Svět Fables mě zasáhl do srdce téměř okamžitě, co jsem si pořídil “Telltalovský” The Wolf Among Us, i když jsem nevěděl vůbec nic o sérii Fables a tudíž jsem nevěděl, co od toho očekávat, tak jsem se do toho dostal až neuvěřitelně rychle a první sezónu jsem dohrál jedním dechem. I přes pár drobností se jedná o naprosto delikátní herní sérii, kdy mi při úvodní znělce vždy naskakovala husí kůže, zkrátka naprostá nirvána.

Bál jsem se z recencí a z doslechů, že to je jen pro “fans”, co znají svět Fables, ale díky Book of Fables jsem pochopil hned o co jde. Netrvalo dlouho a musel jsem si celý tehle komixový klenot sehnat, abych zjistil, jak to vlastně bylo, začalo, ale  hlavně dostat toho mnohem víc než z pár epizodek od Telltale.

Komix je samozřejmě rovněž nádhernou záležitostí a mě docela mrzí, že si na komixy nenacházím čas, protože jsem už od mala hltal Čtyřlístky, Kačery Donaldy a mám na půdě i pár Spidermanů. Díky hře už jsem věděl do čeho jdu, a tak jsem se začal v komixu orientovat dost rychle, akorát mě překvapily některé postavy, uvidíme, jak se to bude vyvíjet, ještě si počkám asi pěkně dlouho než se dostanu do “současnosti”. Každopádně tenhle komix doporučuji i pro neznalce herní série, poněvadž tohle je něco! Věřte mi, že do světa Fables zapadnete rychle. Divím se, že tenhle nápad nevznikl už dávno, však teď vidíme, že se Fables chytlo hodně tvůrců a začali se jím inspirovat. Zkrátka pohádkové bytosti jsou mezi námi, proč ne? Mají své problémy a nejsou zase tak odlišní od nás mundies, ale mají přirozeně vždy něco navíc.

Musím říct, že když to mám takhle naopak a nejdříve jsem hrál hru a teď čtu komix, tak jsem potěšen z těch drobností, se kterými jsem se setkal ve hře a skutečně korespondují s komixem (což je samozřejmě logické). Na začátku se tak potkáme samozřejmě s hlavním hrdinou TWAU Bigbym, Snow, Jackem, Beauty, Rose Red, Princem Charmingem a dalšími, nechybí ani Woodland Luxury Apartments.

Beauty je možná víc sexy než u Telltale her, zato Snow mě teda nakrkla už pěkně od začátku, takhle odtažitá teda nebyla. Bigby je stejnej, ale Sněhule je fakt sviňka v tom dobrém slova smyslu ještě, no uvidíme, jak to bude dál. Jinak příběh začíná trošku jiným případem než ve hře, ale to je pochopitelné, sám jsem zvědav jestli se toho herního příběhu dočkáme i tady, něco podobného je tu vlastně už na začátku, proč to Telltale převrátili na Faith? No, uvidíme, vždyť jsem na úplném začátku.

Takže zatím paráda, mít čas a nebýt venku takové vedro, tak bych sjel (ne zjel) s chutí všechny dosud vydané epizody, spinoffy a nevím, co ještě. Kresba samozřejmě parádní se smyslem pro detail, ty odposlechy sousedů, panda, Bigbyho stín, no more happily ever after mě dostali. Co byste taky chtěli od kultovní záležitosti. Doporučuji si i přečíst Willinghamův textík na konci kapitoly. A ještě jedna věc – never discuss personal hygiene with a bridge troll :).

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x