S těmi seriály je to složité. A to nejen, co se týče toho, že jsem je vesměs přestal sledovat, rovněž mě napadaly na mysli věci, jak je mám recenzovat a zároveň i sledovat v hojném množství. Seriály jsou takovou zvláštní věci i normálně, pokud sledujete nějaký seriál pravidelně a jste s ním aktuální jako je to např. u mě se seriálem Breaking Bad, recenzoval bych asi seriál díl od dílu. Pak tu máme seriály, které sice stále běží, ale vy je nestíháte s dobou sledovat. Další seriály jsou ty, které už skončily. Tyhle poslední dvě zmiňované věci můžete taky sledovat, jak chcete, pokud máte nutkání je třeba i dohnat – nejste limitování programem v televizích. Můžete si z toho udělat film, jehož délka se někdy může roztáhnout i přes 2 dny, nebo si dávat jeden seriál za týden. Zkrátka, jak chcete. Rozumíte mi? Ne, dobře, tak jinak. Pořád prostě váhám, jak ty seriály recenzovat, páč je chci recenzovat. Je pravda, že recenzování každých epizod zvlášť slušně rozšíří nabídku blogu, ale na druhou stranu zase je to náročná práce a většinou si z toho neodnesete víc než z takovýchto souhrnů. Experimentuji s touto rubrikou už dlouho. U Simpsonových jsem zavedl třeba takové minirecenze a pořád přemýšlím. Možná mi můžete i poradit vy, jak by se vám to zamlouvalo. Stejně to nakonec bude na mně, co?

Bude to taky záležit podle délky a podle seriálů. Např. Sopranos budu recenzovat po epizodách. Simpsonovi nadále v minirecenzích, 24ku a South Park zřejmě hodím prozatím jako sezónní recenze (tedy v tom smyslu souhrnu sezóny seriálu). Už radši dost a zkrátka ignorujte to a pojďme se už hnout k tomu, k čemu jsem chtěl.

Vrátil jsem se tedy s chutí k seriálům, nadále sleduji Breaking Bad, na který vám zatím recenze zřejmě nepřinesu. Kromě toho jsem se teda rozhodl konečně pokračovat v seriálovém šílenství. Váhal jsem, kdo to vyhraje, nakonec to dopadlo tak, že jsem se rozhodl vrátit k milovanému Jacku Bauerovi a k South Parku. Takže v současné době sleduji 24ku a to v dost rychlém sledu a občas si odskočím k South Parku. Musím ostudně přiznat, že v češtině. Já vím, co jsem vám tady psal. Jde o to, že na South Park v češtině jsem celkem zvyklý a překlad se mi zdá jako jeden z těch povedenějších, beztak je nadabován do nějaké 6. sezóny, takže odtud v originále s eng titulky. Nyní promílaná 24ka rovněž nemá dle mého úsudku špatný dabing, Ivan Trojan jako Jack Bauer je prostě fenomenální. Takže tady taky pojedu v češtině až do 6. sezóny.

24: The clock has already started ticking for the thrilling and unpredictable fifth season of 24. “Day 5” will start with a four-hour, two-night season premiere on Sunday, Jan. 15 and Monday, Jan. 16 (8:00-10:00 PM ET/PT) on FOX. Kiefer Sutherland as Jack Bauer. ™
©2005 Fox Broadcasting Co. Cr: Anthony Mandler/FOX.

