Oficiální stránka: http://www.fox.com/prisonbreak/
Oficiální fan blog: LINK
Fan cz stránky: http://www.prison-break.cz/

http://prisonbreak-cz.com/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?221060
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0455275/

Info:
Název dílu: Prison Break SO2Ep02/Otis

Žánr:
Drama/Thriller/Krimi/Dobrodružný
Premiéra: 2005
Délka dílu:
45 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Dominic Purcell,
Wentworth Miller, William Fichtner, Amaury Nolasco, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Paul Adelstein, Stacy Keach, Rockmond Dunbar, Lane Garrison, Patricia Wettig…
Režie:
Paul T. Scheuring, Bobby Roth, Dwight H. Little, Robert Mandel, Brett Ratner, Brad Turner, Michael W. Watkins, Sanford Bookstaver..

Je čas se rozejít, Michael a Linc opouštějí C-Notea, Sucreho a Abruzziho. Chlapci by měli razit do Utahu, ale Linc chce zachránit LJe – svého syna – z téměř jistého uvěznění. Na Michaela a Linca už čeká připravený vůz, LJe navštíví samotný Mahone, který se ho snaží zlomit, ale nepodaří se mu to. Lincovi se podaří LJe zkontaktovat pomocí telefonu, kde si hraje Linc na zesnulého Nicka a řekne mu šifrovanou zprávu – “Na trojce si zvol pravého Otise”. Michael a Linc si ještě musí obstarat několik věcí, důležitých pro LJův útěk. Během nákupu se dostanou do problémů a přijdou o důležitou věc – o auto a hlavně o věci v něm.  Michael a Linc jsou připraveni vyzvednout LJe, LJ příjde na zašifrovanou zprávu, jenomže přihlížející Mahone také. Ve výtahu se otevře horní poklop a v něm se objeví Mike a Linc. Mahone si rychle prohlédne Michaela a jen tak nenechá LJe odejít. Dopadne to špatně a Michael a Linc jsou nuceni opět utíkat. Linc je při úniku před policií postřelen a není sám, kdo to ví.

Řepitel Pope a jeho tým definitivně vypadává ze hry. O věc se postará FBI. Vězeňská správa si promluví s Popem a Bellickem a některé věci vyjdou na povrch. Přichází svědčit starý známý Geary, který prozradí hodně věcí o úplatkářství, co se týče vězeňských prací. A jsou definitivně ze hry. Pope na to tolik nedoplatí, pouze snížený plat a projde zkušební lhůtou, zatímco Bellick je s okamžitou platností propuštěn. To si ale vezme k srdci Pope a je rozhodnut opustit práci sám. Bellick se vrací domů a poprvé si můžeme prohlédnout jeho matku, s kterou žije. Poté, co uslyší zprávu v televizi, se rozhodne neskončit a vykonat pomstu sám.

A jak je to asi s Tweenerem? Tweener trochu změnil image a snaží se být nenápadný, také se vrátil k lehké zlodějině. Tweener najde inzerát, že někdo hledá spolucestujícího do Utahu. Tweener se také vydává tímto směrem, díky inzerátu, který našel, se mu ozve dívka jménem Debra.

T-Bag se bez anastetik podrobil operaci ruky a povedlo se celkem dobře, za což se také T-Bag veterináři. který mu provedl proceduru, náležitě odvděčí. Také lehce změní image a s doktorovým autem se vydává směrem Utah.

Pokračujeme, chudák Brad nám přišel o práci a Mahone se jeví jako opravdový protivník, stačí se mu podívat do očí a také do jeho propisky. Daří se mu kazit Michaelovy plány. Také se mi líbila scéna, kdy se Pope vzteky a ze ztráty důvěry rozhodl zničit Taj Mahal. A T-Bagovi, ať už je to jakýkoli parchant, držme palce, ať se z toho dostane. Jinak už si pomalu začínám zvykat na nové prostředí, vy také? Ale na druhou stranu ještě se v tom moc neorientuju. Prostě změna prostředí dělá hodně a je to něco jiného, než na co jsme zvyklí z první sezóny. Tento díl oceňuji devítkou.

Hodnocení: 9/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Dostal jsem jeden dotaz na e-mail a napadlo mě vlastně, že jsem to ani neujasnil. V recenzích PB se snažím o důkladný popis epizody (neplatí to od začátku, tím myšleno první epizody), protože server www.prison-break.cz potřeboval doplnění popisů epizod, snažím se prostě pomoci a ujal jsem se toho, že jsem pár popisů doplnil. V současnosti (rok 2008) už tak recenze dělat nebudu, protože si už stránka tvoří své popisy sama a na druhou stranu u starších popisů ani nejsem uvedený :), dále ani nevím jestli vůbec zbytek recenzí doplním, takže nějak od poloviny druhé sezóny budu dělat recenze takové, na jaké jste zvyklí třeba z recenzí na seriál HIMYM. A hlavně půjde o dojem z epizod a ne o detailní popis dílů, to platí vlastně i u budoucích recenzí dalších seriálů. Proto se jedná o velké spoilování, doufám, že to pochopíte a popř. popisy nečtete. Rozhodně vám nechci pokazit zážitek ze seriálu. Díky za pochopení.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x