Oficiální stránka: http://abc.go.com/primetime/lost/
Fan stránky: http://www.lost-tv.com/
http://www.lost-media.com/
http://www.lost.cz/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?187968#
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0411008/

Info:
Název dílu: Lost SO1Ep20/Do No Harm – Neublížím
podrobné infohttp://lost.cz/epizoda.asp?id=120
Žánr:
Drama/Thriller/Mysteriózní/Dobrodružný
Premiéra: 2004
Délka dílu:
42 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Naveen Andrews, Emilie de Ravin, Matthew Fox, Jorge Garcia, Josh Holloway, Daniel Dae Kim, Yoon-jin Kim, Evangeline Lilly, Dominic Monaghan, Terry O’Quinn, Malcolm David Kelley, Maggie Grace, Michelle Rodriguez…

Režie:
Jeffrey Lieber, J.J. Abrams, Damon Lindelof, Stephen Williams, Jack Bender, Kevin Hooks, Greg Yaitanes, Yoshiaki Iwasaki, Marita Grabiak, Tucker Gates, Daniel Attias, Robert Mandel…

Opět se pouštím na začátku hned na flashback, tentokrát se podíváme už potřetí na Jacka. Celkem mě překvapilo, že se ve flashbacku odehrává svatba a ještě víc mě překvapilo, že Jack je ženich. Jeho vyvolená je Sarah, které dříve zachránil život, je poněkud v rozpacích, dokonce zde uvidíme opět otce Jacka, Jack si není jistý tím, že Sarah miluje. Nakonec ho jeho otec přesvědčí a Jack si Sarah vezme. Manželství ale nebude mít dlouhé trvání. Už se do minulosti vracet nebudeme a vrhneme se do kruté současnosti. Těžce zraněný Boone se nachází pořád v jeskyni a Jack bojuje o záchranu jeho života, Locke nikde. Boone je na tom bídně, nedostatek krve a ještě se zjistí, že má rozdrcenou nohu. I ostatní se snaží o jeho záchranu. Hlavní je získat krev skupiny jakou má Boone. Ano, je tu Shannon, ale ta ani zdaleka neví, co se děje a užívá si romantiky se Sayidem. Jack se nakonec rozhodne poskytnout svou univerzální krev a podstoupí velké riziko. I Sawyer překvapí poskytnutím alkoholu pro Boona, Sawyer se mění :). Jako by problémů nebylo málo, Kate objeví v džungli Claire, která se svíjí v křečích, bude rodit. Je nutné zavolat Jacka, který ale poskytuje krev Boonovi. Přichází i Charlie a Jin, který se dozvěděl pro Kate opravdu ne moc příjemnou zprávu, o porod se bude muset postarat Kate, Jack Boona neopustí. Jack stále čeká až se Boonův stav zlepší, ale ne, spíše se to horší a Jack si uvědomí ještě horší věc a dozví se šokující zprávy. Boone z posledních sil poví Jackovi o poklopu a letadle. Jack myslí, že Boone blouzní. Všechna darovaná krev se shromažďuje v noze, Jack musí jeho nohu amputovat. Boone se ale ozve a řekne, ať poruší Jack své zásady a nechá ho zemřít. To Jacka definitivně dostane. Dámy a pánové, Boone zemřel. Na druhé straně se podařilo Claire přivést na svět zdravé dítě – chlapečka, které všichni oslavují a chvíli se zapomíná na skon Boona. Holt jeden odešel, druhý přišel. Shannon se dozvídá o skonu svého nevlastního bratra a docela to s ní otřese. Jack se vydává najít Locka.

Ano, přicházíme o jednu z hlavních postav a víte, že mě to ani moc nemrzí. Některé hodně emotivní jedince tento díl i dojme k slzám. Tento díl byl holt dost smutný a hodně působil na emoce, já se udržel mimochodem :D. Díl to nebyl špatný, ale z nějakého důvodu se mi zdál slabší než předchozí. Váhal jsem mezi osmičkou a devítkou, ale nakonec jsem se rozhodl pro devět, bo nenacházím výhrady, které by odsoudily tento díl k osmičce :). Také jsem zvědav, jak nás překvapí Claiřino dítě, které jak už víme má být zvláštní. Jo a omlouvám se za poněkud pozdní dodání recenze. Jinak teď nás čeká na Nově speciální díl, který ještě nevím jestli zreportuju, každopádně o recenze dalších dílů nepřijdete :).

Hodnocení: 9/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Ani nvm z jakého důvodu, ale také jsem se tu jako v případě PB snažil psát, co nejdetailnější popis epizod a jedná se tedy o velké spoilování, opět vám zaručuji, že při případných novějších recenzí tohoto seriálu přejdeme na formát, na jaký jste zvyklí.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x