Čas plyne a plyne. Raito se prozatím zbavuje lidí, kteří by o něčem mohli vědět, takže se rozlučte s Yotsubou a dalšími, pozor ony tak jako tak jsou tyto popisy epizod SPOILEREM, tak si dávejte pozor, abyste nenadávali, že bych vás okradl o radost z této absolutně bezkonkurenční mangy. Takže číst jen na vlastní nebezpečí! Je čas jít s pravdou ven, ano L je mrtev, věřte nebo ne, je to tak. Raitovi už nezbývá než jen vytvořit svůj vyidealizovaný svět. Ale pozor Raito, nebuď si tak jistý, jestli ti to vyjde, protože tě čeká ještě hodně překvapení. Spojím tentokrát lehce popis i s hodnocením shotu, protože si to tento nestandartní shot tak nějak zasluhuje. Určitě jsou tací z vás, co by si mohli myslet, že po smrti L začne být nezajímavý, ale opak je pravdou. Tento shot se pro mě stal vlastně takovým Death Note 2, příběh přidal na obrátkách a my jsme se přesunuli do roku 2009. A rozhodně DN neztratil nic na zajímavosti, musím dodat, že ve finálním shrnutí půjde hodnocení hodně vysoko, protože tahle manga – to je pro mě to nejlepší, co jsem zatím četl, vážně DN je pro mě láska xD. A jak si pohrávají autoři s příběhem je famózní. Všimněte si parádního coveru, který je ve velkém rozlišení lahůdkou, která přímo vybízí – dej si mě na plochu, což jsem udělal :). V tomto shotě nás čeká pořádný nášup, opět slušný počet 35 stran, plný dalších skvělých událostí. Tento shot se tedy opět dostává do těch “zlatých shotů” se zaslouženou desítkou. Noví nepřátelé se povedli, Raito buď si jist, že vyhráno nemáš, možná jsou tito noví nepřátelé ještě větším problémem než byl samotný L. K tomu si připočtěte kouzelnou kresbu a odzbrojující konec, s kterým si nejsem jist, jak si Raito poradí.

Ještě abychom si trochu tu story dnes shrnuli. Raito hraje úlohy Kiry a L-a. Mezitím se u prezidenta USA staví chlapec přezdívaný Near s informacemi o DN. USA podle rady Neara zformuje sdružení SPK (tajné vyšetřování případu Kira). Na Zemi se formují dvě skupiny: ti, co se podřizují vůli nového boha Kiry a ti, co Kiru nenávidí. Dokonce se podíváme po delší době i do Říše andělů smrti, kde se Shinigami bojí o svou práci a diví se, kolik lidí najednou na Zemi vymírá. Dočkáme se i oblíbeného Ryuuka a překvapení v podobě překrásné a už vyspělé Sayu, budete čučat! Hlavně čučá pan Matsuda :D. Ozve se po chvilce mobil, že šéf Japonské policie byl unesen. Ohh, sweet chocolate. Hehe, DN 4ever, whenever, wherever…

Museli jsme si to pořádně zase dát dohromady, protože nám vlastně začíná DN 2, jo a dneska si ještě dám jeden shot, prostě bych to do zítřka nevydržel :). Achijo, jsem do toho vážně blázen?

P.S.: Pozdravuju Ďáblovu děvku, snad jí to udělá radost :). Jinak jestli chceš, hoď sem zase někdy nějaký komentář a třeba si dohodneme i nějakou diskusi o DN :).

Hodnocení: 10/10

Zdroj: internet
Žánr: horor, detektivka
Scénář: Tsugumi Ohba & Takeshi Obata
Typ série: volumes
Počet stran: 35

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x