Když by mi někdo řekl, že si koupím TLOU 2x, řekl bych, že je blázen, ALE… TLOU je naštěstí taková hra, u které je to celkem jedno, replayabilitu má vysokou. Takže proč si to nedát znovu, v mém případě už potřetí. Jasně, že jsem si mohl vybrat bundle třeba s Watch Dogs, ale hype kolem aktuálního vydání mě zkrátka přesvědčil o opaku. Dřív bych tvrdil o někom, že je blázen i kvůli tomu, kupovat si hru kvůli lepší grafice. Vždyť, co to je za blbost kupovat si to samé znovu “jen” kvůli té grafice. Světe div se, on je to docela fakt chytrý marketingový tah, ale je jasné, že bude fungovat jen do té doby, kdy bude konzole mít nedostatek těchto “first class” her. Zaslechl jsem i fámy, že se chystá předělání Beyond, Uncharted série, GTAV už je jisté. Kupodivu jediné, co mě na tom všem mrzí, že se na nás vývojáři vyprdli a žádnou slevu pro nás majitele PS3 verze nedali (a to slibovali). Ono totiž je to doopravdy těžké vysvětlit, ale i když se to nezdá, PS4 je fakt posun o generaci a na té hře je to znát, nevím jestli to neříkali samotní vývojáři, ale teď už fakt nerozeznáte animaci od samotné hry. Při tom, ale ani ten posun není zas tak úplně prolomový, ale je dostatečně atraktivní a dostatečně vysoký. Záhy vysvětlím. Zaráží mě a i nervózně nabuzuje na to, co bude dál, až to budou mít vývojáři “v rukou”. Velké hry jsou pro tuhle konzoli jako stvořené, ať si každý říká, co chce, “indie” je sic fajn, ale já jsem si tu konzoli kupoval hlavně kvůli hrám jako je TLOU. I teď vypadá TLOU naprosto “šukézně” a to je jen jedna z prvních her “next-gen”, vždyť se podívejte, kam se posunuli hry na PS3 z dob launchových titulů k vrcholnému počinu doby vlády v podobě GTAV. Když jsem si i díky vymoženostem nové konzole uvědomil, že se mi hra konstantně nahrává a já nepozoruji žádné “zaškobrtnutí”, to už je orgastické.

Připadal jsem si už od začátku, že hraju skoro novou hru. Fakt je to těžké popsat, ale věřte mi, všechno to tkví v detailech, sakra viděl jsem ty Joelovy slzy, když jsem to hrál na PS3? Takhle ty výbuchy určitě nevypadaly? A bože ta PLYNULOST! To byly má vnitřní slova při hraní. Díky za otevření frameratu, tohle je prostě… ne, že bych tvrdil, že hry na PS3 by byly pomalé, ale ta plynulost je znát, tohle se hraje naprosto fantasticky a je to zkrátka posun, konečně si nepřipadáte jako byste byli nějak omezování hardwarem a že hrajete hru skutečně, jak to má být. Je to zkrátka jízda, kterou vám nekazí žádné nějaký ty lehce pomalejší pohyby, vždyť i u starší věcičky jako je Infamous 2 bylo znát, když jste se dostali mimo město, jak hra zrychlila. Těžké to popsat, ale zkuste si to, uvidíte. Rovněž mě zaráží, no spíše jen udivuje, ten posun, kdy TLOU zabírá 50 GB, dřív jsem si s tímto místem musel vystačit s filmy, hrami a jinými daty na svém PC! Kurva, proč jsem nemohl mít tohle, když jsem byl malej, i když ono to taky mělo své vyrůstat v té době, ale tohle… pak si toho ani ti mladí neváží :).

Na TLOU je i vidět, co se dá všechno s PS dělat. Už vidím ty hry, kde se řeší puzzly a minihry dotykovým touchpadem. I ten zvuk rozsvícení baterky v ovladači je zkrátka “cute”. Sakra i to zaoblené L2/R2 – lahoda! Zkrátka nemrzí mě to ani náhodou, jsem rád, že jsem si vybral právě Ellie a Joela. Rodiče byli rovněž uchváceni touto hrou, kupodivu mi kvitovali i samotný nákup konzole.

TLOU je zkrátka remasterovaný kultovní titul, co více dodat? Vždyť já jsem z ní byl nadšen v době, když vyšla a okamžitě to byla pro mě hra roku, sice se sem tam objeví nějaký ten glitch jako překrývání postav apod., ale to je tak jediné, co vám může vadit. Hru hraju na obtížnost “Survivor”, na tu nejvyšší jsem neměl odvahu vlízt, už takhle mi hra určitě dost zatopí, zatím je to fajn, ono taky na začátku není moc problém. No, nic – není čas, zrovna se chystáme s Tess vyprovodit Ellie do nočního víru dění po zákazu vycházení…

Tess & Joel

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x