Je krásné letní období a dívka se jménem Summer právě stopuje auto, bohužel narazí na úchyláka. Zjistíme, že si Summer umí víc než jen poradit s úchylákama, ale bez peněz to nepůjde tak lehko. Při krádeži v obchodě ji přistihne hlídkující policista. Summer z průšvihu zachrání charismatický mladík a ta nakonec, jak už to tak bývá, s ním skončí na večeři a poté “doma”. Když se ráno Summer probudí, chce se co nejrychleji vypařit. Tom ji vyruší těsně před odchodem a sdělí jí, že nemusí tak spěchat a pryč ji nepustí. Summer je v průšvihu a ocitá se v Tomové zahradě a to není jediná věc, která na této povedené rodince není v pořádku. Všechno ale není tak, jak se zdá a Summer je blíž svému cíli než by se mohlo zdát.

Do tohoto filmu jsem se nechtěl v sobotu vůbec pouštět, protože jsem očekával celkem nudnou blbost. A jak už to tak bývá, byl jsem překvapen. Film sice není nijak originální a nebýt půvabné Ashley Greene a zajímavého coveru, nepodíval bych se na něj. Vážně je nejlepší nic neočekávat, Summer’s Blood je víc thriller než horror, který jede podle zaběhnuté schémy, kdy se dostane holka do rodiny vrahů. Co tedy tento film vyzdvihuje z průměru? Třeba to, že se flm nesnaží za každou cenu diváka něčím ohromit a při tom si udržuje napětí a brutální scény se ve filmu neobjevují nuceně, ale celkem přirozeně. Za každou cenu se nemusí všichni zabít. Pokud by někdo čekal nějaké hlubší objasnění Tomové zahrádky, má smůlu. Já jen, aby vás nenapadlo, že zde uvidíte stovky mrtvol. Zahrádka se nachází ve sklepě, který slouží i na věznění obětí, kteří se do toho postupně zamíchají spíše náhodou.

To, co se nejvíc povedlo je samotná rodina Hoxeyových, mezi matkou a synem jsou znatelné incestní sklony a když přijede domů otec, rozjede se vše naplno. Škoda, že se otcové story nevěnuje film trošku víc, protože to byl opravdu charakter (ve svém řemesle), dobře ho zahrál Stephen McHattie a připomněl mi nejvíce mého oblíbeného zabijáka-nezabijáka šerifa z Texaskýho masakru a s jeho příchodem všechno rychle skončí, aspoň se nezačneme nudit. Herci hráli poměrně dobře a vůbec film není špatný, pokud máte rádi takovéhle příběhy, bude se vám to možná líbit, rozhodně neočekávejte, že se budete bát, napnutí ale snad aspoň chvíli budete. Sedm. Záhadou zůstává proč má tenhle film tři názvy – Summer, Summer’s Blood a Summer’s Moon.

HODNOCENÍ: 7/10

Summer’s Blood|Summer’s Moon|Summer

ODKAZY
ČSFD
IMDB

Žánr: Horror, Thriller
Premiéra: 2009
Délka filmu: 91 minut
Natočeno: Kanada
Hrají: Ashley Greene, Peter Mooney, Barbara Niven, Stephen McHattie, Cinthia Burke…
Režie: Lee Demarbre

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x