Žánr: ANIME (horor, detektivka, drama, mysteriózní)
Scénář: Tsugumi Ohba & Takeshi Obata
Režie:
Tetsuo Araki
Rok:
2006
Délka: 23 minut
Země: Japonsko

iMDB: http://imdb.com/title/tt0877057/
Anime info (cz titulky): http://www.otakuland.info/anime/742-death-note/

O Death Note: http://en.wikipedia.org/wiki/Death_Note
http://deathnote.viz.com/
http://www.deathgod.org/

Tady je pohoda popisovat tak nějak příběh, všechno už bylo řečeno v recenzích na mangu, takže stačí to sem zkopírovat, doufám, že prominete – do tohoto dílu už se vešly dokonce tři shoty mangy! Ale trochu jsem ten popis stejně upravil :).

Raito pokračuje v čištění Světa, Interpol zatím stále pátrá po původci těchto náhlých vražd. Je na to povolán někdo, kdo si říká L. Raito je potěšen, že se o něj lidé tak zajímají, existuje najednou spoustu fan stránek, kde ho označují jako Kiru. L se objeví na televizní obrazovce, má na Raita skvělý plán. Určitě z toho bude jeden velký fight – Raito vs. L. Kdo ale zvítězí? Raito si chce dát na chvíli pauzu, ale na dlouho si ji dát nemůže. Vyděsí ho bouchání na dveře, je to jen jeho sestra, která chce pomoct s kvadratickými rovnicemi. Dozví se další věc o zápisníku. L stále hledá to, jak přijít věci na kloub. Pomalu se z toho stává fenomén. Pak se dozvíme další šokující informaci, týká se to Raitova otce. L stále přemýšlí jestli je Raito opravdu student a jak získává informace z velitelství. To Raito má jiné starosti, společně s Ryuukuem se vydává na nákup důležitých věcí pro úkryt zápisníku. Doma předvede Raito jakou skrýš si pro zápisník vymyslel a vyšetřování pokračuje…

Koukám, že se nám to pěkně rozjíždí a do jedné epizody se narvaly 3 shoty z normální mangy (Manga coverage: Chapter 2-4). Opět jsem trochu pozměnil hodnocení, jistě jste si všimli. Prostě anime Death Note je skvělé a hodně se mi líbí ta hudba (očekávejte někdy recenzi na soundtrack). A ten přenos v televizi – to bylo grandiózní. Prostě hodně atmosféry sálá i tady odtud. Takže vy, kdo jste líní číst, jděte do toho! Death Note za to stojí.

Hodnocení: 8/10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x