ho zkusí na vlastní oči. Funguje. Svět je prohnilý a Raito je rozhodnut bojovat se zlem. He’ll change the world… maybe.”

Jak už jsem napsal, převedení do animované podoby se povedlo a je to vlastně velice dobrá náhrada pro ty, které nebaví číst, ale jen se dívat. Perfektně zvládnuté, z Ryuukua budete mít jistě radost, vypadá skvěle. Jinak musím pochválit i hudbu, která v průběhu dílu zazní – je skvělá. Nejvíc se mi líbí hudba na začátku anime i se zpěvem, doufám že song seženu. Jako například u Blood+ je to skvělá skladba :). Jinak když už jsem zmínil Blood+, nvm, kdy se k tomuto anime dostaneme, rád bych, ale kvůli rychlosti a možná že už ani není možnost to mít, nvm prostě kdy. Ale zpět k Death Note. Při sledování jsem se cítil jako doma a parádně sestříhaný konec potvrdil plný rating. A těšme se na další díl, kde se objeví snad už i L ;).

Hodnocení: 5/5

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x