ODKAZY
http://www.simpsonovi-online.cz/
http://www.thesimpsons.com/index.html
http://www.simpsonovi.net/
http://simpsonovi.comics.cz/
http://thesimpsons.cz/

WIKIPEDIA
ČSFD
IMDb

1. sezóna

Díl 11. – Kyselé hrozny sladké Francie (The Crepes of Wrath)

Jo, ten Bart a ten jeho bordel. Homer z toho skončí zmrzačený, upadne na schodech, když se nerad projede na skateboardu. A aby toho nebylo málo, tak ve škole ještě umožní Myšáčkové matce menší výlet do nebes. Ředitel Skinner je rozhodnutý – Bartova deportace do Francie. A pro Simpsonovi nový “syn” z Albánie.

Další z nostalgických epizod. Hned nahodím hodnocení 9, Adil mě pěkně štval. Nejlepší bylo Bartovo počínání ve Francii a vůbec to mělo na tom zámeckém chlívě pěknou atmosféru. Moc se asi nepobavíte, ale je to příjemný díl.

Hodnocení: 9/10

Díl 12. – Je Šáša vinen? (Krusty Gets Busted)

Začíná oblíbená Krustyho šou a Bob Šouflik si užívá další tyranii od Krustyho. Doma u Simpsonů se bude konat dýchánek s Margeinými sestrami, Homer musí zařídit občerstvení v Kwik-E-Martu. Když ale v tom se objeví Krusty v podivném ohozu a postará se o přepadení.

Tak tuhle epizodku taky musí znát každý. Trošku si to hraje na kriminálku a zde započal lítý boj mezi Bobem a Bartem. Pamatuju se, jak jsem se jako malý hrozně bál ďábelského Bobova smíchu, teď už ne :). Taková příjemná věc na nedělní odpoledne, za 8.

Hodnocení: 8/10

Díl 13. – Hezkej večer (Some Enchanted Evening)

Typická snídaně u rodiny Simpsonových a Marge už toho má opravdu dost. Zláká ji zavolat do rádia a dozvědět se, jak potrestat Homera. Jenže Homer to shodou okolností uslyší a hodně se bojí toho, co příjde doma. Naštěstí to dobře dopadne a naše rodina si rozhodne bez dětí zajít na večeři, kdo se ale postará o hlídání?

Tohle byla pro mě v mládí taky pěkně infarktová epizoda. Nejdřív Marge a její zabijácké chouty a potom paní Hajajová, “vyčistíme si zoubky a půjdeme hajat.” Ideální epizoda pro rodiče, kteří chtějí postrašit své děti. Nechtěl bych pak být doma :D, já dám desítku. Taky jsem tuhle epizodu neměl nahranou celou, tak jsem si jí užil teď 2násobně. Jo a máme za sebou první sezónu, dneska těch recenzí epizod bude trochu více.

Hodnocení: 10/10

2. sezóna

Díl 1. – Bart propadá (Bart Gets an F)

Bart trpí ve škole a má převyprávět Ostrov pokladů. Ale známe Barta, další kule. S Bartem to jde z kopce, hrozí propadnutí. Doma se stejně učit nemůže, protože mu to Homer ani nedovolí :). Ale najde způsob, jak se to pokusit naučit. A když ani to nepomáhá, je čas se pomodlit.

Poprvé se nám objevil Paroubek a já pořád mám v mysli věci jako “blablablabla…” a nejvíce se mi líbilo, jak se Bart ve sklepě učil, neptejte se proč. Je to povedená epizoda a má určitě i výchovný charakter :). Tohle je zkrátka dobrá epizoda za devět, už mě nenapadá toho víc.

Hodnocení: 9/10

Díl 2. – Homerova dobrá víla (Simpson and Delilah)

Patty, Selma a rodinka Simpsonových řeší otázky pro žáky základních škol. Homer uzří reklamu na Dimoxinil, který umožňuje růst vlasů a je spolehlivý, jenže stojí moc peněz, ale dojde na menší podvod a Homer vystoupá na vrchol.

Klasika jako prase, jedinečný Karl a Dimoxinil, fakt mě štvalo, že to s těma vlasama nezůstalo. Ale tak to by nvm, jak by to pokračovalo dál. Byla to paráda, Burnsík rulez a taky je mi líto toho drbátka ze slonoviny. Desítka.

Hodnocení: 10/10

Díl 3. – Zvlášť strašidelní Simpsonovi (Treehouse of Horror)

Je Halloween, a tak se Simpsonovi baví vyprávěním strašidelných příběhů, protentokrát jsou to věci jako prokletý dům. O tom, jak si Simpsonovi pobudou s mimozemšťany v jejich talíři a klasika od E. A. Poea – Havran, Bart byl úžasný :D.

Tak tu máme první Halloweenskou epizodu. I když zase tak strašidelná není, víc jsem se jako malý rozhodně děsil Hajajové. Jinak tato epizoda není vůbec uvedena na Simpsonovi-online, ale našel jsem jí ZDE, tak ji skoukněte a navíc je ještě v lepší kvalitě než na Simpsonovi-online. Nejlepší z toho všeho asi bylo vyprávění s Kangem and Kodosem. Taky jsem tento díl sledoval po přežití doktora :). Já nvm, vidím to tak na tu horší sedmičku.

Hodnocení: 7/10

Díl 4. – Kdo s koho (Two Cars in Every Garage Three Eyes on Every Fish)

Bart a Líza rybaří a chytí podivnou rybu se třema očima! Elektrárna má problém, respektive pan Burns má problém. Přichází na řadu kontrola, ale moc to Burnsovi nepomůže. Jediné, co by mohlo všechno snadně vyřešit je Burnsova kandidatura na guvernéra.

Kukajda, Burns – nevím, ale mám ho rád 😀 a docela i zábavný a pohodový díl. S hodnocením si nevím rady, asi 8.

Hodnocení: 8/10

Díl 5. – Homer maskotem (Dancin’ Homer)

Homer vysedává u Vočka a vypráví o svém velkém zážitku, kdy se stal velice známým maskotem, o jeho cestě do hlavního města a o životním zklamáním.

Trošku smutný díl s flashbackovým vyprávěním o cestě Homera do hlavního města. Nejvíce se mi líbil pokec s Burnsíkem na stadionu, vyvolá to ve vás chuť dát si pivo :). A hod míčku Burnsem taky geniální. Taky si tento díl moc dobře pamatuju a viděl jsem ho nesčetněkrát. Devítka. A pro dnešek je toho dost :).

Hodnocení: 9/10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x