Žánr: ANIME (horor, detektivka, drama, mysteriózní)
Scénář: Tsugumi Ohba & Takeshi Obata
Režie:
Tetsuo Araki
Rok:
2006
Délka: 23 minut
Země: Japonsko

iMDB: http://imdb.com/title/tt0877057/
Anime info (cz titulky): http://www.otakuland.info/anime/742-death-note/

O Death Note: http://en.wikipedia.org/wiki/Death_Note
http://deathnote.viz.com/
http://www.deathgod.org/

Poslední dobou mě manga prostě pohlcuje a hlavně právě Death Note. Tentokrát v tomto díle najdeme jen jeden shot a to pátý, s příslibem, že příště uvidíme onu bravurní akci v autobuse “live”. Těším se. Jinak tentokrát musím popis trochu upravit, protože jsou v něm ještě některé věci z minulých shotů. Ano, prostě tohle spojuji s mangou. Pokud to chcete detailněji. Tak – manga coverage: chapter 3-5.

V tomto díle se odehraje jedna velká diskuse mezi Ryuukuem a Raitem. L zatím stále pátrá v seznamu lidí zapojených do případu. Hlavní je, že se Ryuuku dozvěděl, že “je” někdo sleduje. A také prozradí hodně věcí o oku Shinigami, pokud ho bude Raito chtít, bude muset obětovat něco velmi cenného. Vyšetřování pokračuje, hodně agentů podává rezignace ze strachu o svůj život. L si myslí, že je Kira student, což se bude snažit Raito vyvrátit.

Prohlásím to znovu, převod do anime podoby je prostě skvělý. Skvělá hudba a nejvíce se mi líbily střihy, kdy Raito poklidně tráví čas ve škole, zatímco umírají vrazi na infarkty hezky jeden po druhém. Dám opět osm a příště se snad dočkáme i něčeho většího :).

Hodnocení: 8/10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x