Vezmeme to od podlahy s fakty. God of War: Chains of Olympus je původně titul z PSP pod taktovkou Ready At Dawn s pomocí Santa Monicy a slouží jako prequel pro úplně první God of War, upřímně v těch všech prequel, hlavních, sub… linkách už mám slušný bordel, ale to je jedno. Důležité je z hlediska nějaké návaznosti a příběhu, že není podstatné, jestli jste hráli předchozí díly. Je to samostatný titul, který ani nemá číslovku. Z toho vyplývá, že ho můžete brát jako spíše povinnost pro fanoušky, zkrátka nic zásadního vám neunikne.

Kratos poslušně slouží bohům, ale do celkem jasného úkolu se mu připlete záchrana světa a vize šťastného života v náručí své dcery Calliope. Jenže Morpheus má nějaké plány s Heliosem. Takže tu máme pro fanoušky řecké mytologie dost výživnou porci starých známých – mj. titána Atlase, Persephone, Hádese, Chárona… Nudit se jednoznačně nebudeme, i když hlavně bude za úkol si to s dotyčnými rozdat než s nima konverzovat o smyslu života…

Chains of Olympus je vlastně víc toho samého, co jsme měli v jedničce a dvojce. To možná na první dobrou nezní jako dobrá vizitka, ale v tomto případě jo. Akorát jsem litoval, že jsem zvolil lehkou obtížnost, protože mi to přišlo opravdu jednoduché. S GoW jsem měl už před tím problém u některých bossů, že na medium jsem se s nima potýkal docela dlouho, ale zase na easy to bylo až moc snadné (zase polemizuju nad obtížnostmi…). Nemělo to vliv na zážitek, věděl jsem, co a jak a drtil a drtil, užíval. Přeci jenom mi trošku té Kratovi krve v žilách putuje.  

Je fajn, že si tentokrát spíše užijeme boje než puzzle a vůbec Ready at Dawn neudělali s tímto spin-offem pro PSP ostudu, o tom svědčí kladné recenze a převod na PS3. A vzhledem k tomu, že ani já nejsem žádný hardcore fanda GoW, tak se mi hra celkem líbila.. Jak už jsem psal, tak to byla příjemně oddechová záležitost, odsýpal to a vůbec jsem se necítil být za své peníze ochuzen o zážitek, který se moc nelišil od prvního a druhého dílu. To, že to je původně z PSP není vůbec vidět. Takže za mě dobrá práce a pěkná sedmička, těžím se na Ghost of Sparta, jejíž kolekce je hra na PS3 součástí.

HODNOCENÍ

7/10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x