Tracklist:

  1. “Intro – Portal to Your Phobias” – 2:29
  2. “Subconscious Terror” – 3:42
  3. “Artefacted Irreligion” – 3:20
  4. “Grizzled Finale” – 4:01
  5. “Eternal Eclipse” – 3:42
  6. “Experimental Stage” – 3:40
  7. “Suspended Animation” – 3:36
  8. “Divine Ultimatum” – 4:58
  9. “Spit forth the Dead” – 4:45
  10. “Confess All Goodness” – 3:54

http://www.benediction.tk/
http://en.wikipedia.org/wiki/Benediction_(band)

K Benediction jsem se dostal už před delší dobou, narazil jsem na to zvláštním způsobem, díky stránce s metal wallpapery a také mě zaujal jejich originální název Benediction a také logo :). Ale nejvíc mě samozřejmě zaujala hudba. Benediction je další z věcí, kterou si poslechne jen málokdo, jde o death metal, dá se říct old school death metal. Benediction je britská skupina, která vznikla kolem roku 1989. Dokonce navštívili i Česko, už je to delší doba. Tenhle styl muziky nepatří mezi mé nej, ale musím uznat, že prostě, když je nálada, tak se to vážně poslouchá skvěle. Jsem si vědom toho, že někdo by to nevydržel poslouchat ani pár minut, ale já ano a klidně celé album pořád dokola. Je to umění :). Benediction mě zaujalo svým pojetím hudby. Někdo to bere jako satanistickou hudbu (death a black je prostě už k nám zafixován), ale není, i když při čtení Satanské bible se celkem hodí. Prostě death metal je další odnož metalu a že to někdo pokládá za satanistickou hudbu je mi jedno. Klidně si to může pustit i křesťan, ale tím by Benediction urazil. Musím dále podotknout, že Benediction je zatím má nej death metal skupina, protože třeba jedno album poslouchám pořád dokola, což se jinde – např. u Cannibal Corpse nestalo.
Jejich první album Subconscious Terror vydané v roce 1990 je právě dnešní recenzovanou záležitostí. Absolutně skvěle se povedl Benediction úvod do alba, první intro song je vážně skvělý – směsice zvuků a k tomu ty hlasy, jako kdybyste byli někde v pekle :). Prostě parádní intro. Jinak tady se těžko vybírá moje nej skladba, každá má totiž něco do sebe. Ale stejně nejlepší z alba je Portal to Your Phobias. Záhadným způsobem se mi asi jako moje nej (kromě intra) jeví Divine Ultimatum. Dále třeba také poslední Confess All Goodness a samozřejmě Subconscious Terror. Prostě každá má něco do sebe. Tento styl prostě někdy opravdu můžu, první album od Benediction – na druhé zřejmě nemá. Ale i tak s hodnocením pudu vysoko – osm. Jo a pokud si chcete užít Benediction naplno, je to prostě death, tak si doporučuju sosnout na jejich oficiální stránce texty. Toť vše. Ave S.

(UPDATE 24.08.08 – můj vztah je k Benediction čím dál tím větší, tuhle skupinu mám prostě rád, byla to taková má první “zlá” věc 🙂

HODNOCENÍ: 8/10

Yes! – reach out into the mirror.
Observe the unison of flesh and glass sucking you in.
Embraced by the dream spiral, as you float on an air of foul intent.
Battle with best forms.
Of your anxieties, you inhibitions.
Confront the fear scape, venture into subconscious terror…

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x