Proč jako první Jack Bauer a navíc první sezóna, že pokud vás paměť neklame, tak jsme skončili u čtvrté? Hezky popořadě, dozvěděl jsem fatální zprávu o tom, že 24ka končí osmou sezónou (která běží zrovna v téhle době), což je mi opravdu líto, ale vím, že už to je slušný počet epizod a udržet kvalitu není tak snadné a navíc, kdo má ty scénáře furt vymýšlet, co? Bude mi to líto, ale asi je to pro 24ku to nejlepší. Doufám, že se dočkáme opravdu nadupaného endingu včetně probíraného celevečerního filmu. 24ka by si to jistě zasloužila, když je to vlastně po Prison Breaku pro mě asi nejoblíbenější seriál. Však si nepamatujete, jak jsem 24ku odmítal hodnotit? Situace je teď po zhlédnutí první a půl druhé sezóny trošku jiná. Po druhé už to sice není takový odvaz, ale pořád je to výborné a k hodnocenímu jsem se vrátil. A uvidím, jak s tím naložím v páté sezóně. Každopádně to není podstatné, 24ka je výborná :). Od první sezóny jsem se rozhodl začít, protože jsem na rozjetý vlak úplně zapomněl a zvážil jsem, že bude lepší začít od úplného začátku, o čemž jsem stejně dříve, nebo později vážně uvažoval. Čtvrtou sezónu s největší pravděpodobností přeskočím, protože tu si pamatuji snad dostečně. Akorát tu pátou asi začnu zase od začátku, ačkoliv mám pro první epizody už recenze sepsané.

První sezónu už mám tedy kompletně za sebou a dal jsem jí v průměru za tři dny a to jsem sledoval za ten den skoro 24ku pořád. Nakonec jsem si uvědomil, že si děj a všechno pamatuju více než dobře a že jsem zapomněl jen detaily. I tak, ale opakování nelituji, tady jde o to, že ne, že bych si to pamatoval úplně na výbornou, ale všechno mi naskakovalo v průběhu sledování a věděl jsem, nebo jsem aspoň tušil, co bude následovat. I tak jsem byl více než jednou překvapen. Škoda, že už ty emoce a šoky z Yeleny, Masona… nejsou takové jako v době sledování, ale to bych zase nehodnotil xD. Po druhé už to vážně nemá kolosální šťávu, ale to se může třeba stávat znovu jako to bylo u 4. sezóny, kdy je pro mě osobně všechno nové – věřím, že mě to zase pak dostane do výšin. Opakování ale asi ne. Kdyžtak pokud hodláte 24ku sledovat a neznáte její první sezóny, tak radši moc do hloubky dále nečtěte, protože se spoilerům zkrátka nevyhnu.

24 STORY

Chci, ne rychle, páč mi toho pak bude líto, ale ani ne pomalu, dát všechny sezóny, protože se na mě ze všech stran hrnou spoilery. Navíc chci vědět, jak Jackova cesta skončí. Chci být informován všemi aktuálními věcmi, což nemůžu, páč bych dostal spoilery. Když si to tak uvědomuju, že je konec, fakt je mi zle. Vždyť prostě já fakt tenhle seriál mám rád. Hlavně ať to neskončí špatně, něco ve stylu Prison Break, ale ne tak uspěchaně a nesmyslně (ne, že by se mi závěr PB nelíbil). A jsem zvědavý na ten film o čem bude, hlavně ať vznikne a jak si poradí s endingem osmé sezóny. Je konec :(. Vznikne ještě něco podobného? Najdu adekvátní seriál? Takové otázky si pokládám. Každopádně bude tady časem zabauerováno! Tady je plán:

– 24 den 1-3 – shrnutí
– 24 den 4 – dokončení samostatných recenzí
– 24 den 5 – samostatné recenze
– 24 den 6-7 – pravděpodobně ve formě shrnutí (rozsáhlejší shrnutí, ne jako tohle)
– 24 den 8 – samostatné recenze (to si zaslouží)
– 24 den 8 finále – tématická recenze s rozloučením se se seriálem a zamyšlením
– 24 film 2011 – recenze
– bonus?

Pojďme tedy zkusit novou koncepci recenzí seriálů, kterou jste tu ještě neviděli. Určitě to oceníte a my hladce probereme celý jeden nejdelší den v životě v roli federálního agenta Jacka Bauera.

24 hodin – den 1. (sezóna 1) recenze

1×1 – 00:00-01:00

Richard Walsh z PTO získává šokující zprávu, že se chystá atentát na černošského kandidáta na prezidenta Davida Palmera. Odstřelovač má dorazit, co nevidět a všichni netuší, co se v tento veliký den ještě odehraje. My už se ale poznáváme s hlavním hrdinou seriálu Jackem Bauerem, kterého se na první pohled teroristická akce bude týkat více než osobně. Dcera Jacka Kim se rozhodne vyrazit na párty a letadlo s vrahem je na cestě.

