Oficiální stránka: http://www.sho.com/site/dexter/home.do
Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Dexter_(TV_series) a http://www.myspace.com/dexteronshowtime

Fan cz stránky: http://dexter.filmografie.cz/
http://dexter.nazory.cz/index.php

ČSFD: http://www.csfd.cz/film/224291-dexter/
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0773262/

Info:
Název dílu: Dexter SO1Ep1/Dexter

Žánr: Krimi/Drama
Premiéra: 2006
Délka dílu: 60 minut
Natočeno: USA
Hrají: Michael C. Hall, Julie Benz, Jennifer Carpenter, Erik King, Lauren Veléz, David Zayas, James Remar, C.S. Lee…
Režie: Michael Cuesta, Robert Lieberman Tony Goldwyn

“Dneska je ta noc. A stane se to znovu a znovu – musí se to stát. Hezká noc. Miami je skvělý město. Miluju kubánský jídlo. Vepřový sendviče – jsou moje nejoblíbenější. Ale teď mám trochu jinej hlad.” Představuji vám Dextera Morgana, který je takový jiný, jiný než lidé kolem něj, jiný než kdokoli na světě. Je to velice zvláštní člověk se zajímavými sklony. Dexter pracuje jako soudní znalec na patologii, ale také skrývá jedno veliké a děsivé tajemství. Dexter využívá svoje schopnosti i zkušenosti při vraždách. Ale není to ledajaký vrah, nesrovnávejte ho s Jigsawem nebo s Kirou. On je prostě jiný. Je lovec a brutálně vraždí ty, kteří jsou nevhodní pro tento svět – porušují zákony a unikají policii. Je také nemocen – už od dětství trpí zvláštní nemocí – má chuť zabíjet. Od ubohých zvířátek to bohužel došlo tak daleko.

Jeho vyvoleným protentokrát – a zároveň první oběť, s kterou se shledáme je Mike Donovan (otec Veroniky z PB – ne, dělám si srandu :). Dexter se o něho postará a poté se sejde s jeho sestrou Debrou, která je taky poněkud divná a má velké ambice. Zde narazí na zajímavý případ, který ho také fascinuje. Je tu vrah, který ale své oběti nenechává jen tak normálně pohozené někde ve škarpě. Je “geniální” jako Dexter, což právě on obdivuje. Je to profík a své oběti nechává bez jakékoli známky krve – krev je mimochodem něco, co Dextera hypnotizuje a libuje si v krvavých vraždách – jo tohle není seriál pro všechny. A to není vše, oběti vraha jsou bez krve, na kusy rozřezané, vysušené… bléééé. No to je málo ještě :D. Dex se vrací na oddělení, kde se opět potkává se sestrou. A zároveň se nám představí další hrdinové seriálu – seržant Doakes, plukovník Laguertaová. Seržant Doakes Dexe nesnáší, zatímco Laguertaová po něm jede. Dex má na starosti další případ, ale přichází noc, čas najít si další oběť. Také se dozvíme zajímavou věc, Dex nesnáší sex a vadí mu ty všechny muchlovačky kolem něj v Miami, ale přítelkyni má. A jak to tak bývá i ona je divná :). Rita přišla o manžela a zůstala s děckama, Dexovi také vyhovuje to, že nemá chuť na sex. Když si s ní vyjde na rande, tak se opodál objeví další oběť neznámého profesionálního vraha. Dex společně s Debrou přichází na stopu, ten vrah využívá ke svým vraždám mrazící vůz. Dex vyřeší další vraždu a Doakes je nervy bez sebe. Také se povede Dexovi shodou všech okolností narazit na mrazící vůz a zrovna ten, který řídí onen vrah, ale neuvidí jeho tvář, za to jinou uvidí a celkem zblízka. Poté se setká opět s Ritou…

A další seriál, který jsem sliboval, že začnu recenzovat. Dexter je něco jiného, co jsem doposud viděl. Je to seriál, který rozhodně není pro každého. Ale každopádně je vidět už teď, že to bude zajímavá věc. Já ještě podotknu, že nestíhám žasnout nad novými americkými seriály – jeden lepší, jak druhý. Tento seriál je originální, násilný, lehce sprostý 😉 a se skvělými hereckými výkony. Hall se své role ujal skvěle. Ale prostě není to seriál pro každého, ale minout byste ho neměli. V prvním díle nechybí úžas nad postavou Dextera, jinou tváří slunného Miami a také nechybí ani flashbacky. Tohle je prostě perfektně úchylné krimi. Dávám devět.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x