Fan stránky a stránky s titulky: http://www.ssfuturama.cz/home.php?cz
http://www.volny.cz/subtitlesk5ky/futurama/index.htm
http://www.gotfuturama.com/
Wikipedie: http://cs.wikipedia.org/wiki/Futurama
http://en.wikipedia.org/wiki/Futurama

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?221060
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0149460/

Info:
Název dílu: Futurama SO1Ep1/Space Pilot 3000

Žánr: Animovaný
/Sci-fi/Komedie/
Premiéra: 1999
Délka dílu:
30 minut
Natočeno:
USA
Hlasy: Billy West, Katey Sagal, John Di Maggio, Tress MacNeille, Phil LaMarr, Maurice LaMarche, Tom Kenny, Lauren Tom, Frank Welker
Námět: Matt Groening

Režie:
Chris Sauve

You Gotta Do What You Gotta Do

Nejprve pár slov: Futurama je kult. Jsem si jist, že není nikdo mezi vámi, co by neznal Simpsony! U Futuramy je to horší, hlavně kvůli tomu, že se nikdy na naše obrazovky nedostala a to je velká škoda! Protože je Futurama srovnatelná se Simpsony a to myslím kvalitu, možná ji i převyšuje! Ale nebudeme předbíhat, Futuramu má na svědomí stejný člověk jako Simpsony – Matt Groening společně s Davidem X. Cohenem, určitě vám bude povědomá animace. Ale i když má se Simpsony hodně společného, tak je to vlastně úplně něco jiného. I když se u nás Futurama nevysílala, tak se těší velké oblibě, všimněte si komentářů na ČSFD. Futurama má 5 sezón a jistě vás potěší, že v roce 2008 se s největší pravděpodobností objeví další nové díly! Škoda je, že jsem na tento perfektní seriál narazil až teď. Teď pár slov k příběhu.

Převzato z Wikipedie: “Děj se většinou odehrává v „New New York City“ a okolních galaxiích v roce 3000. Seriál začíná tím, že věčný smolař Philip J. Fry byl (ne náhodou) na Silvestra roku 1999 kryogenicky zmražen. Rozmražen je až za 1000 let, 31. prosince 2999 a zjišťuje, že se nachází v New New York City. Díky objevenému praprapra… prasynovci dostal práci v malé intergalaktické dopravní firmě Planet Express. Seriál pojednává o dobrodružstvích Frye a jeho kolegů při dodávání zásilek ve jménu této dopravní firmy.”

Je Silvestr a blíží se čas vstupu do nového milénia, my se nacházíme v New Yorku a zaměřujeme se na jednoho smolaře, který má dost svého života – pracuje jako poslíček v pizzerii, rozešla se s ním holka a má za úkol donést někam pizzu, dostane se do místnosti, kde se nacházejí zvláštní boxy, ve kterých jsou lidé, no, co počkám než přijde majitel, říká si Philip J. Fry a připíjí si na nový rok. V tom se nešťastnou náhodou ocitne v boxu a objeví se v roce 2999. Philip je šťastný, ale nadšení mu nevydrží dlouho, je uvítán v budoucnosti a setkává se s kyklopkou Leelou, která uděluje lidem práci. Když se dozví, že se má stát poslíčkem, prchá pryč. Dozvídá se, že je tento rok šílený a že se řídí heslem – “Musíš dělat to, co je potřeba.” Přece nikdo nebude určovat lidem osud! Ještě než uprchne, dozví se, že má zde svého pra-pra-pra……-pra-pra-synovce profesora Huberta J. Farnswortha. Venku objevuje pár kouzel tohoto světa a setkává se se svým novým přítelem – sympaťákem robotem Benderem. Leela se ho stále snaží dostihnout a aplikovat mu pracovní čip. Nakonec to dopadne tak, že se Leela rozhodne také být dezertérem a společně najdou profesora Huberta, který je vedoucím zásilkové společnosti Planet Express. Zatím nastal rok 3000 a oni prchají pryč kosmolodí.

První díl tohoto seriálu mě mile potěšil, má to příjemnou atmosféru a famózní animaci, skvělé hlášky. Začátek byl vážně perfektní, dále mě taky zaujal humor, který je trochu ostřejší než v Simpsonech, ale to je jen klad! Příběh zní velice zajímavě a já se s chutí těším na další díly, je to velká škoda, že se tento seriál u nás nevysílá. Dávám pro začátek výborných 9 bodů. Hodně se mi to líbilo, doporučuju všem a všemi deseti prsty!

Hodnocení: 9/10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x