Paráda se takhle vrátit na začátek, mladší Kiefer, v posledních sezónách chybějící ikona 24ky Elisha Cuthbert, Nina, Tony… Ještě tu nemáme ani Michelle. Tohle zkrátka můžete milovat, nebo nenávidět. Jinak kvalita je pořád dobrá a ani v dnešní době si nemyslím, že by to nějak moc zestárlo. Dobré je, že stejně si moc nepamatuju, kdo je hajzl a kdo ne. Je to jenom ale pořád rozjezd. Rozjezd, který se dokázal protáhnout až na osm sezón. Takže na začátek nepodstatná sedmička.

Hodnocení epizody: 7/10

1×2 – 01:00-02:00

Letadlo havarovalo, Kim je v průseru a to nemluvím o Walshovi. Mandy má v rukou důležitou kartu, ale rozhodně ji nepředá jen tak. Poznejte se i s Gainesem, který nám bude hrát v první polovině této sezóny opravdu významnou roli. Senátor Palmer rovněž nemá klidné cítění.

Mandy, Mandy, tuhle sexy kurvičku jsem určitě viděl i v dalších sezónách a zapsal jsem si do poznámek, že si chci ještě prověřit, jestli nebyla i ve 4. sezóně. Taky mi moc nedochází, jak to vlastně bylo s Ninou a Jamey. Nina tady byla jako zrádce, což víme, že… Kdo tedy v tomhle hrál větší roli? Začneme teď hodnotit osmičkama, tak se připravte. Nebojte, i desítky příjdou.

Hodnocení epizody: 8/10

1×3 – 02:00-03:00

Jack si musí poradit se zrádcem v PTO a navíc ho nedokáže přestat trápit zmizení Kim. U teroristů snad nikdo nepočítal s tím, že by to Bridget vyšlo a Gaines nám ukáže jaký dokáže být parchant. Kim a Janet se podaří uniknout, ale za jakou cenu. Palmer je nakonec objeven v garážích a jeho hra s Carlem a lidmi nad kampaní teprve byla rozehrána.

Co dodat k tomuto dílu? Jak si ho ještě pořád vybavuju z obrazovek Novy při premiéře asi nemá cenu, ale hezky se nám to rozjíždí.

Hodnocení epizody: 8/10

1×4 – 03:00-04:00

Na scénu přichází další zásadní charakter a to George Mason, který se ale zrovna do krámu Jackovi nehodí. Únosci Kim nakonec souhlasí s opětovnou návštěvu Janet, ale asi ne v takovém smyslu, v jakém by si to Kim představovala. Do Jackovi akce se navíc přichomítne policistka Jessie a vše nabere patřičný spád událostí.

Ani jsem nevěděl, že to v reálu dal Mason dohromady s Ninou a že se vzali, paráda. Jinak, konečně už zažíváme pořádně mrazivou akci.

Hodnocení epizody: 8/10

1×5 – 04:00-05:00

Janet má ještě šanci na přežití a Alan s Teri už jsou na cestě. Jack musí sledovat zabijáka Jessie a Gaines má konečně v rukách důležitý triumf. David Palmer se dozvídá zásadní informace pro Keithův případ a rozhodne se zjistit pravdu. Jack nemůže jinak než jít přes mrtvoly a dostat z Penticoffa lokaci, kde se nachází dcera. A nakonec – Rick je povýšen.

Nemám, co dodat, jen hodnocení, které se nám vyšvihlo na devět.

Hodnocení epizody: 9/10

1×6 – 05:00-06:00

Jack a Teri jsou konečně spolu, ale na jak dlouho? Stejná otázka by mohla zaznít i mezi Davidem a Sherry. Gaines rozehrává velikou hru s Jackem a co říkáte na Alana Yorka…

Když jsem to poprvé viděl, nemohl jsem se těch cliffhangerů nabažit a proměna Alana Yorka na druhou stranu pro mě byla šokem i teď. Nemůžu zapomenout ani na další zásadní postavu dalších sezón a to Mike Novick. Devět.

