Na mých stránkách jsme se s The Walking Dead setkali už několikrát, nejen z pohledu komixu, ale i herního a věřím, že se s tímto fenoménem nadále setkáme znovu. Seriál bych býval určitě recenzoval, kdyby blog fungoval bez dlouhého hiatusu. Pravdou je, že jsem s ním začínal pár měsíců po premiéře a vydržel jsem u něho, i přes několik velkých karambolů a ztrát i těch nejzarytějších fanoušků, až do současnosti. Je nutné akceptovat, že to je skutečně trošku telenovela a o zombie (walkery) jde tak v posledním případě. Nechci se pouštět do disputací, jestli to takto je i u komixu, který se mi povedlo až teprve nedávno na dovolených kompletně přečíst. Konečně jsem napřed a vím, jak to všechno dopadne, přesto to díky tomu nemá na “koukatelnost” televizního seriálu i přes spoilery větší vliv, protože seriál si jede ve svém alternativním vesmíru, samozřejmě se drží styčných bodů, ale někdy je převrací třeba do opačných směrů. Což bych řekl, že je na jednu stranu dobře, na druhou stranu se to občas nevyvíjí úplně ideálně. Pak se z toho celkem snadno vyvrbí slepá ulička, nemluvě o tom, že ani herci nedokáží vydržet u jednoho seriálu desítky let – scénáristická improvizace je tedy takové nutné zlo. To nic nemění na tom, že má seriál řadu světlých momentů a i ve mně vyvolává čas od času nečekaně slušný proud emočních prožitků (nic orgastického však). 

Přežili jsme tedy ani ne moc dlouhou půlroční pauzu a opravdu neslanou premiéru The World Beyond (který jsem pořád ještě nedokoukal, skončil jsem asi u šestého dílu – tam jsem jel fakt na “setrvačník”). Stejně tak nejsem schopen pořádně zabřednout do FTWD, kde jsem skončil na začátku druhé sezóny… Ano, přiznávám, že se do TWD musím lehce nutit, protože už mě to rozhodně netankuje tolik jako dřív, ale přesto to není tak apatický stav jako je třeba u současných epizod Simpsonových… Štěstí vůbec je, že pořád stíhám The Walking Dead a nemluvě o tom, že sleduji i Talking Dead s Chrisem Hardwickem. 

Díky Twitteru mi rozhodně neuniklo, že přichází pokračování 10. sezóny (předposlední)… A dojmy? Tak odmaskování hlavního Maggieného sidekicka nebylo ani trochu šokující, hodně jsem musel vzpomínat, kde jsme minule skončili…(o Eugenovi se nedozvíme nic) Dočkali jsme se jen standardního výkonu, nového nepřítele – Reaperů – trošku mi to připomnělo plížící sekci z The Last of Us 2. Je vidět, že to není další sezóna, takže rozjezd je dost vláčný a pomalý. Zkrátka nic vás nepřekvapí, samozřejmě si musíme po velkém návratu Maggie hlavně užít ji. Takže jedeme v zajetých kolejích – srdceryvné scény mezi Maggie a Darylem, odhalení Hershela Jr., další srdceryvné scény s Kelly a ve vzduchu furt “visí” Negan… Nemusíte se bát, že by někdo významný umřel, z toho už jsme “vyrostli”. Před TWD stojí celkem dost zásadních rozhodnutí, ukončit hlavní seriál a zároveň připravit půdu pro všechny budoucí presequely a filmové blockbustery? Půjde to? To se dozvíme brzo, nutno říct, že dojit krávu jako je TWD je nutné, ale zatím mi to jako dlouholetému fanouškovi nevadí, Kirkmanovi zombíky mám rád a strávím s nimi klidně dalších dvacet let a Lauren Cohan je pořád k nakousnutí…

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x