18 měsíců uplynulo a 24ka pokračuje. David Palmer už je prezidentem Spojených států a je po rozvodu s Sherry. Jack opustil PTO a na dně snaží zapomenout na to, co udělala Nina jeho rodině. Kim se s otcem nechce moc stýkat, protože nedokáže kvůli němu přestat myslet na mámu. Jenže je tu nečekaná situace, která nejenže donutí Jacka vrátit se na PTO, ale i Davida opět navštíví Sherry. V Los Angeles hrozí, že vybuchne jaderná bomba. Je cílem útoku i Palmer? Přijde Jack zase o dceru? Dalších dlouhých 24 hodin může začít.

Každý asi očekával, že “revoluční” seriál 24 bude mít pokračování, ale má pořád co nabídnout? Rozhodně ano, řada lidí považuje druhou sezónu za mnohem vyladěnější než první. Tak za prvé: tým, co stojí za tímto seriálem, už byl zkušenější. Za druhé se 24ka zaměřila mnohem více na děj a díky tomu dostal seriál akčnější spád, takže jsou konce jednotlivých hodin ještě více napínavější a nás čeká mnohem více adrenalinu. A že tvůrci v klidu dokáží zabít jednu z hlavních postav, dokázali už v první sezóně a bude se to opakovat i tady, kdy odkráglovali hned několik sympatických hrdinů. Čekají nás i brutálnější scény a rovněž samozřejmě nechybí nespočet zvratů. Tvůrci uvažovali, že by se dokonce i druhá sezóna odehrávala v průběhu několika dní, naštěstí se tomu vyvarovali, protože si nemyslím, že by už to byla pořád ta 24ka. Jinak tentokrát začínáme v ranních hodinách a ne o půlnoci. A upozornění na závěr… spoilerům se zase nevyhneme.

24 hodin – den 2. (sezóna 2) recenze

2×1 – 08:00-09:00

Tak jako v první sezóně, začínáme někde úplně jinde a neuvidíme nic známého a to v Jižní Koreji. Poté už se přesuneme k jezeru, kde rybaří Keith s Davidem Palmerem. Neopustila nás ani Kim, která dělá au-pair jedné rodině. V PTO to rovněž hýří novými tvářemi, poznejte se s Michelle a Paulou. Tonyho není třeba představovat, stejně tak jako vedoucího PTO George Masona. Máme tu hrozbu nukleární bomby a mám pocit, že jsme na někoho zapomněli. Ano, na Jacka Bauera.

A je to zase tady, Jack se oholí a začínáme nanovo. Určitě jako mě vás potěší přítomnost starých tváří, ale rozhodně nejsou na škodu ani ty nové, ve kterých snad taky najdete nějaké budoucí oblíbené postavy. Nejvíc by vám měla utkvět v paměti Michelle. Nový den tedy začíná. Jen tak mimochodem první epizoda byla hutnější než obvykle, neboť v ní absentovaly reklamy. Začneme “tradičně” sedmou.

Hodnocení epizody: 7/10

2×2 – 09:00-10:00

Lynne řeší s prezidentem situaci a teroristé zatím rozjíždějí své přípravy. Kim utíká s Megan rychle pryč před šíleným otcem. Jack se v přestrojení vydává mezi teroristy, do kterých hodlá proniknout. Jednodušší to má díky své předchozí šílené akci ve výslechovce a že dotyčné lidi zná, neboť s nimi už měl tu čest pracovat. Musíme se i více podívat na rodinu Warnerových, kde Kate je čím dál tím víc podezřívavější na Rezu, který si má brát její sestru.

Ani neuběhla hodina a Jack je jako doma. George se chystá utéct a Kim je zase v maléru. A o tom to je.

Hodnocení epizody: 8/10

2×3 – 10:00-11:00

Jack po zjištění, že cílem je PTO, musí rychle jednat, ale zároveň nemůže kompromitovat svou akci. Lynne je informovaná o PTO, ale prezidentův štáb zakazuje v téhle věci podnikat nějaké kroky a prezident se nic nedozví. George se musí vrátit do jednoho skladiště, kde se nachází plutonium, jehož se George bohužel nadýchá. Kate má z Rezy obrovský strach. V PTO nakonec přeci jenom dochází k výbuchu.

Tak, co říkáte na chudáka Masona, zatímco jsem ho moc v první sezóně nemusel, tady to byla jedna z mých nejoblíbenějších postav. Jinak není moc co dodat, prostě je to super – devět.

Hodnocení epizody: 9/10

2×4 – 11:00-12:00

PTO sice stačilo začít unikat z budovy, ale pár lidí to odneslo včetně důležité Pauly. Jack už nemá potřebu se dále skrývat a obrátí se proti lidem stojícími za výbuchem. PTO se pomalu vzpamatovává, Kate řeší situaci s Rezou s otcem a Jack navštěvuje Josepha Walda.

Haha, co jste říkali na závěr? Ano, dočkáme se Niny! 8.

