ZDROJE:

http://www.scootertechno.com/#
http://en.wikipedia.org/wiki/Scooter
http://cs.wikipedia.org/wiki/Scooter
http://www.scooter.kx.cz/

O Scooteru tady už něco padlo, ale tentokrát to vezmeme podrobněji. Scooter je rozhodně velice známá věc a tady se mi už opravdu nechce věřit, že by tuto německou raveovou dance techno skupinu někdo neznal, vždyť to znají i mí prarodiče :). Jo já už mám se Scooterem spojitost z mládí, Scooter byli nejoblíbenější skupinou mého strýce, který má pěknou řádku originálek (i dvd). Už tomu tak není, byl to on, který mě na Scooter přivedl. Prostě tuhle hudbu jsem v mládí žral a taky po vzoru strýce jsem ji měl nejraději, ale časy se mění a moje nej skupina Scooter už není, ale to neznamená, že bych ji přestal mít rád. Scooter už je na scéně delší dobu a patří mezi ty nejproslulejší skupiny z Německa, která se usazuje po celém světě. Scooter prošlo různými obdobími a vytvořili několik hitů, vyměnilo se pár členů. Některá alba jsem měl velmi rád, ale některá alba, kde se často objevil prvek tzv. “šmouloviny” – tak to nazývám já – viz. Ramp, Weekend atd. Špatná alba to nebyly, ani hity ne, ale někdy mi ten prvek “šmouloviny” už lezl na nervy, ale naštěstí už v minulém roce se konečně vrátili Scooter ke klasice a tady na tomto albu už se vlastně “šmoulovina” ani moc nevyskytuje (no jistě Imagenary Battle, ale to mi kupodivu nevadí) a to jsem zatraceně spokojen.

A teď už k albu, na kterém se podíleli samozřejmě dva zakladatelé Scooteru a stálí členové H.P. Baxxter, Rick Jordan a nováček Michael Simon. Byl to celkem šok, že vyšlo nové album, všiml jsem si ho náhodou a ještěže jsem si ho všimnul. Pro mě je to za posledních pár let to nejlepší album od Scooteru – na rovinu. Album je plné energie, které odstartuje skladba Horny In Jericho a vzápětí vás čeká můj nejoblíbenější hit Behind the Cow, který poslouchám skoro denně a ještě se mi neoposlouchal, také na něj existuje parádní videoklip, které vám samozřejmě sem hodím. A možná je to pro mě i ten nejlepší song vůbec!!! Absolutně skvělá melodie, k tomu ty skvělé Baxxterovy: yeeeah, c’mon, tonight – prostě tohle je absolutně skvělý hit, který je bezchybný, akorát menším zklamáním je Fatman Scoop :-/, bez urážky, ale bez tohohle **** by to byla určitě ta nej pecka. Proč ho tam vůbec Scooter přizvali, svým řvaním to akorát kazí a to jeho jump – omg. Naštěstí ho v té nejlepší chvíli přeruší Baxxter s “pííííííííííííís” a jede se dál ke konci songu. Takže Scoop mě děsně se*e, ale i tak kvůli němu tento hit nezkritizuju, je to to nej z alba, jistě, za chvíli toho Scoopa ani nebudete vnímat.  Mezi mé další oblíbené pecky patří – ze začátku moc neoblíbená – ale poté se ukázalo její kouzlo – Lass uns tanzen, která je jediná v němčině – což nevadí a za chvíli si budete notovat s Baxxterem. Dále se mi líbí U.F.O. Phenomena, kde se vyskytují i příjemné ženské vokály, Ratty’s Revenge, chytlavý The Shit that Killed Elvis, Love is an Ocean. Prostě ony všechny skladby mají něco do sebe, názor si udělejte každý sám, jestli takhle bude Scooter pokračovat i nadále tak se dočkáme příští rok desítky. Prostě až na pár věcí nemá nové album chyby, takže musím jen říct, že se album povedlo. Devět a “Za krávou” jede pořád – ta by dostala samotná deset, i se Scoopem.

Hodnocení: 9/10

BONUS

Pokud jste vlastníci speciální edice, tak si můžete ještě poslechnout další super skladby – Aiii Shot the Dj, Am Fenster, příjemný Trance Atlantic, Fire, Apache (remix) a remix Behind the Cow. Nebudu toto druhé cd hodnotit, každopádně je to příjemný dárek, kde dokonce i kromě těchto songů naleznete videoklip Behind the Cow, dokument o natáčení, interview s kapelou a fotky.

VIDEOKLIP

Musíte shlédnout, Scooter má skoro vždy perfektní klipy a hlavně parádní slečny, jo a počkejte si na můj nej čas v klipu – 0:59 :).

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x