A představuji vám další novinku, těch novinek je opravdu moc a ještě se budete divit, co mám pro vás všechno připravené, zkrátka mám rád blogování a když už není co číst, tak aspoň já neskončím.

Kvůli této novince by bylo dobré trošku zabrouzdat do MINULOSTI. Tato věc se vůbec nesetkala s negativním ohlasem, tak uvidíme teď a o co tedy půjde.

Jednalo by se o shrnutí filmů v podobném stylu a dělal bych to u filmů, které jsem viděl v televizi nebo na nějakém dvd a zkrátka jsem neměl možnost típnout screenshoty. Stále bych pokračoval samozřejmě s recenzemi u filmů, jak jste zvyklí, ale pouze u filmů, které bych měl v počítači a to je zkrátka většina. Nejde jenom o to, že bych si ulehčil práci s hledáním screenshotů, ale také o mou pohodlnost a možná i vy to oceníte. Občas se někdy kouknu i na bednu na nějaký dobrý film, o kterém by byla škoda nenapsat několik slov. A zkrátka a jednoduše, pokud těch filmů bude dostatek, tak sepíšu shrnovací minirecenze tohoto typu, každopádně nvm, jak to bude s Americkým nezávislým létem, to asi bude hodno sepisovat normální recenze :D. Ještě si to rozmyslím. Jdeme na to, jsem zvědav na názory, nebojte se ozvat!

Conan ničitel

Conan oplakávající stále svou milenku Valerii, se vydává na další výpravu s vizí, že se dočká jejího oživení. Královna Taramis si ho omotá kolem prstu a s její neteří Conan musí získat záhadný drahokam.

Několikrát jste se už mohli s Conanem na blogu setkat v podobě recenzí na komixy. Teď to Conanem docela žije, hlavně i tím, že vznikla MMORPG Age of Conan. Nikdy jsem tento kult nějak moc neuznával a film, abych se přiznal, jsem nikdy neviděl. Minulý týden dávali na ČT1 druhé pokračování Conan ničitel a já se rozhodl, že se na to podívám. Jedná se o docela důležitou věc, kterou by člověk měl znát :D. Ale, co jsem zjistil, tak vůbec dvojka nedosahuje kvalit jedničky, rozhodně musím jedničku zhlédnout – snad na Primě. A jaké jsou tedy pro mě, Conana neznalého, dojmy? Rozhodně se mi líbilo prostředí a atmosféra, je to návrat do mládí a zkrátka mi to připomnělo i hry, které jsem hrál, fantasy svět prostě a filmy dob minulých, to považuji za velké plus. Jinak Arnie vypadá fakt skvěle :D, půvabná a naivní princezna Jehnna, Bombaata. Má to něco do sebe, to jo, ale zkrátka není to nic, co by vyčnívalo a určitě by se dalo s tím udělat něco lepšího, to je jasné. Hlavním negativem je příběh, který je hodně rozporuplný, naivní a závěr mi přijde také trošku mimo. K tomu vás nečeká žádné překvapení, zvrat, dobře víte už od začátku, jak to celé dopadne. Ten scénář mohl dopadnout mnohem lépe, chybí i více humoru, nějaké hlášky se tu najdou, ale nic co by stálo za větší povídání. Rozhodně musím vidět jedničku. Docela zajímavá je i hudba, ale co jsem se dočetl, tak jednička i v tomto ohledu je mnohem lepší. Někdy jsem se musel i vysloveně smát těm hereckým výkonům a třeba i trikům, třeba ožralý Arnie, to je něco :D, ale tak třeba to takhle recesisticky mysleli i tvůrci. S hodnocením si nejsem tak jistý, je to klasika, ale zase, dáme šestku a pryč. Sry za rozepsání :D.

CSFDIMDb

HODNOCENÍ: 6/10

Nelítostný souboj

Zlodějíček Neil se svou bandou ukradne dluhopisy peněžního magnáta, ale akce nevyjde podle představ. Po stopách zlodějíčků se vydává detektiv Hanna, oba jsou si hodně podobní a bude to jejich souboj až do konce, ale kdo vyjde ze souboje jako vítěz?

Tenhle film jsem musel vidět, zkrátka kdo by si nechal ujít vidět Roberta De Nira s Al Pacinem opět pohromadě. A k tomu jako třešničku na dortu tu máme i další známé herce jako Val Kilmer, Dennis Haysbert, Natalie Portman a říká vám něco William Fichtner :)? (mimochodem pěkně mladej tady ještě :D). A je vidět, jak dokáží skvělí herci udělat z průměru špičku. Bez nich by nebyl film tak dobrý. Krimi ze staré školy s prvkami dalších žánrů a s ne moc přitahujícím příběhem. Sice některé dobré akční scény by se tu našly a konec byl vážně skvělý, i když jsem si přál, aby De Niro… Ale hluchá místa se tu našly a někdy jsem se chvílema opravdu nudil. Ale zkrátka Pacino a De Niro udělají fakt hodně, film má i neobvykle velkou délku, u tohoto typu filmů se to často nevidí, ale naštěstí to není na škodu. Pro mě je to osmička.