Hodnocení epizody: 8/10

2×5 – 12:00-13:00

Kim se rozhodne rychle s Megan a s jejím novým přítelem vypadnout pryč z LA. Z Pauly sice PTO získává kód, ale umírá. Tony se vydává k Warnerovým vyslechnout Rezu, který nestačí žasnout. K Palmerovi přijíždí velvyslanec z podezřelé země, která stojí za dnešním plánovaným útokem a zároveň se k prezidentovému týmu přidává šéf NSA Roger Stanton. Jack vyplňuje hlášení a agenti vedou Ninu na PTO, Jack je v rozpacích.

Pusť mě na ní… paráda :D. Jack bude s Ninou trávit ještě hodně času… Doufám, že jste jako já rádi, že se Sarah Clarke jako Nina vrátila. Devět.

Hodnocení epizody: 9/10

2×6 – 13:00-14:00

Sherry je zpátky a nabízí Davidovi pomoc. Situace se pro něj hodně zhoršila po havarovaném vrtulníku… Jack vyslýchává Ninu a vrhá se s vervou na ní a Georgovi poté tvrdí, že to je všechno součást plánu. Kim začíná realizovat rovněž svůj plán s Megan a Kate Warnerová si kompletně znepřátelila sestru Marii. Navíc bohužel se do situace s vyslýcháním Rezy zapletli jeho rodiče.

Ty konce jsou prostě super, miluju tuhle pěknou souhru mezi Ninou a Jackem, je pro něj asi dost těžký, když to byla zároveň milenka a zároveň vražedkyně jeho ženy. Masakr. Osmička.

Hodnocení epizody: 8/10

2×7 – 14:00-15:00

Nina s Jackem už jsou v letadle a razí za Faheenem. Palmer pokračuje v řešení vší krize, navíc ještě jsou proti němu vlastní lidé. George si uvědomuje, jak na tom je a rozhodne se kontaktovat svého syna, se kterým nemá zrovna dobré vztahy. Warnerovi v tom jsou zapletení možná mnohem víc a Tony odváží Boba Warnera i s Rezou na PTO. Riskantní akce s Ninou může začít.

Škoda, že nám Nina neukázala víc… George nám připravil silnou emotivní scénu a nesmíme ani zapomínat, že se nám vrátil Mike Novick. Tohle je desítka.

Hodnocení epizody: 10/10

2×8 – 15:00-16:00

Miguel, Kim a Megan zjišťují, co mají v kufru a Kim je zatčena. Nině se moc nedaří jednání s Faheenem. Sherry je čím dál tím víc do všeho zapojena, což se rozhodně nelíbí Lynne. Podíváme se i zblízka na teroristy a Kate společně s Paulem Koplinem hledají nějaké informace.

A další pořádně akční konec, který by při premiéře připravil nejenom mě, ale i ostatním dost veliké nervy, jak to bude dál. Devět.

Hodnocení epizody: 9/10

2×9 – 16:00-17:00

Palmer musí zjistit, kdo je proti němu a je zapojen do teroristické akce. Letadlo nakonec spadne a naštěstí Jack i Nina jsou naživu. Tony se dozvídá Georgeovu kondici a Reza s Bobem jenom mlží. Sherry se naplno pouští do Lynne a David zatím jenom přihlíží. Poznejte se i s dosud hodně diskutovaným Syedem. Po přežití útoku na Jacka se Nina ujímá vesla.

Výborná epizoda, konečně opravdová akce, kde nám Jack ukáže, že opravdu dokáže zabíjet. Čeká nás i další nával emocí, vám se snad nelíbila role kata v podobě Palmera? Ještěže víme, že Jack mrtvý neskončí. Nina je bohužel fakt svině. Syed má opravdu zvláštní praktiky… Nemůžeme jinak než deset.

Hodnocení epizody: 10/10

2×10 – 17:00-18:00

Jack se rozhodne vymanit z vězení Niny a to se podaří. Reza vyhledává společně s agentem PTO kompromitující informace. George ještě stíhá všechny potěšit svými radami, ale je evidentní, že už moc času nezbývá. Palmer se musí postarat o Stantona. Miguel s Kim se rozhodli podniknout útěk, který naneštěstí 2x dobře nedopadne. A Kate s Marií začnou hrát velikou roli.

Sherry nás nezklamala. Chválím i výbornej konečnej předěl a taky vás tolik zajímá, co šeptal Jack Nině? Odstartujeme teď asi chvíli devítkový maratón.

Hodnocení epizody: 9/10

2×11 – 18:00-19:00

Marie není žádné neviňátko a Syed jí posílá další instrukce aniž by tušil, že Jack společně s Kate je už na cestě. Mešita je obklíčena, Stanton je na cestě k tvrdému výslechu, Kimberley je obklopena divokou zvěří. Kate Warnerová slibuje Jackovi, že se Syeda vydá sama identifikovat.

Michelle to vybalila na Tonyho v plné parádě! Pak tu máme dalšího “starého známého” ze seriálu Lost – Daniel Dae Kim. Jen tak mimochodem, tuhle epizodu jsem si tak nějak dobře pamatoval.

