Dnes jsem si udělal veliký Resident Evil den, kdy jsem zkouknul všechny díly, samozřejmě kromě 1 a 5, které jsem recenzoval. Druhý díl je takový, co se od druhého dílu očekává, je zkrátka větší, nechybí více akce, více Milly, více zombie, více efektů, více všeho. Ne vždy to je pro dobro věci, to už se o tom přesvědčili mnozí tvůrci před W.S. Andersonem, který si tentokrát vzal na pomoc i jiného režiséra Alexandera Witta. RE připomíná třeba sérii Saw, což je shodou okolností rovněž mé malé “guilty pleasure”. RE2 jsem rovněž jako jediný díl viděl více jak 2x, což je zrovna u tohoto typu filmů docela atypické. Na tom je ještě paradoxní to, že se mi tento díl moc nelíbí.

Alice se probouzí do nové noční můry, stalo se to, čemu se chtělo za každou cenu zabránit. T-Virus se rozšířil do Raccoon City a chystají se nepěkné plány. Celé město se uvede do karantény a jen pár klíčových lidí z toho vyvázne naživu. Alice není z těch, kteří by měli šanci se z jádra apokalypsy dostat, naštěstí je tu jedna malá holka, která znamená vstupenku ven.

Konkurenci naší divě bude tentokrát dělat neméně sexy Jill Valentine, takže budeme mít problémy, kam se dřív koukat. Do toho se ještě přidají sympatičtí noví a i budoucí parťáci, sice jich pár zhebne, ale to je tak nějak jedno. Čeká nás hodně kontaktních soubojů a nemůžu si pomoct, ale Iain Glen je v roli hlavního vědce Umbrelly naprosto bezkonkurenční. Jak jsem byl rád, že dostane větší roli. Nechybí ani stylový “boss fight”. Příběh se sice snaží působit za každou cenu vážně, ale nedaří se to ani s těmi všemi “zamotancemi”. Horror je zkrátka pryč, ale maže to a někdy to stačí, ideální filmek pro celou rodinu.

Resident_Evil_Apocalypse

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x