Oficiální stránka: http://www.fox.com/prisonbreak/
Oficiální fan blog: LINK
Fan cz stránky: http://www.prison-break.cz/

http://prisonbreak-cz.com/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?221060
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0455275/

Info:
Název dílu: Prison Break SO2Ep06/Subdivision

Žánr:
Drama/Thriller/Krimi/Dobrodružný
Premiéra: 2005
Délka dílu:
45 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Dominic Purcell,
Wentworth Miller, William Fichtner, Amaury Nolasco, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Paul Adelstein, Stacy Keach, Rockmond Dunbar, Lane Garrison, Patricia Wettig…
Režie:
Paul T. Scheuring, Bobby Roth, Dwight H. Little, Robert Mandel, Brett Ratner, Brad Turner, Michael W. Watkins, Sanford Bookstaver..

Michael, Linc a T-Bag jsou zdrceni zprávou o zmizelém ranči. Z T-Baga nakonec vypadnou po menší hádce další podrobnosti. Geniální Michael je přesvědčen, kde peníze hledat, je v tom ale háček. Peníze by měly být pod garáží v domě, který obývá osamocená žena. T-Bag by věděl, co s ní udělat, ale Michael a Linc volí lepší cestu. Je nutné obstarat nějaké věci a o to se postará Tweener, který si hověl v kufru auta. Tweener se vrací do obchodu, kde si obstarával lopatu a kde je také svázaný prodavač, do obchodu přijde zákazník, ale David si naštěstí poradí. Linc si trochu poradí s elektrikou a objeví se Tweener s nářadím, můžou se pustit do práce. Michael se představí dámě, u které se údajně nacházejí peníze, a zajistí jí, že on a jeho skupina se postarají o výpadek elektřiny dřív než jiní elektrikáři, Michael to podá skvěle a ona na to skočí. Řeknou jí, že přerušený kabel se nachází pod garáží, vše probíhá dobře. To nebude trvat dlouho, po chvilce se dostaví společnost v podobě C-Notea a Sucreho. Vyruší je paní domu a začíná jí to být podezřelé. T-Bag se nabídne, že jí bude dělat společnost, zatímco ostatní budou pracovat. Michael je ve velké nedůvěře, ale nechá T-Baga jít. T-Bag si vychutnává limonádu u paní Jeannette, která se mu velice zamlouvá. A vypadá to, že jsou sympatie na obou stranách. Ale pouze vypadá, ve skutečnosti jí jde o někoho jiného – o Linca. Klukům v garáži se podaří najít základy sila, takže práce marná nebyla. Tweener se při tom pochlubí tím, že nestihl natankovat, musí se opět vydat do města. Tweener se při tankování dostane do průšvihu a musí utíkat, na místo už dorazila policie v čele s Mahonem. Tweener je v koncích, Mahone ho dostal… Chlapci zatím pokračují v kopání, Michaela vyděsí, že je T-Bag a paní domu pryč. Nakonec se od ní dozví, že chce, aby odešli, ihned. Na scéně se také objeví policie. A T-Bag už se neudrží.

Poblíž Tooele v Utahu je i Mahone a vzhledem k jeho mazanosti nebude trvat dlouho než Michaela a ostatní najde. Mahone přichází za chlápkem, u kterého dříve tankoval D.B. Cooper. Díky tomu příjde Mahone na to, v jaké přibližné oblasti se peníze nacházejí. Mahone se zatím velkou náhodou dozví o incidentu v obchodě a vše mu je konečně jasné, chlapci by si měli pospíšit.

Svět je tak malý, Sucreovi nezbývalo nic jiného než se také vrátit k přátelům a celkem rychle se dostal do Utahu, k tomu všemu kolem něj prochází C-Note. Za chvíli budou chlapci opět spolu, kromě Patoshika a zesnulého Abruzziho samozřejmě.

Kellerman má setkání s Kimem, kterého už znáte z minulého dílu. Vypadá to, že je Kellerman ze hry, jeho milovaná paní prezidentka se na něj vykašlala? Tentokrát bude hezky poslouchat Kimovy rozkazy. Guvernér Tancredi se dostává do problémů a zahlédne Kellermana. Sára se od svého otce dozví, že by si na Lance/Kellermana měla dávat pozor.

Haywire je po té cestě na kole hladový, a tak si zajde na menší občerstvení. Mlsal by dál, kdyby ho nevyrušili majitelé obchodu, respektive on je. Haywire ve Wisconsinu se skryje před policií u jedné staré slepé paní, která si myslí, že je její syn, v tom Haywira zaujme obraz na stěně. Díky tomu si bude moci v netušené chvíli paní Haywira osahat a zjistí pravdu.

Uff, ty neustálé problémy mě zničí. Další skvěle rozjetý díl, Fichtner (agent Mahone) se své role ujmul bravurně a to co předváděl při nahánění Tweenera to bylo perfektní, tu roli skvěle prožívá a na místo Mahoneho nevidím lepšího herce než je on. Williame respekt :). Pěkně se povedlo i takhle pěkné shledání všech chlapců, hlavně jsem zvědav, jak to dopadne s chudákem Tweenerem. K tomu si připočtěte geniální začáteční scénu s Haywirem, já si myslím, že protentokrát to bude deset. Co vy na to? 😉

Hodnocení: 10/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Dostal jsem jeden dotaz na e-mail a napadlo mě vlastně, že jsem to ani neujasnil. V recenzích PB se snažím o důkladný popis epizody (neplatí to od začátku, tím myšleno první epizody), protože server www.prison-break.cz potřeboval doplnění popisů epizod, snažím se prostě pomoci a ujal jsem se toho, že jsem pár popisů doplnil. V současnosti (rok 2008) už tak recenze dělat nebudu, protože si už stránka tvoří své popisy sama a na druhou stranu u starších popisů ani nejsem uvedený :), dále ani nevím jestli vůbec zbytek recenzí doplním, takže nějak od poloviny druhé sezóny budu dělat recenze takové, na jaké jste zvyklí třeba z recenzí na seriál HIMYM. A hlavně půjde o dojem z epizod a ne o detailní popis dílů, to platí vlastně i u budoucích recenzí dalších seriálů. Proto se jedná o velké spoilování, doufám, že to pochopíte a popř. popisy nečtete. Rozhodně vám nechci pokazit zážitek ze seriálu. Díky za pochopení.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x