TRACKLIST

  1. “Head Like a Hole” – 4:59
  2. “Terrible Lie” – 4:38
  3. “Down in It” – 3:46
  4. “Sanctified” – 5:48
  5. “Something I Can Never Have” – 5:54
  6. “Kinda I Want To” – 4:33
  7. “Sin” – 4:06
  8. “That’s What I Get” – 4:30
  9. “The Only Time” – 4:47
  10. “Ringfinger” – 5:40

ZDROJE:

http://www.nin.com/index.html
http://cs.wikipedia.org/wiki/Nine_Inch_Nails
http://en.wikipedia.org/wiki/Nine_Inch_Nails
http://www.9inchnails.com/

NIN je vyloženě známá věc. NIN vznikly kolem roku 1988, o její založení se postaral multiinstrumentalista Trent Reznor, který je frontman kapely a jediný z jejich stálých členů. Skupina pochází z USA a je to nejznámější skupina, která hraje tzv. industrial rock, NIN má také jako některé ostatní skupiny svůj charakteristický styl, takže to není vyloženě industrial rock, protíná se i s ostatními žánry, zmiňme např. synth pop, alternative. K NIN jsem se dostal díky pobídce Bugsleho na mém last.fm profilu, také díky tomu, že mám rád Charlieho Clousera (člen NIN), takže by se mi tento styl mohl zalíbit a měl pravdu. Zkusil jsem to a obstaral si první album společně s debutovým albem Down In It.

Nejdříve pár slov k Down In It, které nabízí pouze jednu píseň Down In It, je to vlastně singlovka k jejich prvnímu albu Pretty Hate Machine. Takže je to opravdu hitovka a zatím moje nej skladba, tady ji máte možnost poslechnout si hned ve třech verzích. Také vám nabízím klip remixu této skladby. Album nebudu hodnotit ani více rozebírat, ale vynechat pár slov k němu jsem nemohl.

A teď už se dostáváme k prvnímu pořádnému albu Pretty Hate Machine z roku 1989, které mě dost oslovilo a opravdu se mi styl, jaký předvádějí NIN líbí. Na albu se podíleli kromě Reznora, Flood (Mark Ellis), LeBlanc, Sherwood a Fryer. Album mě dost zaujalo, v Something I Can Never Have jsem si kupodivu vzpomněl na Saw. Skvěle se poslouchá a je to vskutku zajímavé a vybízí mě to k poslechu další alb. Mezi mé nej skladby patří už několikrát zmiňovaný Down In It, Terrible Lie, Something I Can Never Have a Sin. Já děkuji Bugslemu za připomenutí, je to vážně dobrá volba, takže dámy a pánové NIN vám můžu jen doporučit, jsem zvědav, jak na tom bude dál. Osmička s velkou hvězdičkou, prozatím :).

Hodnocení:8*/10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x