Oficiální stránka: http://abc.go.com/primetime/lost/
Fan stránky: http://www.lost-tv.com/
http://www.lost-media.com/
http://www.lost.cz/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?187968#
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0411008/

Info:
Název dílu: Lost SO1Ep21/The Greater Good – Širší dobro
podrobné infohttp://lost.cz/epizoda.asp?id=121
Žánr:
Drama/Thriller/Mysteriózní/Dobrodružný
Premiéra: 2004
Délka dílu:
42 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Naveen Andrews, Emilie de Ravin, Matthew Fox, Jorge Garcia, Josh Holloway, Daniel Dae Kim, Yoon-jin Kim, Evangeline Lilly, Dominic Monaghan, Terry O’Quinn, Malcolm David Kelley, Maggie Grace, Michelle Rodriguez…

Režie:
Jeffrey Lieber, J.J. Abrams, Damon Lindelof, Stephen Williams, Jack Bender, Kevin Hooks, Greg Yaitanes, Yoshiaki Iwasaki, Marita Grabiak, Tucker Gates, Daniel Attias, Robert Mandel…

Vezmeme to skoro jako vždy ihned flashbackem, po druhé se podíváme na Sayida. Sayid se dostane do problémů s CIA, je zadržen a vyslýchán. CIA ho nebere jako nepřítele, ale chce po něm jistou službičku. Má se vypravit do Austrálie a najít svého přítele, který je podezírán z toho, že má provést teroristický útok a má u sebe velkou spoustu výbušnin. Sayid se do této práce nevrhá s nadšením, ale CIA mu ukážou fotky jeho lásky Nadji a on dostane její adresu, pokud vykoná prácičku, kterou chtějí. Sayid se rychle dostane mezi teroristy a je zasvěcen do plánu, tají před přítelem svou misi, ale když už se má schylovat k atentátu, Sayid řekne pravdu a přítel pod tíhou toho všeho spáchá sebevraždu. Výbušniny jsou zabezpečeny a Sayid dostává adresu, ale bohužel přichází o přítele. A co se děje v současnosti na ostrově? Koná se pohřeb Boona, Jack sice chtěl najít rychle Locka, ale Kate mu pomůže a on se dostaví na pohřeb. Sayid se ujme role řečníka, do které mu vleze Locke, který se náhle opět objevil. Řekne pravdu o události, ale o poklopu se nezmíní. Jack se bez rozmýšlení rychle vydává Locka napadnout, ale kvůli svému totálnímu vyčerpání omdlí. Shannon zdrcená ze smrti svého nevlastního bratra požádá svého nového milence Sayida, aby se o Locka postaral. Jack je zklidněn, ale stále chce všechno z Locka dostat, ale Kate mu nasype prášky na spaní do vody a tím je ze hry. Dostaneme se i ke Claire, která je také vyčerpána stále z toho starání se o dítě. Charlie se rozhodne o dítě starat a poté nás čeká veselá situace, že jediný, kdo umí dítě uspat je Sawyer. Sayid a Locke se spolu vydají za vrakem letadla. Sayid se snaží Locka vyslýchat, ale moc se toho nedozví. Po nalezení vraku dojde k velké výměně názorů a některé věci vyjdou na povrch, dokonce půjde Lockovi i o krk. Sayid zjistí, že má Locke svůj zbraň. A Locke se sám přizná, že to byl on, co tenkrát praštil Sayida do hlavy při hledání signálu. Sayid se i tak rozhodne říct ostatním, že Locke za Boonovu smrt nemůže. Shannon se rozhodne vzít tedy věci do vlastních rukou, opatří si zbraň a když už najde Locka a míří na něj, objeví se Jack, Sayid a Kate. Shannon sice po Lockovi vystřelí, ale nezpůsobí mu vážné zranění, ještěže se objevil Sayid, jinak by to skončilo hůře. Sayid potom začne pořádně vyzvídat o poklopu a donutí Locka, aby mu ho ukázal.

Bylo to hodně napínavé, když Shannon mířila na Locka, já myslel, že ho zabila. To už by byly dvě z hlavních postav pryč. V tomto díle čekalo pár překvapení, jedno z nich byla hra Half-Life, kterou hráli teroristé v domě Sayidova kamaráda, to jsem koukal, fakt Half :). Docela jsem se divil, že to byl Locke, co udeřil Sayida, ty jeho řeči o předurčení pořád. Také mě dostal Sawyer s děckem. Díl nebyl špatný, ale nějak jsem čekal víc a hlavně už potřebuju vědět, co je zač ten poklop xD. Snad příště, uděluji velice slušnou osmičku.

Hodnocení: 8/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Ani nvm z jakého důvodu, ale také jsem se tu jako v případě PB snažil psát, co nejdetailnější popis epizod a jedná se tedy o velké spoilování, opět vám zaručuji, že při případných novějších recenzí tohoto seriálu přejdeme na formát, na jaký jste zvyklí.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x