Oficiální stránka: http://www.fox.com/prisonbreak/
Oficiální fan blog: LINK
Fan cz stránky: http://www.prison-break.cz/

http://prisonbreak-cz.com/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?221060
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0455275/

Žánr: Drama/Thriller/Krimi/Dobrodružný
Premiéra: 2005
Délka dílu:
43 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Dominic Purcell,
Wentworth Miller, Robin Tunney, Amaury Nolasco, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Paul Adelstein, Stacy Keach, Peter Stormare, Rockmond Dunbar, Muse Watson, Frank Grillo…
Režie:
Paul T. Scheuring, Bobby Roth, Dwight H. Little, Robert Mandel, Brett Ratner, Brad Turner, Michael W. Watkins, Sanford Bookstaver..

RECENZE

Prison Break – Sezóna 1 – Část 1.: Pilotní díl – 9/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 2.: Allen – 9/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 3.: Zkouška v cele – 10/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 4.: Cute Poison – 9/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 5.: English, Fitz or Percy -9/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 6.: Riots, Drills and The Devil (Part 1) – 10/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 7.: Riots, Drills and The Devil (Part 2) – 9/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 8.: The Old Head – 9/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 9.: Tweener – 9/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 10.: Sleight of Hand – 9/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 11.: And Then There Was 7 – 9/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 12.: Odd Man Out – 10/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 13.: End of the Tunnel – 10/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 14.: The Rat – 11/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 15.: By the Skin & the Teeth – 9/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 16.: Brother’s Keeper – 8/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 17.: J-Cat – 10/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 18.: Bluff10/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 19.: The Key – 10/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 20.: Tonight – 11/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 21.: Go – 10/10
Prison Break – Sezóna 1 – Část 22.: Flight – 10/10
Prison Break – Sezóna 1 – Special – Behind the walls

CELKOVÉ HODNOCENÍ: 10/10

Mám za sebou recenze celé první sezóny, k puštění do druhé sezóny vlastně nebrání nic, ale podle mě je dobré udělat takové menší shrnutí. A ještě si pár věcí o tom povědět. Je čas tedy začít.

Od prvního dílu jsem ještě nevěděl, co je vlastně Prison Break zač a jaké bude mít další sledování tohoto seriálu na mě následky a vliv. V průběhu, kdy jsem sledoval první díl už existovala poměrná část fanoušků tohoto zahraničního seriálu z USA, který se k nám ještě nedostal, avšak Nova něco ohlašuje, že se tento seriál v ČR objeví tento rok, doufám, že kvůli tomu PB neztratí poměrnou část své kvality. Nejlepší je prostě sledovat PB s originálním dabingem a skvělými titulky od fanoušků. Ale i tak mít PB v ČR je věc dobrá, doufám, že osloví hodně diváků a objeví se další hromady fanoušků, neboť tento geniální seriál si to zaslouží a mít více fanoušků v ČR je jistě věc pozitivní. Ale i tak se ze zahraničního seriálu, o kterém vesměs v okolí neuslyšíte, stala poměrně známá věc. Hlavní díky patří těm, co nám tento seriál zprostředkovávají do našich krajin. A také velké díky patří největší fan stránce o PB v ČR http://www.prison-break.cz/, kde najdete vše potřebné, hlavní věc je jistě titulky, ale najdete zde také spoustu obrázků s tématikou PB, přeložené články a rozhovory.

K Prison Breaku jsem se dostal díky novinám, před uvedením dalšího známého zahraničního seriálu Lost, které oznamovaly boom seriálů v našich končinách. Zaujalo mě ty slova Prison Break, a tak jsem to zkusil. Postupem času jsem objevoval kouzla tohoto seriálu, o kterých vám ještě povím, ale také jsem se stal velkým fanouškem a dnes už se můžu považovat za skalního fanouška PB.

“Mé jméno je Michael Scofield, jsem vzdělaný a zajištěný muž. Tak proč udělám takový čin, že přepadnu banku a bez žádných dohadů se dobrovolně dostanu do vězení, stupeň 1 – Fox River. Je to velmi jednoduché, musel jsem to udělat, protože vím, že můj bratr, který je zde ve vězení se mnou, je nevinný a čeká ho trest nejvyšší a já mu musím pomoct a je mi jedno, jak to ohrozí mou kariéru, musím ho zachránit, přeci je to můj bratr – Lincoln Burrows. Opravdu mi tady něco smrdí, ale mám plán, vím jak se z toho dostat, moje odpověď je mé tělo, ale vypadá to, že to nebude tak jednoduché. Musel jsem to udělat, je to osud? Možná, ale budu bojovat až do konce.”

Tak takhle nějak to všechno začalo. PB je hlavně populární ve své zemi – v USA, stačí se podívat na IMDb, kde si tento seriál vysloužil od diváků z celého světa vysoké hodnocení, souhrnně to dává něco kolem 94 %. Tento seriál má skvěle sepsaný scénář, skvělé herce, atmosféru, prostě všechno, ale na pozadí je to, jak říkají sami z herců dokonce i rodinné drama. Na PB je zajímavá věc ta, že to prožíváte. Podle mé osobní zkušenosti můžu říct, že seriál hodně prožívám, což se mi nikdy u nějakého seriálu či filmu tolik nestalo. Prostě prožíváte všechny ty emoce, jste nedočkaví, jak to bude dál. Tento seriál si také právem odnesl několik cen. Je to jako sen, na tento seriál jsem prostě čekal, něco podobného jsem chtěl a přišlo to. Pro mě je to jistě ten nejlepší seriál, jaký jsem ve svém životě viděl. Něco naprosto geniálního, ano přiznávám, že žádná věc není bez chyby, ale hodně věcí se dá přehlédnout a PB je ve finále famózní věc, která vážně stojí za to. Přiznám také, že už znám všechny dosud vysílané díly a že druhá sezóna je trochu něco jiného, možná bych i své superlativy trochu přehodnotil, ale to mluvíme už o druhé sezóně – k té se dostaneme, ale prostě i tak, alespoň podle první sezóny je PB ten nejlepší seriál!

Vás už jen prosím, abyste to také zkusili, věřte, že nebudete zklamáni! Připojte se také k fanouškům tohoto skvělého seriálu.

A teď už vážně nic nebrání tomu pustit se konečně do recenzování dílů druhé sezóny a ostatních bonusů. Již brzy, k tomu ještě zase bude pokračovat druhá sezóna, jupí ;).

(UPDATE 24.08.08 – se seriálem jako celkem je to už pro mě teď horší, ale rozhodně stále platí to, co jsem tady napsal o první sezóně, to bylo vážně mistrovské dílo)

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x