Začneme trochu netradičně. Místo účetnictví jsme měli suplovanou hodinu v učebně, kde jsou PC, byl jsem velmi rád, protože se k PC a hlavně k internetu dostat, je na mé škole velkou vzácností, když už máme IT, tak děláme nějaké blbosti a na net se člověk prostě nedostane. Nebavilo mě studovat německý jazyk, ze kterého jsme psali velkou písemku. Místo toho jsem projel mé oblíbené stránky, abych si ušetřil doma práci a sledoval ostatní, jak se pilně učí němčinu, stále zbývá 20 minut a je celkem nuda, do němčiny se mi nechce, volím si přečíst nějakou mangu, vzpomenu si, že už na mě doma čekají již stáhlé další shoty Bleache a Vandreadu. Tak si řeknu, zkusím ten Deathnote – už mi byl jednou doporučen, opět od MeGaBiTa. A zároveň brzo dočtu Vandread, takže se musím pustit zase do něčeho nového. Tento shot má mimochodem trefný název – tím myslím také mou nudu ;).

Deathnote má celkem zajímavý příběh, najít takový zápisník taky, to by byla sranda. Ale to trošku předbíhám. Je tu bůh, říkejme mu Ryuuku, který se v říši andělů smrti příšerně nudí. Ve světě lidí upustil svůj Zápisník smrti a vrhá se “pro něj”, aby zjistil co s ním je. Yagami Raito – 17ti-letý student si všimne z okna školy nějakého zápisníku – ouha, co myslíte, že to je. Zjistí, že patří Andělu smrti a velice ho zaujme. Je bohužel v angličtině, ale Raito ho doma vyluští a zjistí pravdu – ten, jehož jméno bude zapsáno v tomto zápisníku – zemře! Dokonce můžete i udat příčinu smrti. Navštíví ho Ryuuku a poví mu více. Také ho překvapí, že mu ho nechá. Raito se nad tím začíná pořádně rozmýšlet a je rozhodnut – že ho zkusí na vlastní oči. Funguje. Svět je prohnilý a Raito je rozhodnut bojovat se zlem. He’ll change the world… maybe.

Opravdu jsem velmi mile překvapen, rodí se nám další hit po boku Alive a Noise? Uvidíme, každopádně jsem nad míru spokojen. Snad ještě lepší rozjezd než u mangy Bleach. Hezký cover, pár krásných barevných stránek na začátku. Perfektní příběh. Anděl smrti, no je toho co chválit. Z této mangy cítíte napětí. Ještě musím upozornit na parádní kresbu a na atmosféru v říši andělů smrti. Tohle je rozhodně plný rating.

Hodnocení: 5/5

Žánr: horor, detektivka
Scénář: Tsugumi Ohba & Takeshi Obata
Překlad do češtiny: Netala
Typ série: volumes
Počet stran: 48

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x