A máme tu další seriál z dílen FOXu, hodně známý seriál, určitě jste už o něm něco slyšeli, hlavně v televizi, proč? Tak hlavně proto, že Prima už ho nějakou tu dobu vysílá jako Sběratelé kostí, původně jsem chtěl na to koukat také na Primě, ale v tu dobu jsem měl toho moc (mám pořád) a stejně se mi do toho nějak moc nechtělo, ale teď ve světě vrcholí třetí sezóna a já už dlouho nemohl zadržovat mou touhu po Bones, nejvíce je mi sympatická představitelka hlavní role Temperance, nvm proč, ale tahle žena je kouzelná, je na ní něco, co vidím na Sáře, tady nejde o vzhled, i když tady taky, ale tady jde hlavně o pocit z postavy, kterou tak dobře ztvárnila Emily Deschanel. Seriál se dá posuzovat jako kriminální drama či mysteriózní thriller, na ČSFD nemá tak nějak dech beroucí hodnocení, ale tady o to nejde, ani s komentářema moc nesouhlasím, na mě udělal seriál po prvním díle celkem dost pozitivní dojem a když jsem viděl ukázky na další díl, docela jsem byl mile překvapen, ale uvidíme až po shlédnutí druhého dílu. A o co jde, prostě máme tu soudní antropoložku Temperance Brennanovou, která řeší společně se svým parťákem z FBI Seeleym Boothem různé případy a jak už je z názvu patrné, bude se to točit kolem řešení případů pomocí kostí mrtvol – hlavně tedy u Temperance. Každý z nich má svůj typický styl vyšetřování. Temperance je spíše uzavřená a ráda pracuje v laborce s kostmi :). Seeley je pravý opak, takový trošku frajer, ale i přes tento kompromis jde nějak tento pár k sobě, dost řečí bylo pro začátek, něco jste se dozvěděli, pro podrobnosti jukněte na nějakou z fan stránek a my už se ponořme do prvního dílu a rozhodně si buďte jisti, že se s Bones zde nesetkáváme naposledy.

Začneme poněkud netradičně ve Washingtonu na letišti, ale po chvilce se nám představí první z hlavních postav seriálu Temperance, po zvláštním úvodu :), se nám představí i druhá hlavní postava Seeley, nebudeme se dlouho nudit a hned nás čeká jejich první případ – za podivných okolností se objevuje v jezeře mrtvola v rozkladu, Temperance se tentokrát hlavně nebude nudit, podaří se ji zjistit totožnost mrtvoly?

Joo, začátek se mi líbil docela dost, hlavně jsem ho sledoval také při příjemné atmosféře v sobotu :). Jak už jsem napsal, tento seriál je mi prostě sympatický, humor není nijak vlezlý a hlavní postavy sympatické a už jsem se zmínil o určité náklonnosti k herečce Emily Deschanel :). Vyřešení případů je taky stylově provedené a ostatní postavy v týmu taky nejsou špatný, nejvíc asi nemůžu z postavy Dr. Jacka Hodginse :), ten je fakt stylovej. Hodně se mi líbí oslovování Temp slovem kůstka/kostička :D. Docela mě překvapilo i docela nevídané zakomponování hudby při určitých situací – skládání kostí, docela se mi to líbí. A tedy pro začátek devět, nemám důvod dávat horší hodnocení a rozhodně se těším na další díl, škoda, že jsem s Bones začal až tak pozdě, jinak seriál doporučuji samozřejmě :).

INFO

Oficiální stránka:
http://www.fox.com/bones/
Fan cz stránky: http://www.gilly8bones.estranky.cz/
http://bones.gothics.cz/
Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Bones_%28TV_series%29
ČSFD: http://www.csfd.cz/film/221410-bones/
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0460627/

Název dílu: Bones S1Ep1/Pilot
Žánr: Krimi/Mysteriózní thriller
Premiéra: 2005
Délka dílu: 45 minut
Natočeno: USA
Hrají: Emily Deschanel, David Boreanaz, Zeljko Ivanek, Larry Poindexter, Katherine Ann McGregor, Said Faraj, Tracy Howe…
Režie: Alan Kroeker, David Hugh Jones, Greg Yaitanes…

HODNOCENÍ EPIZODY: 9/10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x