CSFDIMDb

HODNOCENÍ: 8/10

Kruh

Na světě je videokazeta, která obsahuje mix obrázků s tak depresivní atmosférou, že ji budete toužit hned vypnout, ale to už bude pozdě, ozve se telefon s prohlášením, že za sedm dní zemřete. Legrace? Ani ne…

Jako malý jsem měl rád na hororech spíše pořádnou brutalitu typu Texaský masakr… Ale teď už spíš hlavně hledám na hororech něco jiného a to, co mě dokáže hodně vyděsit. Nezapomenu, jak jsem se vyděsil u takové blbosti jako v Dead End, při scéně s mrtvým dítětem. Nebo filmy typu Blair Witch. Na Kruh jsem byl docela zvědavý, ano je pravda, že byl scénář poněkud divný s kazetou, co se na ní někdo podívá a umře xD, ale jak film pokračoval dál, bylo to čím dál tím víc atraktivnější, uvěřitelnější. Film měl skvělou atmosféru a také se mi hodně líbila Naomi Watts. Dobrá hudba, střih, dobře natočené a opravdu vyděsilo, rád bych ještě skouknul originál, protože tohle je remake. Hodně dobrá osmička, devítka by taky mohla být, ale pořád se mi jí nechce dát, kdyžtak si ji dejte sami :D. A jinak to není ani moc horor.

CSFDIMDb

HODNOCENÍ: 8/10

Kruh 2

Příběh pokračuje, Samara neřekla své poslední slovo a Rachel s Aidanem ještě neunikli.

Katastrofa, kterou jsem upřímně nečekal. První díl Kruhu se mi velice líbil, byl tajemný, příběh zajímavý, tajemná holčička (předloha pro hru F.E.A.R. :), dobře podaní herci, ale co mělo ksakru znamenat tohle? Nedodělaný odvar, kterému chybí atmosféra, nevyděsí, kolem Samary už se to vůbec ani netočí. Stupidní scénář. Tohle vůbec nemuselo vzniknout, akorát to pokazilo jméno povedené jedničce. Byl jsem opravdu hodně zklamán, myslel jsem si, že mi to přeci jenom něco řekne, omyl. Ke konci jsem si přál už konec filmu. Ani už si moc nechci vzpomínat na děj a všechno, 3/10 a to jsem ještě hodně velkorysý.

CSFD

IMDb

HODNOCENÍ: 3/10

Good bye, Lenin

Rok 1989, socialisticky smýšlející paní Kernerová upadne do kómatu, když uvidí svého syna v protistátní demonstraci. V kómatu je celých osm let, jenže když se probudí, je po pádu berlínské zdi, Německo sjednoceno a aby syn nepřivedl svou matku opět do kómatu, musí dělat jako by se nic nestalo a stále dělat, že se nic nezměnilo, ale to není jednoduchá věc.

Sice jsem neviděl začátek filmu, ale to mě nijak moc neovlivní. Čekal jsem hodně slušnou komedii, ale nakonec jsem se vůbec nezasmál, pak jsem si uvědomil, že to ani moc komedie není. Každopádně byl to dobrý nápad na zfilmování a film se mi i líbil, ale opět mohlo zase být lépe, kdyby se ještě víc máklo. Film má příjemný “feeling”. Není to můj šálek kávy,ale dokážu si představit jaký to byl zážitek pro Němce. Film se mi těžce popisuje, a tak už to radši uťafnu s hodnocením 7 a jdeme dál.

CSFDIMDb

HODNOCENÍ: 7/10

Já, robot

Píše se rok 2035, roboti jsou součástí každé domácnosti. Mají svou důvěru, ale je jich přehnaně moc a co když se něco pose*e a roboti se vzbouří? Naštěstí je tu lehce paranoidní detektiv Spooner, který robotům nevěří a dělá dobře.

Na tenhle film jsem se původně nechtěl dívat. Měl jsem ho puštěný na bedně a při tom dělal něco na PC. Ale jaksi jsem zpozoroval, jak stále odvracím pohled na obrazovku televize, nakonec jsem se otočil a koukal na film pořádně. Willa moc nemusím, i když v Mužích v černém nebyl špatný, ale tak je to takový moc velký macho :D. I když role se zhostil dobře a po traileru jsem zvědav i na jeho výkon v Hancock. Bylo to pěkně technicky zvládnuté, efekty povedené, pěkný “future feeling”. Sympatický robot s lidskou duší. Není tu bezvadný scénář, ale je to zabalené všechno v pěkném hávu, takže si toho nikdo ani nevšimne. Zajímavé akční scény a dobrý závěr, za mě 8.

