Simpsonovi jsou fenomén, o tom žádná. Tenhle seriál zná opravdu každý a to včetně prarodičů. A pořád po letech pokračuje! Gratuluju k dalšímu výročí a ke 20.sérii, wow! Simpsonovi jsem žral už od mala a mám je rád a budu je mít pořád, i když první díly zůstanou asi nepřekonány. Líbí se mi, že se mnou rostou i Simpsonovi a přeci jenom tohle není animák jen pro děti, ba naopak. Naleznete tam spoustu narážek, které asi řeknou jen něco dospělým, ale pobaví i nezasvěcené. O Simpsonových se zkrátka nemusí něco říkat. A pojďte tedy se se mnou vrátit do začátků tohoto seriálu v podobě další novinky a to minirecenze, kterou právě pokřtíme reckami na Simpsonovi.

Objevil jsem nedávno perfektní stránku, i když asi ne moc legální, takže jen na vlastní nebezpečí ;), kde najdete všechny díly Rodiny Simpsonů ke skouknutí, nemusíte nic stahovat a máte je v našem skvělém dabingu, který si dovolím říct, je lepší než originál! Je to super, sice první díly nemají moc valnou kvalitu, ale koukat se na to dá a snad je to teď aktuálně lepší. Jinak některé díly chybí, ale ty není problém si dohledat jinak + Simpsonovi dávají i na naší televizi. Díky tomu jsem skouknul bez obtíží rovnou pět dílů a dostal jsem tenhle nápad.

Skvělý humor, scénář, charaktery, město, nejlepší seriál… každopádně nebudu házet pořád desítky :). Chtěl bych se ještě rozepsat, ale přečtěte si vše na Wikipedii a pojďme raději už na samotné recenze

THE SIMPSONS MINIRECENZE, 1. SEZÓNA, DÍLY 1-5

ODKAZY
http://www.simpsonovi-online.cz/
http://www.thesimpsons.com/index.html
http://www.simpsonovi.net/
http://simpsonovi.comics.cz/
http://thesimpsons.cz/

WIKIPEDIA
ČSFD
IMDb

Díl 1. – Vánoce u Simpsonových (Simpsons Roasting on an Open Fire)

Tímhle dílem to opravdu všechno začalo, seznamte se s hlavními hrdiny – Homerem, Marge, Lízou, Maggie a Bartem. Tento díl se vysílal premiérově o Vánoce a tak i sám o sobě musel být vánoční. Koná se školní besídka a samozřejmě se to neobejde bez nějakého pozdvižení. Pan Burns nevyplatí svým zaměstnancům prémie, takže budou Vánoce opravdu chudé, k tomu všemu si Bart nechá udělat tetování a za nákladné výdaje si jej zase bude muset nuceně nechat odstranit. K tomu se do toho vkládá soutěžení s Nedem a Homer si musí najít jinou práci. Když už to vypadá na totální katastrofu, tak se vyplatí jen si počkat na Spasitele.

Tento díl je zkrátka počátek toho všeho, tomu musím dát devítku. Kdyby tak někdo už v tuhle dobu věděl, co ze Simpsonů bude a kolik posbírají cen. Památné hlášky a zkrátka tohle byl první díl :). Mimochodem vznikl v roce 1989!

Hodnocení: 9/10

Díl 2. – Kouzelník z Evergreen Terace (The Wizard of Evergreen Terrace) (patří do 10. sezóny!)

Homer je pěkně šokován zprávou z rádia, která vypovídá o průměrném věku mužů, uvědomí si, že svůj život pěkně marní a podlehne depresi. Líza ho přivede na Thomasa Edisona, Homer si z něho udělá hrdinu a bude se snažit být jako on a začne i vynalézat, jenže se mu to moc nedaří.

Tady došlo k menšímu omylu, neboť na stránce SO, najdete tento díl, že patří do první sezóny, nevadí. Koukat teď kvůli tomu na pravý díl první sezóny se mi nechce, stejně je to jedno, jen abyste si nemysleli, že to je druhý díl. Zábava nechyběla, nejlepší byly samozřejmě Homerovy vynálezy, ale není to pro mě top díl, 7.

Hodnocení: 7/10

Díl 3. – Homerova odysea (Homer’s Odyssey)

Bart a jeho třída vyráží na exkurzi do jaderné elektárny no a Homer, jak to tak bývá, zaviní havárii. Je vyhozen a dokonce se později pokusí i o sebevraždu, naštěstí má svou milovanou rodinu, která ho od činu odradí a při tom málem oni skončí mrtví kvůli tomu, že chybí výstražné označení, Homer se rozhodne to změnit a stane se z  něj nakonec ekologický aktivista.

Tak tady už je to s označením dílu v pořádku :),  Zábavný díl a hlavně Homer s Bartem excelovali, osmička.

Hodnocení: 8/10

Díl 4. – Taková nenormální rodinka (There’s No Disgrace Like Home)

Pan Burns pořádá firemní piknik ve svém panství. Homer se snaží Burnsovi zavděčit a něco z toho mít, jenže se mu to moc nedaří. Bart nahání labutě, Marge se někde opíjí a Homer zjišťuje pomalu, jak hroznou rodinu má, dojde to až tak daleko, že se všichni zúčastní za všechny své úspory rodinné terapie.

Itchy & Scratchy poprvé, poprvé slyšíme nestárnoucí hlášku “Vypusťte psy.” Poprvé se nám Marge pěkně ožrala a také uvidíme, jak si dokáže dát rodinka sama sobě pěkně na frak, i tak ale epizodu hodnotím “pouze” sedmičkou.

Hodnocení: 7/10

Díl 5. – Bart generálem aneb kdopak by se Nelsona bál (Bart the General)

Líza si chce šplhnout u svý učitelky se svým sladkým překvapením. Jenže kvůli němu se zaplate Bart s Nelsonem, školním bouchačem, který několikrát propadl a mlátí mladší spolužáky. Bart neví, jak Nelsona porazit, nepomůže mu ani rada od Homera, tak zkusí Bart štěstí u dědy Simpsona a vyhlásí Nelsonovi válku.

Díl patřící hlavně Bártovi, potěšil i děda Simpson, všimněte si řady odkazů na známé válečné filmy a k tomu ještě nezapomenutelný Herman. Váhám mezi osmičkou a sedmičkou, ale dáme sedmičku.

Hodnocení: 7/10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x