Hodnocení epizody: 9/10

1×7 – 06:00-07:00

Jack pokračuje v plnění plánu a ví, že Ira má všechno moc dobře pokryté a nezbyde mu nic jiného než si vzít Ninu k sobě jako rukojmí. Rick začíná pomalu přebíhat na druhou stranu a u senátora se odehraje jedna z několikanásobných hádek s Keithem. Jack musí zabránit Nině, aby více promluvila.

Škoda, že Nina měla tu vestu, co? Teda omlouvám se, tohle já prostě na 24ce taky žeru a zabití Niny bylo fakt kulervoucí. Proto má tahle epizodka za mě deset. Jo, poznali jste z Prison Breaku Patoshika (Haywire – Weir Mitchell)? A to není jediná postava z PB, která v této sezóně 24 mihla. Bellick! Ale to až později.

Hodnocení epizody: 10/10

1×8 – 07:00-08:00

Nina se živá a zdravá (jen lehce pochroumaná) vrací na PTO, zatímco Teri Bauerová se setkává s dcerou na Gainesově hřišti. Palmera čeká projev a my s Jackem už víme, co vlastně Gaines po něm chce. PTO objevuje toho “pravého” krtka.

Další desítková epizoda, která byla rozhodně jedna z hlavních pílířů této sezóny. A nešlo jen o téměř jisté zavraždění Palmera, ale i o už téměř jisté zavraždění Teri a Kim.

Hodnocení epizody: 10/10

1×9 – 08:00-09:00

Jamey je podrobena silnému nátlaku a Jack je zajat tajnou službou. Po dobrém se z toho nedostane, takže mu nezbývá než utéct a najít ženu a dceru. Sice unikne, ale dopadá na něj těžká únava a navíc důvěra v ostatní ho dovede k ještě větším problémům. Eli má chuť…

Fakt hustý, napětí se zkrátka pořád stupňuje. Jamey je mi líto a Lauren mě pěkně zklamala. Ubereme o jeden bod a zůstaneme na vysoké číslici, kterou má v názvu i tento díl.

Hodnocení epizody: 9/10

1×10 – 09:00-10:00

Kdo by čekal něco jiného než, že se z toho Jack nakonec vyhrabe, každopádně počká si než bude mít volný prostor. Gaines brzy nahradí nově příchozí element se jménem Drazen. Zapamatujte si to jméno. Na PTO je navíc dosazena jistá Alberta Green, která rozhodně nebude tolerovat pomáhání Bauerovi. Teri dostatečně chrání telefonování s PTO, jen kdyby nezačla zlobit baterie, ale tak už to chodí. Palmer moc nemyslí na svou bezpečnost, ale spíše ho zajímá jistý psychoterapeut Ferragamo.

Aaaaa další desítka. Odehrálo se toho celkem dost a ten útěk po schodech zkrátka fenomenální a pak Jackův limuziňácký nástup.

Hodnocení epizody: 10/10

1×11 – 10:00-11:00

Gaines je v nesnázích a Bauerovi se nedaří dostat z Coffela něco důležitého a moc tomu nepomůže ani psychologický profil obeznámený Ninou. Drazen dává přesný čas Gainesovi než dojde k plánu B. My se dostáváme k detailnějším informací, co se týče akce v Kosovu a Bělehradě, ale na tohle objasnění máme ještě čas. Poslední šancí zůstává přijíždějící Kevin.

Překvapení! Gaines je celkem sympatický, ne? No, dobrá, Rick už se plně chopí role jako pomocník při útěku. Devítka.

Hodnocení epizody: 9/10

1×12 – 11:00-12:00

Nina s Tonym už dlouho krýt Jacka nedokážou, protože Alberta už je plně angažována. Jack se konečně dostává za rodinou a poznává se s Rickem, který sdělí svůj riskantní plán. Jack se konečně ozve i PTO a můžeme začít. Palmer se dostává do ještě většího tlaku, když zjišťuje, že je Ferragamo mrtvý. Gaines zamezí Rickovi zajet pro Jacka a zjišťují, že je tu Bauer. Rick se vrací pro Jacka a jeho rodinu.