CSFDIMDb

HODNOCENÍ: 8/10

Mezi námi děvčaty

Osamělá vdova má problémy s dcerou, která je v pubertálním věku a obě dvě si rády vjíždí do vlasů. Tess netoleruje dceři hudbu, partnera, styl života a dcera Anna zase máminé choutky do opětovného vlezení do chomoutu. Po menším magickém incidentu v jedné čínské restauraci se jim podaří vyměnit si těla. Pomůže to si mezi jimi vyjasnit svůj vztah?

Lindsay Lohan moc nemusím a nikdy jsem o ní nic moc nevěděl, až na ty všelijaké aféry ne nepodobné Paris Hilton z Blesku. I když díky tomuto filmu si získala nějaké mé sympatie. Dnes už se mi Lohan tak moc nelíbí, ale tady vypadá ještě k světu a zároveň jsem se i divil, že umí i docela pěkně zpívat :D. Nevěděl jsem co od takového filmu čekat a byl jsem mile překvapen. Hodně jsem se pobavil a film opravdu upoutal mou pozornost. Skvělý (i když nesmyslný) příběh o výměně těl mezi dcerou a matkou. Herecké výkony jak Jamie Lee Curtisové, tak i Lohanové byly skvělé a člověk jim to fakt věřil. Komedie, jak má být, přemýšlím i nad devítkou, ale musím být krutý :D, osm a s hvězdičkou.

CSFDIMDb

HODNOCENÍ: 8*/10

Agent v sukni 2

Velká máma se vrací do akce, agent FBI Turner příjde o parťáka a když se chce dostat do kontaktu s počítačovým hackerem, který by to měl mít na svědomí, musí opět změnit image. Tentokrát to ale bude mít Velká máma mnohem těžší :).

Jedničku už si moc nepamatuju, ale vím, že se mi film líbil. Byl jsem docela vyděšen z hodnocení, které má film na ČSFD, ale tak ono já často nesouhlasím s tím, co si myslí na ČSFD. I tak mi ale bylo jasné, že lepší než jednička to být nemůže. Byl jsem poněkud vyděšen příběhem a scénář opravdu není to hlavní o co tu jde a závěr byl tak narychlo udělaný, že jsem ho ani moc nepobral. Ale šlo hlavně o komediální prvky a že se mi několikrát povedlo vyprsknout :), rozhodně bych nešel s hodnocením tak nízko. Film se mi líbil a dost jsem se nasmál, Martin Lawrence si roli vysloveně užíval a některé scény jsou nezapomenutelné. Skákající dítě, čokl, běh na pláži. Nvm, co proti tomu lidi mají, sedm a něco navíc.

CSFDIMDb

HODNOCENÍ: 7/10

15 minut

Emil a jeho kámoš Oleg odjíždí do New Yorku pro peníze z loupeže, jenže peníze už jsou v hajzlu, tak už zbývá jen natočit film a dobýt New York se svým velmi individuálním pojetím krutého filmu.

Nvm proč, ale tenhle film se mi hrozně líbil a rád si ho zopakuju, když ho dávají v televizi. Roden si roli vysloveně užil a chtěl bych vědět, jak se cítil, když mohl dát někomu jako je kalibr Robert De Niro přes držku :D. Vysloveně mi sedl i scénář, hudba, akce, Roden si to fakt užíval, moc mi nevyhovoval závěr, chudák… Pak se divte, že nemáme volný přístup do USA, kór když třeba jedete do USA a je s vámi kamarád Rus :D, to jediné vadí. Jinak, já dám asi devítku, zkrátka mám tento film rád. I když bez Rodena by to bylo mnohem horší. Na nic si to nehraje, tak proč tu devítku nedát a vážně se těším až ho zase budou v telce dávat :). Jinak mě štve, že Rodena tak vystrčili i z coveru, vždyť on byl hlavní role, ne De Niro.

CSFDIMDb

HODNOCENÍ: 9/10

Žralok v hlavě

Bydlí v přízemním bytě, nemá práci, nikoho nemá, ale i tak se snaží nějak žít a nebýt ostatním pro smích.

