Oficiální stránka: http://www.fox.com/prisonbreak/
Oficiální fan blog: LINK
Fan cz stránka: http://www.prison-break.cz/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?221060
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0455275/

Info:
Název dílu: Prison Break SO1Ep22/Flight

Žánr:
Drama/Thriller/Krimi/Dobrodružný
Premiéra: 2005
Délka dílu:
43 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Dominic Purcell,
Wentworth Miller, Robin Tunney, Amaury Nolasco, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Paul Adelstein, Stacy Keach, Peter Stormare, Rockmond Dunbar, Muse Watson, Frank Grillo…
Režie:
Paul T. Scheuring, Bobby Roth, Dwight H. Little, Robert Mandel, Brett Ratner, Brad Turner, Michael W. Watkins, Sanford Bookstaver..

Tak je to tady, vyvrcholení celé první sezóny. Stráže mají v malíčku chudáka Mancheho, který je donucen nám zrekapitulovat osoby útěku. Pope je v koncích, našel se konečně Bellick, ten je rozčílen a rozhodnut je všechny zabít. Našim uprchlíkům se povede ošálit psy a dostat se k místu, kde je zaparkována dodávka. Po lehčí lsti se zbavují břemena v podobě Haywira. Práce na dopadení vězňů jsou v plném proudu, ihned jsou připraveny zátarasy a povoláno mnoho policejních jednotek. T-Bag si trochu pojistí místo v letadle a připoutá si k sobě Michaela. Všichni jsou nervózní a Sucre moc nedoufá v dobrý konec. V hlavním městě Washingtonu se zatím připravuje glykosid saxitoxin hybrid. Bellick je konečně na stopě, ví o dodávce. Pope zatím z Katie páčí doznání kvůli otevřené ošetřovně, pod nátlakem Popea přivede Katie na Sáru. Naši bývalí vězni mají další problém, přichází zátarasy a musí rychle jednat, kvůli tomu dodávka zapadne při snaze je objet a hoši se budou muset dostat na letiště pěšky. Tady se loučí Michael s další přítěží – s Tweenerem. Problémů stále není dost, oblast monitoruje vrtulník, naštěstí je dole u jezera auto a Sucre je na to specialista, bohužel je auto jaksi vykuchané. Shodou okolností se Haywirovi podařilo dostat k jednomu domu, ukořistit kolo a srandovní helmu a přiblížit se svobodě. Letadlo čekající na naše hrdiny má problémy, začínají být podezřelí. Jde o vteřiny. Bellick jim skoro už dýchá na záda. Nachází dodávku. Mezitím se toho také dost děje, viceprezidentka se díky náhlým okolnostem stává prezidentkou. Veronika našla dům Terrence Steadmana a Sára se z tlaku událostí předávkovala. Michael a T-Bag zdržují tým kvůli jejich poutech. Nejde s tím nic dělat, protože T-Bag spolkl klíč. Přichází ale Abruzzi se sekyrou a řeší situaci, T-Bag přichází o ruku! Tweener se dostává na silnici a ukryje se v jednom autě s koněm. Chlapi to nestíhají a letadlo odlétá, co budou dělat. Michael zavelí – utíkáme. Konec?

Tak takhle jsem si nějak ten útěk představoval. Parádní vyvrcholení celé první sezóny. Hrátky s jedem, kde do poslední chvíle nebudete vědět – kdo?! Nemám k tomu opět nijak zvláštní výhrady, efektní představení uprchlíků od Mancheho, T-Bagova ruka, Sára. Rozhodně se máme na co těšit. Druhá sezóna čeká jen na vás. A pro mě je PB (zatím z hlediska první sezóny) ten nejlepší seriál, jaký jsem v životě viděl.

Čeká vás také recenze speciálního dílu – Behind the Walls a shrnutí první sezóny, poté už se v klidu vrhneme na druhou sezónu. To vše po Vánocích.

Hodnocení: 10/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Dostal jsem jeden dotaz na e-mail a napadlo mě vlastně, že jsem to ani neujasnil. V recenzích PB se snažím o důkladný popis epizody (neplatí to od začátku, tím myšleno první epizody), protože server www.prison-break.cz potřeboval doplnění popisů epizod, snažím se prostě pomoci a ujal jsem se toho, že jsem pár popisů doplnil. V současnosti (rok 2008) už tak recenze dělat nebudu, protože si už stránka tvoří své popisy sama a na druhou stranu u starších popisů ani nejsem uvedený :), dále ani nevím jestli vůbec zbytek recenzí doplním, takže nějak od poloviny druhé sezóny budu dělat recenze takové, na jaké jste zvyklí třeba z recenzí na seriál HIMYM. A hlavně půjde o dojem z epizod a ne o detailní popis dílů, to platí vlastně i u budoucích recenzí dalších seriálů. Proto se jedná o velké spoilování, doufám, že to pochopíte a popř. popisy nečtete. Rozhodně vám nechci pokazit zážitek ze seriálu. Díky za pochopení.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x