A jsme v půlce tohoto dne a sezóny. Nebýt Drazena, tak už bychom byli hotoví, ale my se dostaneme dál a budete se ještě divit, kam se ještě dostaneme a že další půlka bude trošku jiná. 9.

Hodnocení epizody: 9/10

1×13 – 12:00-13:00

Pokračuje lítý boj a Rick to schytá. Rodina se musí zase rozejít a ještě vůbec není vyhráno. Gaines nemá jinou možnost než Jacka zabít. V PTO se musíme dostat zase na chvíli k případu Jamey a Palmer je vzteky bez sebe a ostatní se mu spíše vysmívají.

Tohle by byl dobrý happy ending, nemyslíte? Bohužel, nebo naštěstí je to spíš nový začátek, máme tu dalšího vraha. Osm.

Hodnocení epizody: 8/10

1×14 – 13:00-14:00

Teri a Kim se musí dostavit na vyšetření, ale Jack musí pokračovat v práci – respektive je zatčen. Jack neriskuje a posílá Ninu do nemocnice. Poznejte se i s profesionálem Alexisem Drazenem, který se postará o zbytky Gainesovy partičky a vyrazí přímo ke zdroji. Palmer míří do Nevady a dozvídá se, jak je to mezi ním a Jackem. V PTO rovněž vědí, že dalších vrahů je víc než 1.

Teri s Kim zase v nebezpečí, další vrazi, Elizabeth, Palmer na PTO. Těhotenský test, může to být ještě víc nabušenější? O jako Osm.

Hodnocení epizody: 8/10

1×15 – 14:00-15:00

Palmer se brzy setkává s Jackem a stávájí se z nich přátelé. Teri s Kim jsou v konspiračním bytě a čeká je výslech a Teri se dozvídá výsledek z těhotenského testu. K Jackovi a Palmerovi se přidává další zasvěcenec do případu Drazen a to Robert Ellis. Jack je Palmerem zpátky jmenován do funkce.

Je to Bellick? Ano je :). Chudák se nám moc neukáže, ještěže v PB na něho brali větší ohled. Teri se dozvídá o kurvení a asi ji to v její situaci moc netěší. Devítka, devět dílů do konce.

Hodnocení epizody: 9/10

1×16 – 15:00-16:00

Rick se nám nakonec úplně neztratil ze scény a ještě svou roli v seriálu bude mít. Elizabeth si po příjemné kratochvíli prožije peklo a konspirační byt už rozhodně není tak bezpečný. George Mason mezitím přebírá žezlo v PTO. Teri a Kim jsou znovu na útěku a Kim zřejmě skončila mrtvá v havarovaném vozidle. Teri to neunese a protrpí dočasnou ztrátu paměti, nebýt ochotné ženy, mohla jít za Kim.

Hehe, aspoň, že Mason se nám vrátil zpátky, věřte mi, že ho budete později už milovat. Teri a Kim – to už je možná přehnané, co? Nechtěl bych zažít takovýhle nekončící kolotoč. Těšíte se taky, co provede Elizabeth? 8.

Hodnocení epizody: 8/10

1×17 – 16:00-17:00

Kim si nakonec ještě smrt neodnesla, ale to už se Teri zatím nedozví a díky jedné restaurace si začne na něco vzpomínat. Palmer je překvapen z Keithové tajné akce a dole se už vše připravuje na příchod Alexe Drazena. U Teri se objevuje další nová postava – Phil Parslow. Ricka čeká návštěva a krycí rande Elizabeth dokonale zku*ví.

