To, co řeknu, platí, sice někdy-většinou až za delší dobu, ale jo. Po menší pauze s postama 🙂 jsem neotálel, to teda ne a třeba jsem se vrhnul na seriály, říkal jsem, že se pustím do mnoho věcí a budu je taky pořádně koukat, to tak úplně neplním. Ale to jsou věci mimo. Už vás asi trefilo do oka, proč 4.sezóna? K tomu se dostaneme :). Docela jsem na 24 hodin pozapomněl, přitom jsem ten seriál měl opravdu rád, vůbec, když to poprvé uvedla Nova, zažíval jsem něco jako u Prison Break, ano je to opravdu hodně kvalitní seriál, sice na PB nemá, ale prostě je mi něčím sympatický a mám ho rád, i přes to, že je to moc natahovaný, nijak extra uvěřitelný, protože není možný mít takových událostí v jeden den 😀 a ještě s tak povedenými cliffhangery na konci epizod. Ale je to zábava a strhující seriál, což je na něm právě sympatické. Hlavně perfektní konce, ty prostě 24ka dělat umí (scénáristé). Ze začátku jsem v době sledování první sezóny, nevěděl, o čem to je, jen věci, co nám nasypala do chřtánu Nova, začal jsem se dívat a začalo mě to bavit, vyčkával jsem další sezóny, pak byla třetí a od tý doby Nova nic, v době dosledování 3.sezóny jsem ještě neměl tak dobrý net na sosání, ani jsem o tom moc nevěděl, no a postupem času se na 24ku zapomnělo, ale tomu je konec, seriály už jsou velice dobře přístupné a tak jsem si musel logicky vzpomenout i na Bauera. Už jste tedy pochopili, proč začínám 4. sezónou? Možná, ba spíše určitě se k prvním třem sezónám vrátím a popř. zrecenzuji, protože jsem už hodně toho zapomněl, ano mohl jsem začít sosat od prvního dílu první sezóny. Ale já prostě pořád vidím konec třetí sezóny a nechci začínat od znova, měl jsem prostě větší chuť zažít něco nového, co jsem ještě ani jednou neviděl, a tak tedy radši čtvrtou. Jo a že je pořád Bauer in svědčí i to, že v lednu začíná další sezóna!

O seriálu jste určitě slyšeli každý, má ho na starosti FOX – ano, PB :). Není to obyčejný seriál, liší se od svých druhů v několika věcech, pro někoho je to možná časem stereotypní, pro někoho vůbec, ale svůj styl si myslím 24ka zachovává do současnosti. V první řadě, jak už název seriálu vypovídá, se děj odehrává v jeden den, ano všechny díly se odehrají “v jeden den”, samozřejmě to má háček, ale když si zvyknete nevnímáte ho, nepůsobí to moc reálně, ale prostě některé pasáže se vynechávají kvůli reklamám, ty jsou by jakoby v seriálu zakomponovány, a tak prostě si Bauer dává přestávku spolu s vámi :D, chtěl jsem tedy říct, že to není přesně 24 hodin, protože jeden díl je kolem 45 minut, ale i tak patří 24ce obdiv. Protože se s touto úlohou poprali docela dobře. Může být na škodu pro seriál, že se chtěl pyšnit jako revoluční, čímž rozhodně není, ale i tak, myšlenka s reálně odehrávajícím dějem je dobrá. Pro 24ku je typický Kiefer Sutherland, všechno se točí kolem něj, vytvořil svou postavu imo perfektně a prostě Bauera si zamilujete. Děj a příběh je velice napínavý, s nečekanými zvraty, prostě je to zábava. Pro 24ku je také typická dobrá kamera, hlavně se mi líbí, jak máte třeba 4 obrazovky a na každé vidíte, co a jak dělá ta a ta postava, to je povedené, také jsou pěkné zvuky hodin, které udržují skvěle napětí a pamatuju si, jak jsem byl vždycky mimo z konce dílu :D. Seriál také samozřejmě obdržel několik cen. Už jsem toho zmínil dost, prostě si o tom můžete přečíst víc na nějakých fan stránkách či googlovat, seriál určitě doporučím, pokud ho neznáte, ale myslím si, že většina ho určitě zná :).

