IMDb: http://imdb.com/title/tt0489270/
ČSFD: http://www.csfd.cz/film/222583-saw-3-saw-iii/


Ofic. stránka: http://www.saw3.com/

Info:

Název filmu: Saw 3

Žánr filmu:
Thriller/Horor/Krimi
Premiéra: 2006
Délka filmu:
1 hodina, 47 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Tobin Bell, Shawnee Smith, Angus Macfayden, Bahar Soomekh, Dina Meyer, Kim Roberts, Lyriq Bent…

Scénář: Leigh Whannell a James Wan

Režie:
Darren Lynn Bousman

K dalšímu pokračovaní Saw jsem přistupoval poněkud s nedůvěrou, kvůli ne moc zrovna pochvalné recenze od MeGaBiTa , komentářům na ČSFD apod., ale přesvědčil jsem se, že nemůžu věřit ničemu. Včera jsem už měl dost toho čekání a rozhodl se na další díl konečně podívat a přesvědčit se sám. Ano chtěl jsem čekat na DVDrip, ale touha byla silnější a s kinem to nějak nevyšlo. Film jsem tedy sledoval v celkem koukatelné kvalitě, i když to bylo místy hodně tmavé. Ale prostě, dalo se to. Už se těším na DVDrip s cz dabingem, protože jsem strašně zvyklý na dabující hlas Jigsawa, i když originál taky stojí za to. Také jsem se dozvěděl, že bude 4. díl, což docela nechápu, když konec tohoto snímku byl takový… no. Ale každopádně další díl vítám, když to bude kvalita jako tady, tak to prostě beru, protože tyhle filmy opravdu můžu. Ale i kdyby nebyl, tak jsem spokojen, závěr byl nad mé očekávání. Prostě nechápu mnoho negativních reakcí na tento film, možná to moc žeru nebo nvm, ale podle mě to opravdu stálo za to. Ale prostě podívejte se na to sami a udělejte si svůj vlastní názor…

Jigsaw zdaleka neřekl sbohem, což nasvědčují i další “jeho” hry, které se v poslední době opět znovu objevují. Ale jak už známe Jigsawa, je to geniální bytost a dělá to pro vaše dobro ;). Má v plánu další hry, ve kterých budou figurovat zajímavé osoby. Součástí hry se stane i doktorka Lynn Denlon, klíčová osoba v budoucnosti Jigsawa. Sama netuší, jak se dostane blízko k samotnému Jigsawovi. Mezitím je i tu další důležitý hráč – Jeff, který je plný pomstichtivosti po nehodě, při které zemřel jeho syn. Jinak Jigsaw není na tom dobře se zdravím, ale sílu pro hraní má, to se mu musí nechat. A ptáte se, co Amanda? Ta samozřejmě nechybí.

Jak už jsem naznačil, z filmu jsem byl mile překvapen a nechápu negativní reakce na jeho adresu. Geniální hry, snad nejlepší, co tu kdy byly. Při některých možná opravdu budete odvracet oči, což dokazuje i to, že dvě slečny při jeho sledování omdlely kdesi v Americe. Nvm, co každému vadí na příběhu. Jde o ty hry a je opravdu zajímavé, jak do sebe ty hry zapadají a ten závěr, no při tom závěru klasicky nebudete vědět která bije, opět se to na vás všechno vyvalí najednou a opravdu ten konec byl geniální a husí kůži jsem měl i několik minut po konci filmu. Ano, já taky považuji jedničku za základ, ta byla nej. Ale to neznamená, že pokračování musí být špatné. Saw se nezvrhl do něčeho jako je Policejní akademie, alespoň dle mého názoru. A pokud má být čtyřka a bude tak dobrá jako tento snímek, tak proč ne? Buďte rádi, že Saw pokračuje, protože patří mezi mé nej filmy. Prostě film je plný napětí a někdy jsem opravdu si řekl – “No, ty vole”. A fakt jsem nečekal, že mě film potěší. Hry jsou opravdu povedené, nechutné, brutální a stojí za to. Jigsaw je opravdu osobnost. A to nemluvím o skvělé hudbě, prostě ty melodie od Clousera jsou skvělé a ta ústřední, ta je moje :), to můžu poslouchat pořád. Výkony herců nejsou nijak překvapivé, ale nikoho, myslím, neurazí. Prostě já si nemám proč stěžovat, nechybělo napětí, akce, brutalita, strhující běh událostí, povedené flashbacky a skvělé hry. Prostě patřím mezi tu skupinu, co se film líbí a nic mi nebrání opět tento film ohodnotit 9 z 10.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x