Oficiální stránka: http://www.fox.com/prisonbreak/
Oficiální fan blog: LINK
Fan cz stránky: http://www.prison-break.cz/

http://prisonbreak-cz.com/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?221060
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0455275/

Info:
Název dílu: Prison Break SO2Ep03/Scan

Žánr:
Drama/Thriller/Krimi/Dobrodružný
Premiéra: 2005
Délka dílu:
45 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Dominic Purcell,
Wentworth Miller, William Fichtner, Amaury Nolasco, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Paul Adelstein, Stacy Keach, Rockmond Dunbar, Lane Garrison, Patricia Wettig…
Režie:
Paul T. Scheuring, Bobby Roth, Dwight H. Little, Robert Mandel, Brett Ratner, Brad Turner, Michael W. Watkins, Sanford Bookstaver..

Pamatujete se na Niku? Nika je Michaelova manželka, které si ho vzala kvůli zelené kartě. Michael se překvapivě pro ní vydává k ní, jde o Lincovo zranění, Michael není hloupý, aby šel do nemocnice, když je má FBI a policie pod palcem. Linc musí zůstat u Niky a Mike musí najít auto, které nechal zaparkované u obchodu. Auto je bohužel pryč. Michael nalézá své auto, ale bez důležitých věcí v něm. Michael prchá z odtahové firmy zpět k Nice. Linc už je na tom lépe, tedy je čas pokračovat v cestě. Michael má další plán a do něho se zaplete i Mahone. Michael chce, aby si Mahone myslel, že se zbavil hlavních nepřátel, a tak má pro něj past, se svým autem a naprogramovaným autorádiem chce způsobit explozi. Mrtvolky už jsou zařízený. Problém je, že rádio nějak nechce ladit a výbuch se nějak neobjevuje. Nika opět pomůže Mikovi a Lincovi. Možná se na chvíli zbavili Mahoneho. Ale nezbavili se těch, co je nyní sledují.

Mahone se vzhledem k okolnostem dostává k věcem, které měl Michael připravené pro útěk. Věci měl u sebe jeden vandrák, který je pravděpodobně sebral z Mikova auta.  Mahone upozorní pracovníka odtahovky na Scofielda, který se musí rychle sebrat a jet pryč. V tuto chvíli se také dozvíme jednu z dalších Mahoneho slabin – člověk jménem Oscar Shales, jeden z jeho předchozích případů, zatím nevíme přesnější věci. Mahone na místě výbuchu společně s policií si opět vzpomene na Shalese a musí se posilnit svými prášky v propisce.

Přichází další překvapení, Brad se setkává s Royem (ten, co mu “zařídil” vyhazov) a kupodivu se dají dohromady. Bellick se dozvídá o Utahu, je to čím dál tím více zajímavější.

Chudák Fernando se dozvídá, že Maricruz má svatbu s jeho bratrancem a to brzy. Fernando se dostane do problémů, zastaví ho policista na motocyklu. Fernando se chudák dozvídá, že svatba bude ve Vegas. Bere kamarádův motocykl a jede překazit svatbu.

Opět zase uvidíme Sáru, která je zatčena po vyléčení v nemocnici z důsledku předávkování. Má na krku napomáhání v trestném činu – útěku, jistě víte, kdo zanechal dveře ošetřovny otevřené… ovšem není sama, kterou opět uvidíme, svou tváří nás potěší také Kellerman. Otec Sáry – guvernér Tancredi se dostává do řeči s dcerou. Jejich vztah není dobrý, Sára má sice pravdu, ale otec je pod vlivem vlády, takže nechce Sáru poslouchat. Bude ho muset poslechnout. C-Note volá domů, což je chyba – jeho telefon je napíchnutý a manželka informována.

Mahone je opravdu hodně zatížen na Michaela, ohromuje ho a zajímá, zároveň mu připomíná jeden z předchozích případů, člověka jménem Oscar Shales. Sucre je typ člověka, kterému prostě musíte přát, aby se mu povedlo uniknout a aby nedopadl špatně. Tím nechci, že to nepřeju/nepřejeme Scofieldovi, Lincovi a ostatním, ale Sucre má prostě můj obdiv a je to hodně sympatická postava. Nechyběla ani špetka humoru, ale pořád čekám nějakou bombu a té se jistě dočkám a zase příjde na čase rozdávat desítky. Protentokrát to bude ode mě opět devítka.

Hodnocení: 9/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Dostal jsem jeden dotaz na e-mail a napadlo mě vlastně, že jsem to ani neujasnil. V recenzích PB se snažím o důkladný popis epizody (neplatí to od začátku, tím myšleno první epizody), protože server www.prison-break.cz potřeboval doplnění popisů epizod, snažím se prostě pomoci a ujal jsem se toho, že jsem pár popisů doplnil. V současnosti (rok 2008) už tak recenze dělat nebudu, protože si už stránka tvoří své popisy sama a na druhou stranu u starších popisů ani nejsem uvedený :), dále ani nevím jestli vůbec zbytek recenzí doplním, takže nějak od poloviny druhé sezóny budu dělat recenze takové, na jaké jste zvyklí třeba z recenzí na seriál HIMYM. A hlavně půjde o dojem z epizod a ne o detailní popis dílů, to platí vlastně i u budoucích recenzí dalších seriálů. Proto se jedná o velké spoilování, doufám, že to pochopíte a popř. popisy nečtete. Rozhodně vám nechci pokazit zážitek ze seriálu. Díky za pochopení.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x