Oficiální stránka: http://www.fox.com/prisonbreak/
Oficiální fan blog: LINK
Fan cz stránka: http://www.prison-break.cz/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?221060
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0455275/

Info:
Název dílu: Prison Break SO1Ep19/The Key

Žánr:
Drama/Thriller/Krimi/Dobrodružný
Premiéra: 2005
Délka dílu:
43 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Dominic Purcell,
Wentworth Miller, Robin Tunney, Amaury Nolasco, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Paul Adelstein, Stacy Keach, Peter Stormare, Rockmond Dunbar, Muse Watson, Frank Grillo…
Režie:
Paul T. Scheuring, Bobby Roth, Dwight H. Little, Robert Mandel, Brett Ratner, Brad Turner, Michael W. Watkins, Sanford Bookstaver…

Objevujeme se tam, kde to skončilo – srážka náklaďáku s dodávkou, kde byl Lincoln, Linc sice žije, ale je zraněn a sotva rozezná okolní svět. Bylo to naplánované, přijíždí Kellerman a chystá se Linca udusit a on se nemůže bránit. Ale takhle to přece s Lincem skončit nemůže, říkáte si. Pravda, přijíždí další auto, je to… člověk, kterého jsme měli možnost vidět už často. Praští Kellermana a jde si pro Linca. Sucre je propuštěn ze samotky, mapa je kompletní. Chlapci můžou mít radost, ale my už víme, že nic nikdy hladce nepůjde. K ošetřovně je cesta vyřešená, ale… budou muset jít 30 metrů chodbou do kanceláře doktorů a zbývá jen získat klíč k této místnosti. Přijíždí autobus s vězni a v něm… Abruzzi – jiný sestřih, jiné chování, chození s křížem a křesťanské bláboly, to je nový Abruzzi, ale já mu nevěřím, myslím, že to hraje. I když je teď jiný člověk, s útěkem pořád počítá. Pope se dozvídá o problému s Lincem, dává Bellickovi 5 hodin, aby ho našel, jinak je nucen vše ohlásit novinářům a tím by se mohla ohrozit jejich místa a také by to moc neprospělo pověsti Fox River. Mezitím Nick a Veronika se snaží vypátrat některá zajímavá telefonní čísla. Bellick se dostává na místo nehody a něco mu nehraje na Kellermanovi, ale ten rychle mizí. A teď to příjde!!! To, na co většina určitě čekala – Michael a Sára – jj, první polibky a kupodivu Sáře to není vůbec proti srsti :). Michael chtěl ukořistit klíč, ale nedokáže to. Avocado si užije s Tweenerem a Tweener je z toho celý pryč. Teď se dozvíme další nové otázky, které se budem chtít co nejdříve dozvědět. Dostáváme se k Lincovi, kterého zachránil jeho otec a osvětlí mu celkem dost věcí. Zase uvidíme Niku, hurá, Michael po ní chce jednu laskavost, asi jste se už dopídili o co jde, ale Nika odmítá. Abruzzi přichází za T-Bagem, který ho málem zabil, nabízí mu mír s těmi jeho novými bláboly ;). T-Bag je z něho pryč, ale má něco v plánu. Bellick stále nenašel Linca a Tweener se postará, ehm… o Avocadového fimfálka, lol, ufikne mu to. Tím mu hrozí death. Nika si vyjde se Sárou do restaurace a získá klíč od ošetřovny. T-Bag se zase vydá Abruzziho dát do pořádku, ale C-Note ho zastaví. Sára zjišťuje, že nemá klíč a dokonce zjistí, že za to může Nika. Skrýše otce Linca a Linca samotného je vystopována, dostává se tam Kellerman a i policie v čele s Bellickem. Linc se vzdá Bellickovi a dostává se opět do Fox River. Michaelovi se podařila udělat kopie klíče. Abruzzi chce adresu Fibonacciho, což je samozřejmě Michaelovi k smíchu, i když mu jen chce odpustit :). Pak další šok, víte pro koho pracuje Nick? Haha, to jsem teda netušil ani malilinkato. Abruzzi není takový svatoušek, jak se zdá být. Sára je naštvaná na Michaela a dala vyměnit zámek. Kua. Lincoln je taky pěkně v řiti – 24hodinový dohled. A to není všechno, ten pitomec Tweener opět něco vyžvaní Bellickovi, konec Michaelova “snu” se dostat ven?

Famózní díl, jsem šťasten, že jsem zase viděl Niku a pak ta líbací scéna, hurá!!! Na to jsem čekal tak dlouho, doufám, že není poslední. Jinak už se nám blíží konec první sezóny a pořád se to všechno se*e, já jednou dostanu fakt infarkt, nevynechám to, je to absolutní BOMBA. A ten Abruzzi, wow. Ale to, co se dozvěděl Bellick je prostě v pr… To jsem zvědav jak se tohle zafixuje. Desítka, to je vám snad jasný, ale ještě bych vás chtěl na něco upozornit, vypadá to, že Prison Break by mohl mít alespoň těch 5 sezón, no, je to málo :DD, ale alespoň něco, ať alespoň tohle vyjde.

Hodnocení: 10/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Dostal jsem jeden dotaz na e-mail a napadlo mě vlastně, že jsem to ani neujasnil. V recenzích PB se snažím o důkladný popis epizody (neplatí to od začátku, tím myšleno první epizody), protože server www.prison-break.cz potřeboval doplnění popisů epizod, snažím se prostě pomoci a ujal jsem se toho, že jsem pár popisů doplnil. V současnosti (rok 2008) už tak recenze dělat nebudu, protože si už stránka tvoří své popisy sama a na druhou stranu u starších popisů ani nejsem uvedený :), dále ani nevím jestli vůbec zbytek recenzí doplním, takže nějak od poloviny druhé sezóny budu dělat recenze takové, na jaké jste zvyklí třeba z recenzí na seriál HIMYM. A hlavně půjde o dojem z epizod a ne o detailní popis dílů, to platí vlastně i u budoucích recenzí dalších seriálů. Proto se jedná o velké spoilování, doufám, že to pochopíte a popř. popisy nečtete. Rozhodně vám nechci pokazit zážitek ze seriálu. Díky za pochopení.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x