Oficiální stránka: http://www.fox.com/prisonbreak/
Oficiální fan blog: LINK
Fan cz stránky: http://www.prison-break.cz/

http://prisonbreak-cz.com/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?221060
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0455275/

Info:
Název dílu: Prison Break SO2Ep05/Map 1213

Žánr:
Drama/Thriller/Krimi/Dobrodružný
Premiéra: 2005
Délka dílu:
45 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Dominic Purcell,
Wentworth Miller, William Fichtner, Amaury Nolasco, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Paul Adelstein, Stacy Keach, Rockmond Dunbar, Lane Garrison, Patricia Wettig…
Režie:
Paul T. Scheuring, Bobby Roth, Dwight H. Little, Robert Mandel, Brett Ratner, Brad Turner, Michael W. Watkins, Sanford Bookstaver..

Pro naše hrdiny už je to jen malý kousek do Utahu, dozví se, že je John Abruzzi mrtvý. Také si začínají uvědomovat, že už je nemají za mrtvé. Čas najít ranč “Double K”, bohužel nejsou sami, kteří to vědí. Michael a Linc jsou konečně na místě, kdyby tak věděli, že kolem nich prochází Clyde May, chcete-li T-Bag. Ale nějak se nedaří najít místo, kde jsou Westmorelandovy peníze. Musí najít katastrální úřad a trošku se poohlédnout do minulosti, bude to riskantní a nakonec ještě bez výsledku. V Utahu už je docela mela, dorazil také Tweener a ten se vzápětí setkává s T-Bagem. Když se Michael a Lincoln vrací pryč z Městské správy bez toho, aby našli ranč, překvapí je T-Bag na ulici. Ten řekne, že plánek má Tweener. Tweener se při obstarávání lopaty dostane do problému, prodavač pozná jeho tvář a podá si ho. V tom se rozrazí dveře a přijde Michael, dojde mu to a na Tweenera se usměje štěstí. Teď se dozvíme pravdu, kdo má mapku, je to T-Bag, který je zavřený v kufru v autě. Má plán, prostuduje si mapku, zapamatuje a pak ji jako např. klíč od pout spapá. T-Bag je puštěn ven a ostatní se musí přizpůsobit tomu, co udělal. Už jsou 4 – Michael, Linc, Tweener, T-Bag a kdo nám chybí? Správně, C-Note, ale ten už je, co by kamenem dohodil. Za chvíli budou opět spolu. A nejen to, Mahone přišel na to, co dělají všichni v Utahu. Michael, Linc a T-Bag dorazí na místo, kde by měly být zakopány peníze, dozví se, že se to tu trochu po těch letech změnilo, co teď?

V PB se objevuje také další nová postava a myslím, že o ní ještě hodně uslyšíme – pan Kim, který je nyní dá se říct nadřízený Kellermana. Ten si je čím dál tím blíž k Sáře a pozve ji na buchtu. Sára dostává zprávu od Michaela v jedné jeho oblíbené věci – origami. Kellerman nakonec skončí u Sáry doma, kde najde i vzkaz pro Sáru. Sáru navštíví její otec a vyříkají si pár věcí.

V blízkosti Wyomingu se ve vlaku nachází C-Note a po probdělé noci se i Tweener s Debrou blíží k lokaci Utah. Jejich klid vyruší policista a Debra se dozvídá pravdu o klukovi, s kterým se vyspala. Vypadá to, že je zamilovaná, a tak neprozradí pravdu, naopak mu vzápětí hodně pomůže s útěkem. C-Note se dostane k informacím o ranči také – díky notebooku, který si půjčí ve vlaku. Dostane se ale do problémů, kvůli neplatnému lístku a je nucen vyskočit z vlaku.

Mahone zatím zkoumá věci z Michaelova hard-disku, kde se podařilo obnovit už 60 % dat. Mahonemu je už také divné, proč se většina z nich blíží tak moc na západ a neopouštějí hranice, je otázkou času, než příjde na ukryté peníze. My se dozvíme, že Mahone potřebuje pro své lepší schopnosti “lék” jménem Midazolam.

Sucre se konečně dostal do Las Vegas, svatba už je za pár minut. Bohužel se neobjeví Maricruz, ale policie, Sucre musí opět utíkat.

Nejvíce se mi líbí, jak je Mahone nervózní z toho, že nemá své prášky 🙂 a copak má asi pořád s tou fontánou. To se zřejmě ještě osvětlí, já vám nevím, ale všichni jsou mi tak sympatičtí, hlavně chudák Sucre, ale i Tweener je mi teď sympatičtější. Seriál prostě jede v tradičním tempu, pořád nás drží v napětí a vy očekáváte, co se bude dít dále. Opět nemůžu dát něco jiného než devět, důvody k tomu už jsem řekl několikrát. Prostě je to mé rozhodnutí ;).

Hodnocení: 9/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Dostal jsem jeden dotaz na e-mail a napadlo mě vlastně, že jsem to ani neujasnil. V recenzích PB se snažím o důkladný popis epizody (neplatí to od začátku, tím myšleno první epizody), protože server www.prison-break.cz potřeboval doplnění popisů epizod, snažím se prostě pomoci a ujal jsem se toho, že jsem pár popisů doplnil. V současnosti (rok 2008) už tak recenze dělat nebudu, protože si už stránka tvoří své popisy sama a na druhou stranu u starších popisů ani nejsem uvedený :), dále ani nevím jestli vůbec zbytek recenzí doplním, takže nějak od poloviny druhé sezóny budu dělat recenze takové, na jaké jste zvyklí třeba z recenzí na seriál HIMYM. A hlavně půjde o dojem z epizod a ne o detailní popis dílů, to platí vlastně i u budoucích recenzí dalších seriálů. Proto se jedná o velké spoilování, doufám, že to pochopíte a popř. popisy nečtete. Rozhodně vám nechci pokazit zážitek ze seriálu. Díky za pochopení.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x