Hodnocení epizody: 9/10

2×12 – 19:00-20:00

Syedovi se zrovna nepodařilo, jako jeho pár oddaným spolubojovníkům před ním, se zabít a končí v zajetí PTO. Warner se rozpovídá, ale na to už je dost pozdě. Kim se setkává s osamělým lesníkem. Jack se rozhodl postarat se o Syedovu rodinu, protože nehodlá říct ani slovo, stejně tak jako Marie.

Kruťárna, Sherry už se myslím hřát dlouho u Palmera nebude. Tentokrát 10, páč tohle bylo… prostě dobrý :).

Hodnocení epizody: 10/10

2×13 – 20:00-21:00

Roger Stanton kápl božskou a to nejen o bombě. PTO se správně dostává na letiště, kde už operace běží v plném proudu. Lonnie dokazuje Kim, že se u něho může cítit jako doma. George si musí poradit s divizí a dopadne to celkem dobře. Lonnie se nám pochlubí s krytem. Bomba už letí do vzduchu, ale…

Kim nám zase tak lehce ukázala její přednosti… Klidně se s tím nahoře (i dole) může vyculit úplně, nebo ne? No, dost, zajímavej díl, vracíme se k těm devítkám.

Hodnocení epizody: 9/10

2×14 – 21:00-22:00

Hledání bomby pokračuje a Kate zase musí pokračovat v pomáhání Jackovi a rozhodně to není naposled. Sherry “letí” pryč, Mason kolabuje a Marie ještě není tak úplně z letiště, čehož si všimne Kate. Marie už je taky ukořistěná, ale dokazuje, že její mozek je dobře vymytý… George odchází a Tony se stává šéfem PTO.

Bomba je na světě! A vy máte tu pravou bombu teprve před sebou. Devět.

Hodnocení epizody: 9/10

2×15 – 22:00-23:00

Bomba prostě vybuchne ať chtějí, nebo ne. Kim konečně opustila Lonnieho choutky, ale že by byla v pohodě, se říct nedá. Palmer řeší oceán, nebo poušť. Je to jasné, teď, kdo s letadlem poletí. Protože ten, kdo s ním poletí skončí prostě mrtvý. Do PTO dorazil Yusuf, který je taky zahalen tajemstvím. Tím, kdo poletí je… Jack Bauer.

Tak přesně kvůli tomuhle jsem tento seriál odmítal hodnotit. Vynikající epizoda, je vidět, že zkrátka stačí jenom zapůsobit na emoce, vybrat si správnou chvíli a vy se neudržíte a chrlíte superlativy v hromadách. Takhle se to má dělat. O to skvělé je, že tohle dokáže výborně zapůsobit i podruhé, třeba i potřetí. Ani jsem se nikdy nerozpovídal, jak skvělou atmosféru dokáže navodit Sean Callery, který prostě při cestě letadlem exceluje. Některé z vás jistě potěšila i další známá tvář ze seriálu Breaking Bad – Dean Norris. Dost bylo keců, tohle se hodnotit nedá, jinak deset xD.

Hodnocení epizody: nehodnoceno/10

2×16 – 23:00-00:00

Jack se vrací domů a George Mason je skutečný hrdina. Hlavní roli teď bude hrát záznam rozhovoru mezi Syedem a třemi představiteli arabských zemí. Ten tvrdí, že to je podvrh, ale experti to vylučují. Michelle, brzo i Jack, ale i Palmer si nejsou tak jistí. Jenže Syed končí mrtvý a kdo je onen vrah se brzy dozví Jack… Tony zabraňuje tomu, aby Jack jemu přišel na kobylku.

Minule to mohlo de facto skončit, ale někdo musí nést následky. S tou Kim je to už vážně přehnaný… Aneb správný rozjezd druhé menší poloviny druhé sezóny. 9.

Hodnocení epizody: 9/10

2×17 – 00:00-01:00

Hodnocení epizody: ?/10

2×18 – 01:00-02:00

Hodnocení epizody: ?/10

2×19 – 02:00-03:00

Hodnocení epizody: ?/10

2×20 – 03:00-04:00

Hodnocení epizody: ?/10

2×21 – 04:00-05:00

Hodnocení epizody: ?/10

2×22 – 05:00-06:00

Hodnocení epizody: ?/10

2×23 – 06:00-07:00

Hodnocení epizody: ?/10

2×24 – 07:00-08:00

Hodnocení epizody: ?/10

SHRNUTÍ DRUHÉHO DNE

HODNOCENÍ: ?/10

24 – DAY 2 – SEASON 2

Oficiální stránka
http://www.fox.com/24/

Ostatní stránky
http://24wiki.fox.com/
http://24.serial4u.cz/

ČSFD & IMDB & WIKI & WIKIA

Žánr: Akční, thriller, drama
Premiéra:
2002
Délka jedné epizody:
42 minut
Natočeno:
USA
Hrají:
Kiefer Sutherland, Elisha Cuthbert, Sarah Clarke, Dennis Haysbert, Sarah Wynter, Xander Berkeley, Carlos Bernard, Reiko Aylesworth…
Režie: Jon Cassar, James Whitmore jr., Rodney Charters, Fred Keller, Ian Toynton

RATING: ? out of 10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x