Oficiální stránka: http://www.nbc.com/My_Name_Is_Earl/
Fan stránka: http://www.mynameisearl.cz/
ČSFD: http://www.csfd.cz/film/221183-my-name-is-earl/
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0460091/

Info:
Název dílu: My Name Is Earl SO1Ep1/PilotŽánr: Komedie/Sitcom
Premiéra: 2005
Délka dílu: 30 minut
Natočeno: USA
Hrají: Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Stepples, Nadine Velasquez, Trish Gates, Malcolm David Kelley…
Režie: Tamra Davis, Chris Koch, Lev L. Spiro

Karma is a funny thing

“Znáte takovýho toho chlápka, kterýho potkáte cestou do obchodu na maloměstě, kde se stavíte cestou k babičce? Takovej ten trhan, co si koupí krabičku cigaret, pár výherních losů a jedno pivo v deset ráno. Takovej ten typ, u kterýho si radši počkáte, až odejde, než tam se svou rodinou vůbec vkročíte. No… Tak to jsem já. Jmenuji se Earl.” Tak začíná každý díl. Před lety se zapletl s jednou dívkou jménem Joy a vzhledem k tomu, že byl Earl hodně mimo, vzali se. K tomu ještě těhotnou, dítě dostalo jméno Dodge xD. Poté se narodilo další a jako by to nestačilo – společně s nimi v bytě žije brácha Earla – Randy (mimochodem můj největší sympaťák). Jen tak si žijou a často chodí do Earnyho krabí boudy. Earl zde se Sonnym hraje plechovkou babu a baví se s Darnem/Krabákem. Jsou šťastní, protože dostávají jídlo zadarmo, ale Earlovi je divné, že i Joy sem velice ráda chodí. Tak to je Earlův život, jednoho dne se mu ovšem stane nečekaná věc, po letech sázení se mu podaří vyhrát 100 000,- $. Ale nic netrvá dlouho, Earl končí v nemocnici a lehká holka Joy ho nechá a uteče s Krabákem. Ale pak promluvil snad sám Bůh v podobě talk show Carsona Dalyho. To rapidně změní Earlův život. Earl zjistí, co to je karma a chce začít nový život. Earl se vrhne do psaní seznamu plný špatných věcí, co za svůj život udělal a všechny je chce napravit, jak brzy zjistí, vyplatí se to.

S Randym se ubytují v jednom motelu a zde se skamarádí s Catalinou, po které jede Randy a že to je kus. Earl se vyculí se svým seznamem a seznámí je se svým plánem. Jako první zkusí splnit číslo 64 na svém seznamu – “Dobíral si Kennyho Jamese.” Karma se vyplatí a Earl získá zpět svůj los! Když se o tom dozví Joy, ihned chce část peněz také. Konečně se může vydat hledat Kennyho. Randy po menších nesnázích získá adresu jeho nového bejváku. Když ho najdou, tak z toho Kenny nebude zrovna nadšený, jak se mu jen zavděčit. Earl zkusí místní prostitutku Patty, ale nějak to nevyjde. Jaké zděšení potom dostane Earl, když se dozví pravdu. Ale musí jít do toho a jak to dopadne, to se musíte podívat.

Jak jsem slíbil, tak také plním. Vrhám se na další seriál a opět na jedno velice příjemné překvapení. Tohle je velice příjemná a zábavná komedie, o které jsem se dozvěděl díky prison-break.cz. Nečekal jsem, že budu takhle potěšen. Už první díl ukázal, že se jedná o kvalitní a legrační věc. Lee zvládl svou roli jako ostatní bravurně. A poslední minuty tohoto dílu byly geniální, jsem se smál i pět minut potom, to byl prostě lol, tak jak má být. Tento humor vážně můžu. Je to taková pohodovka na zlepšení nálady. Randy, Earl, Joy, Krabák, Catalina – všichni vám přirostou brzy k srdci. A já hodnotím na začátek devět a jestli to takhle půjde dál, tak se můžeme těšit i na několik těch desítek. Tento seriál doporučuju všem! Pobaví se u něj celá rodina ;).

Hodnocení: 9/10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x