Parslow mě hlavně zaujal dabingem Vaculíka, nezapomenutelné. Nemůžeme ani neohodnotit Elizabetin odhodlaný výkon. Do osminy opět půjdeme? Co vy na to povíte…

Hodnocení epizody: 8/10

1×18 – 17:00-18:00

Rickovým přátelům se přítomnost Kim zrovna moc nezamlouvá a to ještě neví, že je na cestě Danův Bratr Frank. Jack se díky Masonovi i nadále nedozví do jaké šlamastiky se dostala Kim s mámou. Palmer už nehodlá dále poslouchat manipulační projevy Sherry a zjistí jaké jeho žena doopravdy je. Jack se poznává se starým “kamarádem”, který se ujme role snipera a vzhledem k minulosti si s Jackem bude snažit vyjasnit dost věcí. Na to není čas, muž s kšiltovkou přichází na scénu.

Dobrý rozhovor mezi Jackem a jeho kamarádem, to mě bavilo. Musíme už popojet, osm.

Hodnocení epizody: 8/10

1×19 – 18:00-19:00

Teri s Parslowem dochází do jejího domu a Teri se pořád snaží si obnovit paměť, což se nakonec i povede, ale nepředbíhejme. Jack se dává dohromady s Masonem a vyráží na místo, které je jejich jediný vztyčný bod, jak dál pokračovat. Palmer se rozhodne říct pravdu veřejnosti. Kim je v pěkné polízanici a to navíc netuší s kým mají tu čest.

Tony zkrátka doráží sice na poslední chvíli, ale zvládá všechno tohle s přehledem. V Saugusu se přeci jenom něco najde… Zůstanu střízlivě u osmičky.

Hodnocení epizody: 8/10

1×20 – 19:00-20:00

V Saugusu se stále nenachází něco, co by pomohlo, ale George to nakonec vzdává a odjíždí pryč, Jack zůstává. Kim se na policejní stanici snaží přesvědčit, že je v nebezpečí, ale je kompromitována. Jack nakonec nachází tajnou vládní věznici, ale Drazenovi už jsou připravení a neodstoupí ani při zjištění, že se něco nepovedlo. Eskortovaný vězeň je… Victor Drazen.

Co mi jenom říká ten ředitel věznice, ještě se musím podívat na ČSFD. Stejně tak nemůžu nepochválit v roli Victora samotnou star Dennise Hoppera, který je pro tuto roli jako stvořený. Jinak moc dobře provedené prostředí věznice. Dávám devítku.

Hodnocení epizody: 9/10

1×21 – 20:00-21:00

Karta se nám obrátila a Jack je řekněme – odepsaný na smrt. Kim má problémy s Melanie. Aspoň někdo má veselou náladu a tím je Palmer a jeho tým, navíc si možná David i zaš… zašpásuje s Patty. Jackovi zrovna PTO 2x pomoci nechce, aspoň, že se Kim vrací k matce.

Tma jako v pytli a my už se pomalu blížíme ke konci, ale dívat se ještě bude rozhodně na co. Nenas*al vás vyloženě ten další únos Kim? Nebýt toho, že je tu ještě dalších sedm sezón, mohli bychom se i o Jacka začít bát. On i tak dostane pěknou nakládačku. 8.

Hodnocení epizody: 8/10

1×22 – 21:00-22:00

Gerge nakonec dává souhlas k převozu Alexise a výměně za Jacka na vlastní pěst. Sherry je svině a Patty nutí k tomu nejhoršímu. Jack už ví o Kim a brzy dostane volnost a další šanci k napravení chyby se zabitím Palmera.

Drazeni jsou vážně parchanti. Sedm.

Hodnocení epizody: 7/10

1×23 – 22:00-23:00

Jack vysvětluje Palmerovi situaci, ten ho samozřejmě nechce pustit k sobě, ale má k Jackovi důvěru. Oprávněně, Jack mu po druhé zachrání život. Ten na oplátku souhlasí s Jackovým plánem. V PTO se údajně nachází další zrádce. Kim provede riskantní akci, která se nakonec povede. Patty dostává padáka. Jack se dozvídá, že bude otec.

Masakr. Asi nejslavnější twist z 24ky, tedy z této sezóny určitě. Yelena je prostě nezapomenutelná. Už to snad ani není spoiler, protože o tomhle ví snad i ti, co 24ku nesledují. Pamatuju se, jak jsem byl z toho hotovej. dEsET.

