Oficiální stránka: http://www.fox.com/prisonbreak/
Oficiální fan blog: LINK
Fan cz stránky: http://www.prison-break.cz/

http://prisonbreak-cz.com/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?221060
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0455275/

Info:
Název dílu: Prison Break SO2Ep04/First Down

Žánr:
Drama/Thriller/Krimi/Dobrodružný
Premiéra: 2005
Délka dílu:
45 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Dominic Purcell,
Wentworth Miller, William Fichtner, Amaury Nolasco, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Paul Adelstein, Stacy Keach, Rockmond Dunbar, Lane Garrison, Patricia Wettig…
Režie:
Paul T. Scheuring, Bobby Roth, Dwight H. Little, Robert Mandel, Brett Ratner, Brad Turner, Michael W. Watkins, Sanford Bookstaver..

Michael a Linc vezou Niku na autobus, ale cestou narazí na společnost, sledují je Bellick s Gearym. Stačí pár nárazů do auta a je to. Nechtějí Michaela a Linca mrtvého, chtějí Westmorelandovy peníze v Utahu. Garry má píchlou pneumatiku a zároveň nemá rezervu, to je pech – musí dojít do města. Bellick si bere tedy naše hrdiny a hrdinku pod dohled sám, přesunou se do jedné opuštěné chatrče. Zatímco bratři zůstávají svázaní, Nika vypadá, že se přidává na druhou stranu, má dost toho, jak jí Michael zneužívá. Nika je tajemná, nevíme na koho to hraje, ale pomalu si získává Bellickovu důvěru. Dojde to až k lehké erotice, ale trochu se to vymkne a Bellick ztratí důvěru. Ale to už ho Linc drží za krk. Karty se obrátily, Garry přináší pneumatiku, ale zřejmě nepočítal s tím, pro koho ji vlastně přinesl. Geary a Bellick končí svázaní v chatrči. Michael a Linc se opět loučí s Nikou, ale i ona padne do pasti, Michael je z ní zklamaný. Ale není čas, důležité vyrazit do Utahu a Mahone se dozvídá, že výbuch, kde našli Michaelovu a Lincovu mrtvolu, byl podvrh.

Mahone dostává do rukou hard-disk, který nalezli potápěči v řece pod Scofieldovým bytem, probíhá obnova dat… Také se podíváme, jak je na tom Abruzzi. Opět v obleku a má zpět své mafiánské postavení. Abruzzi dostává další tip na Fibonacciho. Mahone a jeho tým se dostává k jednomu motelu.  Abruzzi padnul do pasti a už je definitivní, že nikdy znovu neuvidí svou rodinu, věnujte mu pár sekund ticha.

T-Bag pokračuje v cestě do Utahu a dostane se do větších problémů – s policií. Uhraje to tak, že se jmenuje Clyde May a je válečný vysloužilec. T-Bag má víc štěstí, při pokračování pěšky dál ho zastaví chlápek z benzínky a nabídne mu jízdu s ním + má dceru, T-Bag září jako slunce a úplně zapomíná na svou bolest. T-Bag neotálí dlouho a využívá chvílí a začne si povídat s dceruškou. Dojte to až moc daleko a T-Bag se vystaví dalšímu problému. Ale jak už jsem naznačil, T-Bag má štěstí jako Gusta z Kačera Donalda ;).

Sára je opět mezi závisláky, do komunity se dostane i Kellerman jako Lance, má za úkol držet se Sáry. Kellerman si hledá cestu k Sáře a celkem se mu to daří. Michael Sáře zavolá a je to velmi dojemná scéna, Michael je v tom až po uši.

Tweener a Debra míří do Utahu a jí začíná být na něm něco podezřelého.Tweener je z toho celkem nervózní. Nervozita u obou ale brzy opadne.

Zajímavý díl, Mahone je hodně impulzivní, jak můžeme vidět na konci. V tomhle díle se stalo něco velmi smutného, Abruzziho je mi líto. Nika má zase tak skvělý přízvuk, že z toho nemůžu :). Dokonce se zmínila i o Kladnu, pokud dobře slyším. T-Bag se nezapře, že je to velký všivák se štěstím. I Tweener si užívá pár hodin štěstí, jen ti naši chlapi – Michael a Linc z toho shonu nevyjdou. Těším se dál, musím dát opět devět, nemějte mi to prosím za zlé, můj nejoblíbenější seriál a já už jsem si zvykl na nové prostředí.

Hodnocení: 9/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Dostal jsem jeden dotaz na e-mail a napadlo mě vlastně, že jsem to ani neujasnil. V recenzích PB se snažím o důkladný popis epizody (neplatí to od začátku, tím myšleno první epizody), protože server www.prison-break.cz potřeboval doplnění popisů epizod, snažím se prostě pomoci a ujal jsem se toho, že jsem pár popisů doplnil. V současnosti (rok 2008) už tak recenze dělat nebudu, protože si už stránka tvoří své popisy sama a na druhou stranu u starších popisů ani nejsem uvedený :), dále ani nevím jestli vůbec zbytek recenzí doplním, takže nějak od poloviny druhé sezóny budu dělat recenze takové, na jaké jste zvyklí třeba z recenzí na seriál HIMYM. A hlavně půjde o dojem z epizod a ne o detailní popis dílů, to platí vlastně i u budoucích recenzí dalších seriálů. Proto se jedná o velké spoilování, doufám, že to pochopíte a popř. popisy nečtete. Rozhodně vám nechci pokazit zážitek ze seriálu. Díky za pochopení.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x