Oficiální stránka: http://abc.go.com/primetime/lost/
Fan stránky: http://www.lost-tv.com/
http://www.lost-media.com/
http://www.lost.cz/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?187968#
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0411008/

Info:
Název dílu: Lost SO1Ep17/… In Translation – Ztraceni v překladu
podrobné infohttp://www.lost.cz/epizoda.asp?id=117
Žánr:
Drama/Thriller/Mysteriózní/Dobrodružný
Premiéra: 2004
Délka dílu:
42 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Naveen Andrews, Emilie de Ravin, Matthew Fox, Jorge Garcia, Josh Holloway, Daniel Dae Kim, Yoon-jin Kim, Evangeline Lilly, Dominic Monaghan, Terry O’Quinn, Malcolm David Kelley, Maggie Grace, Michelle Rodriguez…

Režie:
Jeffrey Lieber, J.J. Abrams, Damon Lindelof, Stephen Williams, Jack Bender, Kevin Hooks, Greg Yaitanes, Yoshiaki Iwasaki, Marita Grabiak, Tucker Gates

Nebudeme otálet a vrhneme se hned na to, tušíte správně, že se tento díl bude opět věnovat manželskému páru Jinovi a Sun. Dozvíme se i jak to vlastně bylo tenkrát, když přišel Jin domů celý od krve. A já na něj rapidně změnil názor, ono vlastně je to můj sympaťák už od začátku. Nahlédneme tedy do flashbacku. Jin to prostě nemá a neměl lehké, jeho otec je pouhý rybář a on se za něj stydí a prohlašuje ho za mrtvého, z toho vyplývá, že Jin pochází z chudé rodiny. Když šel tedy prosit o ruku dcery bohatého podnikatele, měl to 2x tak těžší. Ale otec Sun je parchant a jak sám Jin říká, kdyby věděla o něm, jaký ve skutečnosti je – nenáviděla by ho. Jin dostane svolení, ale musí jít do firmy, kterou vede otec Sun. Pár nemá moc společných chvil a jejich vztah jde špatnou cestou. Jin začne vykonávat i neobvyklé práce a výsledky už známe. Vraťme se opět do současnosti. Sun se chce vykoupat, což se nelíbí žárlivému Jinovi, tohle nechápu – copak je nahá? Jine, Jine. Do problému, který mezi nimi vznikne se zamotá dlouhodobý nepřítel Jina – Michael, ale nakonec skončí s fackou od Sun, což ho rozhodí. Sice se Sun omluví, ale Michael zůstane i tak rozhozený. Vztah mezi Shannon a Sayidem se začíná rozjíždět na plné obrátky, třeba se dočkáme i nějaké lechtivé scény. Sayid si to zajde i vyříkat s Boonem, což ho donutí více přemýšlet. Jinak stále pokračují práce na voru, ale co čert nechce. Jednou večer začne vor hořet a shoří. Všechna vina padá na Jinovu osobu. Dojde i na lehčí souboje. Situace už se vymyká kontrole. Právě včas se objeví Sun a začne křičet anglicky, aby toho nechali. Většina je překvapená a někdo dokonce říká, že se nedá věřit už ani jednomu z tohoto páru. Ale přijde velký lovec Locke a situaci urovná. Pro obyvatele už se vrací vše do normálu, ale Jin je překvapen, že Sun umí anglicky a rozhodne se ji opustit. Michael se rozhodne dělat na dalším voru, najednou se objeví Jin, že chce pomáhat – Michael je překvapen. Na konci se ještě dozvíme, kdo se postaral o požár, to byste nečekali.

Zase jsme se dočkali nového dílu Lost a já jsem příjemně překvapen. Musím se přiznat, že mi pomalu lezou už na nervy ty okoukané scény plné emocí s hudební vložkou. Doufám, že se brzy dočkáme zajímavých scén našeho nového párečku. Jinak Jin mě překvapil a bylo mi ho dost líto, vlastně za nic nemůže a ten konec s Michaelem byl příjemný pro duši :). Ale taky chudák Sun, mno. Díl se mi hodně líbil, dávám devět a už dle B@rY$ových slov bychom se mohli dočkat dalších alespoň takhle dobrých dílů, že by brzy byla už udělena desítka???

Hodnocení: 9/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Ani nvm z jakého důvodu, ale také jsem se tu jako v případě PB snažil psát, co nejdetailnější popis epizod a jedná se tedy o velké spoilování, opět vám zaručuji, že při případných novějších recenzí tohoto seriálu přejdeme na formát, na jaký jste zvyklí.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x