Oficiální stránka: http://www.fox.com/prisonbreak/
Oficiální fan blog: LINK
Fan cz stránka: http://www.prison-break.cz/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?221060
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0455275/

Info:
Název dílu: Prison Break SO1Ep20/Tonight

Žánr:
Drama/Thriller/Krimi/Dobrodružný
Premiéra: 2005
Délka dílu:
43 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Dominic Purcell,
Wentworth Miller, Robin Tunney, Amaury Nolasco, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Paul Adelstein, Stacy Keach, Peter Stormare, Rockmond Dunbar, Muse Watson, Frank Grillo…
Režie:
Paul T. Scheuring, Bobby Roth, Dwight H. Little, Robert Mandel, Brett Ratner, Brad Turner, Michael W. Watkins, Sanford Bookstaver..

Bellick se dozvídá o díře v místnosti, kde pracoval Michaelův tým, bere do ruky perlík a veliký problém je na světě. Naštěstí je při tom přítomen Westmoreland, který vrazí jednu Bellickovi lopatou :). Při menší šarvátce nedopadne z nich dobře ani jeden, ale rozhodně by měl být Michael a ostatní z týmu Westmorelandovi hodně vděční – Bellick končí svázaný v systému potrubí a Westmoreland je zraněn obřím střepem do břicha a hodně krvácí. Michael a ostatní si dělají problémy s pachem kvůli psům atd. Mají plán, musejí převést i psy. Další problém je s oblečením, ale to si vezme na starosti C-Note a Manche. A dva jsou jasný – dostat se do ošetřovny a Linca dostat ze samotky. Westmoreland oznámí ostatním nepříjemnou zprávu. Některým bachařům už začíná být divné, kde se nachází vždy dochvilný Bellick. Hoši se starají o to, jak se zbavit svých pachů – T-Bag získá smradlavé kapustičky v jídelně. Michael chce, aby šel Tweener také, prý mu to dluží. Ani víceprezidentka není bez problémů, trápí ji rozhodování v ekologických věcech a současný prezident. Michael přijde k rapidnímu rozhodnutí, vyzradí Sáře, co má tento večer v plánu, protože je bezpodmínečně nutné opustit věznici hned tento den a řekne jí, že po ní chce nechat otevřenou ošetřovnu. Sára je v rozpacích, ale nepřipadá mi, že by se chovala tak, že by to nečekala. Abruzzi informuje komplice, aby bylo letadlo na místě a také Nicka, aby dovezl Veroniku na místo. Tweener zase trochu zlobí, ale tentokrát to nebude mít následky. C-Note poví Michaelovi, co chtěl provést T-Bag Abruzzimu. Westmorelandovo zranění je velmi vážné a ještě jeho krvácení způsobuje problémy. Michael dokončil stavbu Taj Mahalu a díky tomu si bude moci i na chvíli popovídat s Lincem. C-Notovi se podaří získat pár balíčků peroxidu, navštíví ho ale jeho bývalý “kamarád” – C-Note mu dá pořádně za vyučenou – parchantovi. Sára stále přemýšlí nad tím, co jí Michael řekl, přijde i za svým otcem, který jí pomůže se rozhodnout. Michaelův tým zatím pracuje na svém smradu :). Dozvíme se, co mají v plánu s peroxidem, aby mohli projít blázincem, potřebují bílé obleky a o to se postará bělení obleků v záchodové míse :). Čas běží a Michael je povolán za Popem – protože se mu rozpadl Taj Mahal. Nick je povinen na Veroniku vytáhnout zbraň a donutit jí jít s ním k letadlu. Všichni jsou nervózní a Michael provede pořádně nečekanou věc v šéfově kanceláři…

Další absolutně geniálně špičkový díl. Další 11ka :), hlavně posledních 10 minut – to bylo něco geniálního. Všichni jsou nervózní a představují si, co budou dělat a kam půjdou po dostání se ven, ale dostanou se vůbec ven? K tomu ta parádní hudba, když ji takhle posloucháte samotnou, tak si ani neuvědomíte, jak je dobrá a k týhle scéně fakt pasuje. Dělám si starosti s Westmorelandem. Už jenom dva díly a konec 1.sezóny. Už to vrcholí, za chvíli se jde ven :). Já už jaksi trochu vím, jak to bude dál, protože jsem zhltnul za víkend 7 dílů, musel jsem, takže už jsem v druhé sezóně – prostě jsem musel. Ale samozřejmě všechny recky doplním (po jednom) a shrnutí první sezóny s pochvalnými slovy se také dočkáte. Ale tento díl se vážně povedl.

Hodnocení: 11/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Dostal jsem jeden dotaz na e-mail a napadlo mě vlastně, že jsem to ani neujasnil. V recenzích PB se snažím o důkladný popis epizody (neplatí to od začátku, tím myšleno první epizody), protože server www.prison-break.cz potřeboval doplnění popisů epizod, snažím se prostě pomoci a ujal jsem se toho, že jsem pár popisů doplnil. V současnosti (rok 2008) už tak recenze dělat nebudu, protože si už stránka tvoří své popisy sama a na druhou stranu u starších popisů ani nejsem uvedený :), dále ani nevím jestli vůbec zbytek recenzí doplním, takže nějak od poloviny druhé sezóny budu dělat recenze takové, na jaké jste zvyklí třeba z recenzí na seriál HIMYM. A hlavně půjde o dojem z epizod a ne o detailní popis dílů, to platí vlastně i u budoucích recenzí dalších seriálů. Proto se jedná o velké spoilování, doufám, že to pochopíte a popř. popisy nečtete. Rozhodně vám nechci pokazit zážitek ze seriálu. Díky za pochopení.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x