To bylo chlácholení se, kolik budu koukat seriálů, kolik jich rozkoukám a výsledek? Vidíte sami, ano i mimo blog se novinkám moc nevěnuji, ani té 24ce ani už moc ne. Však nebojte, čas doufám ještě v životě bude. Bionic Woman leželo ladem na disku už hodně dlouho, podle mých posledních informací se snad tento seriál už nevysílá a vysílat nebude – kvůli neúspěchu, ale když jsem aspoň rozkoukal první epizodu, tak skouknu i ty ostatní odvysílané. Díval jsem se na díl už před dávnou dobou a recenze je až teď (i Whistler mě předběhl). U nás se docela věnuje seriálu pozornost už od začátku, nejdříve chci podotknout, že se jedná o remake stejnojmenného seriálu 70.let. Jednalo se o sci-fi seriál, kde se obyčejné dívce stala nezáviděnihodná věc – i když jak pro koho :). Po vážné dopravní nehodě je bionicky upravena a získává speciální schopnosti.

Takhle to tedy začíná i v pilotním díle tohoto remaku. Jamie se stará po smrti rodičů o svou sestru a živí se jako barmanka, chodí s profesorem biotechnologií a jednou se po cestě z večeře stane to, že ve velké rychlosti narazí do auta náklaďák. Následuje střih a Jamie se objevuje na operačním sále, všechno se jí jakoby zdá, ale zjistí, že realita je krutá. Se svými nově nabitými schopnostmi se pro ní mění všechno od základů. Sice je “vypuštěna” do přírody a může si myslet, že je svobodná, ale je stále pod dohledem a už při práci v baru a po jedné střelbě si uvědomí, že musí spolupracovat, i tak osud není úplně daný a nikdo neví, jak to nakonec dopadne.

Seriál nevypadá špatně, takhle ale nepůsobil ani Vanished a jak to dopadlo :D. Zatím se to rozjíždí tradičně dobře, nechyběla jedna efektní bitka a pěkné efekty, i když někdy trochu moc přehnané imho – např. běh lesem. No, že bych si kvůli tomu chtěl shánět původní seriál či film, tak to ne, ale s tímhle to zkusím… i dál, snad to nezklame (zklame) a donutí mě to dokoukat aspoň první sezónu (poslední :D). Příběh je takový spletitý a zamotaný, pořád mi nejsou jasné některé postavy, ale co bych taky chtěl od začátku. Jo a Lucy Hale je docela sexy. Také Katee Sackhoff mi někoho připomínala, pak jsem zjistil, že hrála ve White Noise 2. No, hlavně doufám, že se to nezvrhne v nudu a zůstane to alespoň takto na slušné dobré přímce. Uvidíme, jak si Jamie povede v roli militaristy. Sedm.

INFO

Oficiální stránka
Zajímavé stránky: http://www.bionicwomanfiles.com/
http://www.bionicwomanfanatic.com/
Wikipedia
ČSFD
IMDb

Název dílu: Bionic Woman S1Ep1 – Pilot
Žánr: Akční/Sci-Fi/Thriller
Premiéra: 2007
Délka dílu: 45 minut
Natočeno: USA
Hrají: Michelle Ryan, Lucy Hale, Mark Sheppard, Kevin Rankin, Miguel Ferrer, Molly Price, Will Yun Lee, Katee Sackhoff…
Režie: Michael Dinner, Tim Matheson, Steve Boyum, Paul Shapiro, Jonas Pate

HODNOCENÍ EPIZODY: 7/10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x