Netajím, že jsou Kaiser a Lábus jedni z mých nejoblíbenějších českých herců a co se týče rozhlasového seriálu Tlučhořovi, tak bez komentáře. Žralok v hlavě je velice zajímavý film, který svým pojetím je velmi netradiční, zajímavý, ale bohužel něco mu chybí. Moc mi nevyhovoval nic neříkající závěr a ani jsem nebyl spokojen za poměrně krátkou stopáž. Film hodně dělá O. Kaiser, který je vážně skvělý, mimochodem jednalo se o jeho bývalý vlastní byt! Film o lidech, kteří jsou mezi námi a my je radši přehlížíme, ale stačí se na ně podívat blíž a zjistíte něco, co byste možná nečekali. Film vás dojme i pobaví a na konci filmu si teprve uvědomíte, že to byl vlastně poměrně smutný film a že každý máme svého žraloka v hlavě. Líbí se mi to, že to je jiný film než všechny, co dosud znáte. Ten film si zkrátka zaslouží osmičku. Víc takových filmů! Jinak ty titulky byly opravdu strašné a já nepřečetl ani písmenko.

CSFDIMDb

HODNOCENÍ: 8/10

Hvězdná pěchota

Končí střední škola a Rico se rozhoduje, co bude dělat dál. Jeho kamarádi se přihlásili do armády a on je pro ně srábek, i přes zákaz rodičů vstupuje do Federace, jeho přítelkyně k pilotům a on musí k pěchotě…

Dalším recenzovaným filmem je Hvězdná pěchota, pamatuju si, že když jsem ještě chodil na základku, hrozně se mi film líbil a rozebírali jsme ho ve škole, ale to jsem ještě tak nějak nepochopil tu pravou pointu filmu. Přesuneme se do nedaleké budoucnosti, kdy naší planetu ohrožují ohavní brouci. Film je parádní parodií na několik filmů, musíte se na něho dívat z několika hledisek a pak se vám zalíbí. Příběh a hlavní hrdinové jsou tak vyumělkování, až je to hrozné. Stačí se podívat na Rica, může někdo vůbec, tak ideální existovat xD? Nechybí ani pěkné krvavé scény, film je ze začátku taková menší a stupidní stupidita, aby se to následně změnilo v krvavá jatka a další věci. Nechyběla ani erotická scéna a musím říct, že kam se hrabe Denise na Dinu, sice má Dina takový menší prsa, ale je to kus :). Tento film je kultovní, památné hlášky a zkrátka nepochopený, osm.

CSFD
IMDb

HODNOCENÍ: 8/10

Garfield 1

Líný kocour Garfield se brzy dočká změny ve svém každodenním režimu. Jeho paníček Jon se zamiloval a ještě do domu přivede psíka Odieho, to se kocourovi vůbec nezamlouvá. A to se ještě Odie vinou Garfielda ztratí.

Garfielda samozřejmě originálního znám, sám mám několik jeho komixů schovaných, byl jsem zvědav na jeho převedení na plátno. Když pominu, že se filmový Garfield svému originálu moc nepodobá, tak se jednalo o docela pěknou komedii pro celou rodinu, hlavně tedy pro děti :). Opět nechápu hodnocení na ČSFD. Konec mě i málem dojmul, Garfield byl opravdu roztomilý a efekty se docela povedly, zkrátka ten kocour tam fakt byl, líbil se mi hodně tančící hafan, ale musím souhlasit s tím, že tu byly slabé momenty a film bych už v životě vidět nemusel, ale i tak jsem se u něho zkrátka docela pobavil, tak proč ho hodnotit nějak na úroveň odpadu, za mě je to 7. Jinak výkony nebyly opravdu obdivuhodné a film udělal Garfielda jen záležitost pro děti, což komix není.

CSFD
IMDb

HODNOCENÍ: 7/10

Garfield 2

Garfield, Odie a všichni ostatní se stěhují do Británie, kde shodou okolností žije královský kocour Princ, který je celý Garfield, sledem nešťastných událostí dojde k jejich záměně a problém je na světě.

Opět něco podobného jako jednička, naštěstí se to zase tak moc nezkazilo, i když je pravda, že s tolika mluvícími zvířaty to nebylo zrovna moc dořešené, někdy jsem se cítil, že už je to fakt trošku až moc mimo mísu. Naštěstí to Garfield nějak tak zachránil, pobavil jsem se také, i když rozhodně méně než u prvního dílu. Každopádně do trojky se už raději nepouštět :), 6/10.

CSFD
IMDb

HODNOCENÍ: 6/10

Viděl jsem toho ještě o něco víc, ale už jsem trošku znavený tím vypisováním a zároveň si dané filmy ani moc nepamatuju a ani nestojí tak moc za řeč, někdy příště, až je uvidím třeba znovu :). Doufám, že jste s takovýmhle zhodnocením spokojení a zase někdy podobně nashledanou :).

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x