Hodnocení epizody: 10/10

1×24 – 23:00-00:00

Den spěje ke svému konci a to i s událostmi. Palmer stále zůstává pro USA mrtvý. Drazeni sice pořád mají esa pevně v rukách, ale Jack je nablízku. Jakmile se Jack dozví, že je Kim mrtvá, nemá už co ztratit a nakonec vítězí. Palmer řekne Sherry všechno a už ji nechce nikdy vidět. A co Nina? Ta se snaží dostat pryč, ale její plány ji přeruší Teri a Jack jede všechno dokončit.

A máme to za sebou. Jak se vám líbilo zakončení? Nemohli jste očekávat happy end, i když vám můžu prozradit, že tady existuje něco, co jste mohli zažít třeba na konci v Maxi Paynovi 2. Víte, že existuje alternativní konec? Já to taky nevěděl, ale je. Tím by ale nemohli vzniknout ostatní série. Bylo to sice otřesné zakončení, ale brzy jsme se s tím srovnal a vy? D E V Ě T.

Hodnocení epizody: 9/10

SHRNUTÍ PRVNÍHO DNE

Nakonec jsem se tady u tohohle pěkně zapotil, ale vypadá to dobře, ne? Co tedy dodat závěrem. Když poprvé 24ka zaútočila na naše obrazovky byl jsem jako řada ostatních lidí tímto seriálem nadšený a dokonce i rodiče neváhali aspoň na první dvě sezóny koukat. Na třetí jsem se už díval vesměs sám a nikdy jsem 24ku vesměs neopustil. Čas šel dál a 24ka se už na Nově neobjevila a přišly jiné seriály, časem jsem se k ní vrátil a teď jsem se k tomu vrátil zase a od začátku. Ano, 24 hodin se dělí na několik táborů a kde kdo považuje tento seriál za ztrátu času s nemyslitelnými zápletkami, řadou nesmyslů a někdo říká, že se v tom nic neděje a že to je jen jeden cliffhanger a twist za druhým. No a co? Podle mě je to hodně kvalitní seriál, který tady v tom balastu chyběl. A jsem rád, že se o něm můžu bavit. Jack Bauer je výborně vykreslená postava, stejně tak se mi líbí nastolený 24hodinový formát a pro mě v tomhle žánru seriálů nemá 24 hodin konkurenci.

První sezóna odstartovala jeden velký kult a jako celek bych ji hodnotil tak na velmi slušnou osmičku, možná i devítku. Hodně váhám. Každopádně to není tak podstatné. Vy se připravte na shrnutí druhého dne v podobném duchu, kdy se seriál spíše zaměřuje na samotný děj, zatímco v jedničce to bylo hodně zaměřené na samotné postavy. Možná to není tak viditelný rozdíl, ale myslím si, že se mi více líbí styl nastolený první sezónou. I když je druhá sezóna více akční a samozřejmě nechybí plno “wow” momentů, je to něco jiného než první, ačkoliv si může někdo myslet, že to musí být to samé v bleděmodrém. Nemám co více dodat, snad jen dejte Jackovi šanci a pokud jste ho odhodili jako já před lety u třetí sezóny, není na čase to zkusit znovu?

HODNOCENÍ: 8+/10

24 – DAY 1 – SEASON 1

Oficiální stránka
http://www.fox.com/24/

Ostatní stránky
http://24wiki.fox.com/
http://24.serial4u.cz/

ČSFD & IMDB & WIKI & WIKIA

Žánr: Akční, thriller, drama
Premiéra:
2001
Délka jedné epizody:
42 minut
Natočeno:
USA
Hrají:
Kiefer Sutherland, Elisha Cuthbert, Leslie Hope, Sarah Clarke, Dennis Haysbert, Penny Johnson Jerald, Carlos Bernard, Dennis Hopper…
Režie: Stephen Hopkins, Jon Cassar, Winrich Kolbe, Bryan Spicer, Davis Guggenheim, Fred Keller, Paul Shapiro

RATING: 8 out of 10

Sdílej:
3
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x