Uf… pořádný úvod, ale teď už se vrhneme do událostí 4. sezóny. Děj začíná záhadnou vlakovou nehodou kolem sedmé hodiny ráno po 18ti měsících předchozích událostí ze 3. sezóny, CTU/PTO se ihned zaměřuje na tento problém, ale vše není tak, jak se zdá. Hledá se Thomas Sharek, mezitím se samozřejmě setkáváme s Jackem :), jn pořád stejnej :D, má novou přítelkyni, kterou mu přeji, chudákovi. Ale je to dcera ministra obrany Hellera, kterému dělá zároveň Jack poradce :). Jack se musí vrátit na PTO kvůli diskusi o rozpočtu, ale deja vu a Jack…

A já si zase připomněl, proč to mám tolik rád, zažil jsem taky deja vu a prostě z počátečních menších rozpaků, je pro mě tento díl naprostou bombou, závěr bombastický a ani jsem nedýchal, rychle jsem chtěl vědět, jak to bude dál, ale horší je, že nemám místo na disku :D. Ten konec byl prostě parádní a jak se zase Bauer stal takovým, jak ho známe, skvělý :). Pak tikot hodin a já nemohl už vůbec :D. Jinak budu si muset zvykat na originální dabing, který je sice skvělý, ale byl jsem hoodně zvyklý na dabing z Novy a musím říct, že na Nově to nebylo hrozný, ba se mi to hodně líbilo, to se myslím Nově povedlo a hlavně Ivan Trojan v podání Bauera je prostě geniální, škoda, ten Trojan mi tu hodně chybí, protože vůbec, když slyším Trojana, tak si okamžitě vzpomenu na Bauera. Prostě se mi k Bauerovi zafixoval a bude mi chybět na seriálu nejvíc :D. Jinak asi bude opravdu potřeba pak znovu shlédnout předchozí sezóny, protože jsem nějak taky nevěděl, o co go. Samozřejmě PTO, klasika, zvonící telefony :), atd. Ale šokovali mě tam ty lidi, to se to tak rapidně od třetí sezóny změnilo? Úplně pro mě neznámé postavy, asi jsem fakt zapomněl, divil jsem se proč tam není prezident Palmer (neodstoupil?) a je jiný, nový osazenstvo PTO, nová přítelkyně Bauera? Co je s Kim? Jinak Chloe asi už tam byla v minulých sezónách, protože jediná samozřejmě s Bauerem mi něco matně říká :). Jn, Jack je znova pomalu zase ve svém, už se mu po tom stýskalo. Mně se zase stýskalo po seriálu :D, takže deset a já už fakt musím mít další díl.

INFO

Oficiální stránka: http://fox.com/24/
Fan cz stránky: http://24.serial4u.cz/
http://www.24.xf.cz/
http://24fan.wz.cz/main.html

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/24_(TV_series)
ČSFD: http://www.csfd.cz/film/69584-24-hodin-24/
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0285331/

Název dílu: 24 S4Ep1/Day 4: 7:00 a.m. – 8:00 a.m.
Žánr: Akční/Thriller/Drama
Premiéra: 2005
Délka dílu: 45 minut
Natočeno: USA
Hrají: Kiefer Sutherland, Mary Lynn Rajskub, Carlos Bernard, Dennis Haysbert, Elisha Cuthbert, Kim Raver, Alberta Watson, William Devane…
Režie: Winrich Kolbe, Ian Toynton, Bryan Spicer, Ken Girotti, Jon Cassar…

HODNOCENÍ EPIZODY: 10/10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x